- Det er tyngre for sinnet enn for kroppen

Gudmundur Andri Tryggvason har gledet seg, og jobbet hardt for å bli klar til treningskampene, etter å ha vært ute med skade i lang tid. I stedet ble det en uke med individuell trening i koronakarantene.

Annonse:

I forrige uke ble hele A-laget og støtteapparatet satt i karantene etter at en i støtteapparatet testet positivt på korona. Men det betyr ikke at spillerne får fri. Hele uken har de trent på egenhånd, og fulgt et treningsprogram sendt ut av trenerteamet.

- Det har vært kjedelig, men jeg er vant til det nå, sier Andri Tryggvason om uka med hjemmetrening som nå heldigvis snart er over.

Laget ble gitt et treningsopplegg som de skulle utføre denne uken. Opplegget baserer seg på mye løping og på trening av kjernemuskulaturen. Andri forteller at det har vært tøffe økter, men det er ikke den fysiske belastningen som er tyngst.

- Vi har fått et opplegg som trenerappartet forventer at vi gjennomfører, noe vi gjør. Det er naturligvis tungt, men det er mer kjedelig enn tungt å trene alene. Det er mye tyngre for sinnet enn for kroppen, sier Andri og fortsetter:

- Det er jo fotball jeg vil spille, så det er tungt psykisk. Det er likevel mye greiere nå enn det var sist vi måtte trene for oss selv, da husker jeg at jeg var mer irritert. Jeg foretrekker absolutt å møte gutta og trene med dem, sier den unge islendingen.

 

Frustrerende med avlysninger

Det var for cirka et år siden at Andri dro på seg en skade og ble satt ut hele sesongen. Han er nå skadefri og har jobbet knallhardt for å komme tilbake. Men flere treningskamper er allerede avlyst og når det blir lov å kamper igjen er fortsatt ikke bestemt.

- Det er kjedelig at kampene ble avlyst. Spesielt når du psyker deg opp og trener mot kampene, for at de så blir avlyst samme uka. Det er frustrerende, sier han.

Andri har ikke bare jobbet hardt for å bli skadefri, han har også benyttet anledningen til å bygge opp en mor solid fysikk. Han har nevnt tidligere at han ønsker å bli bedre enn sin far Tryggvi Guðmundsson, som spilte fem år i Norge, og er mestscorende gjennom tidene i den islandske toppserien. Nå ser han frem til en sesong der han håper å få sitt gjennombrudd i Start-drakten.

- Jeg ser frem imot sesongen, jeg tror jeg har gode muligheter for å spille mye. Jeg er godt trent nå og har jobbet hardt, sier en optimistisk Andri.

Hva tenker du at du må jobbe mest med å forbedre?

- Jeg ønsker først og fremst og holde meg skadefri, men også å etablere meg på laget i løpet av sesongen. Jeg ønsker også å bli bedre på 1 mot 1, og på den defensive jobben.

 

Annonse fra Obos-ligaen: