- Vil bli bedre enn pappa

Gudmundur Andri Tryggvason (20) har vært en av sesongoppkjøringens store positive overraskelser. Vi satte oss ned med Andri for å snakke om oppveksten, de første årene i Start og ambisjonene hans for 2020. Foto: NTB scanpix

Annonse:

- Jeg var nok den samme spilleren, men jeg kom tilbake med mer selvtillit. Den erfaringen og det å få score mål, det løftet meg. Jeg kom tilbake mye sterkere, og mye mer fokusert.

Andri Tryggvason hadde ikke spilt en eneste seriekamp for Start før han dro på utlån til Island i fjor vår. Der fikk han med seg cupgull, og han spilte fast på et bra lag. Da han kom tilbake til Start i høst fremstod han som en annen spiller. Og i sesongoppkjøringen har han vært en av spillerne som har spilt mest og vært kanskje den fremste offensive trusselen i laget.

- Jeg føler meg ikke lenger som en av de unge lenger. Jeg kommer bare på trening har fullt fokus på å være med i troppen, sier han.

 

Oppvokst med fotballfar

Andri er født i Tromsø og tilbragte sine første år i Norge, ettersom hans far Tryggvi Guðmundsson spilte for Tromsø og Stabæk i fem år.

Faren spilte siden mange år på Island og han har idag rekorden for flest mål i den islandske toppserien.

- Jeg har alltid sagt at jeg vil bli bedre enn ham. Han støtter meg. Jeg har stor respekt for ham og det han har oppnådd i karrieren, sier Andri, som gleder seg til fortsettelsen i Start.

- Jeg skal bare fortsette å jobbe hardt, men jeg tror dette kan bli mitt år. Målet er å etablere oss i Eliteserien, vi må slutte å være et jo-jo-lag som rykker opp og ned, sier han. 

Se hele intervjuet med Andri Tryggvason her.

 

Annonse fra Obos-ligaen: