«Det å skulle jobbe i Start er en guttedrøm»

Sveinung Hedding-Valvik ble på fredagens sponsor-frokost på LOS presentert som ny kommersiell leder i Start. Her er den ihuga Start-supporteren fotografert på Sparebanken Sør Arena, hans nye arbeidsplass fra 1. november. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

- Jeg har vært ivrig supporter i mange år, så det å skulle jobbe i Start er en guttedrøm. Gjennom hele ungdomsskolen syklet jeg og noen kompiser fra Søm til gamle Kristiansand stadion for å se på laget. Å kunne bruke kompetansen min, og det jeg har lært gjennom jobbkarrieren, til å få Start til å lykkes, er en fantastisk gøy reise å være med på, sier Sveinung Hedding-Valvik.

Den snart 48 år gamle tobarnsfaren (fyller 16. oktober) kommer til Start fra jobben som banksjef i DNB i Kristiansand. Han har arbeidet i DNB-konsernet i 21 år, først som business controller (en som fører tilsyn med en bedrifts drift og finanser – red.anm.) i Oslo. Hjem til Kristiansand flyttet han og kona, Beate, da hun fikk drømmejobben som sykehus-farmasøyt på sykehusapoteket i Kristiansand i 2004.

Sveinung begynte da som finansrådgiver i Postbanken, som også er en del av DNB-konsernet. I 2010 gikk han så over i DNB-biten igjen, der hans første utfordring var å bygge opp Lillesands-kontoret. Kort tid senere ble han også sjef for Grimstad-kontoret, før han ved årsskiftet 2015/16 begynte som banksjef i Kristiansand. 

«Stort sett positive reaksjoner»

- Er det noen som synes du er litt vågal som slutter i jobben som banksjef i DNB?

- Jeg har stort sett bare fått positive reaksjoner. En av de beste fikk jeg fra mannen til ei veldig god venninne, som sa at «det er så herlig å se at du velger jobb med hjertet». Da tenkte jeg «ja, det er virkelig det jeg gjør, for nå vil jeg gjøre noe som JEG har lyst til», sier Hedding-Valvik, og legger til:

- Selvfølgelig er det noen synes jeg er litt vågal som går fra ei grei lønn og gode pensjonsordninger i DNB, og kaster meg inn i noe som en blir mer følelsesmessig engasjert i enn kun det rasjonelle. Men, som sagt, jeg har stort sett kun fått positive reaksjoner.

Som kommersiell leder i Start vil Hedding-Valvik få mye å gjøre med inntjeningen til Start. Men han skal også jobbe tett med de ansatte i forhold til hvordan klubben oppfattes og fremstår, hvordan produktet Start kan bli mer salgbart, og være med og skape mer innhold i alle tjenestene klubben har. 

Sesongkort på Tottenham Hotspur Stadium

Sveinung Hedding-Valvik bor nå sammen med kona, Beate, og de to barna deres, Selma (16) og Emil (12), på Hamreheia i Kristiansand. Selma spiller håndball for AK28/Lund, Emil fotball for Donn. Selv har ikke pappaen noen stor idrettskarriere å slå i bordet med.

- Jeg prøvde meg som fotballspiller i Randesund, men noe talent var jeg aldri. Jeg innså tidlig at dersom jeg skulle bidra i Start, så måtte det bli på den siden jeg skal jobbe nå, ikke på sport.

Sveinung har altså et strekt forhold til Start, men han har også en annen fotballklubb i hjertet sitt. Han lider, som han sier, av at han også heier på Tottenham Hotspur.

- Jeg er ihuga Spurs-fan, og både jeg og sønnen min har sesongkort på Tottenham Hotspur Stadium i London. Tottenham og Start har ikke alltid vært de greieste klubbene resultatmessig å holde med. Men jeg er nå veldig stolt supporter av begge, da.

5000 Start-supportere i Stavanger

Sveinung Hedding-Valvik er for ung til å huske Starts gull-sesonger, 1978 og 1980. Men han har opplevd flere store stunder med de gule og svarte, både på ærverdige Kristiansand stadion og Sparebanken Sør Arena.

- Sølvet i 2005 står veldig høyt i min voksne tid som Start-supporter. Men kvalik-kampen mot Bryne på Stavanger stadion i 1988, da jeg gikk på ungdomsskolen, er også et veldig godt minne. Det var mer enn 5000 Start-supportere der borte, vi hadde laget egne faner, og Start vant 3-1.

- Så har du de sagnomsuste kampene mot Rosenborg og Viking på gamle Stadion i 1991, som var ekstremt store. Så må jeg også få med åpningskampen på Sparebanken Sør Arena i 2007, som var magisk med fulle tribuner og kjempestemning. 

- Tror du vi kan få oppleve slike kvelder igjen her på Sparebanken Sør Arena?

- Ja! Å være med og bidra til at vi får oppleve den entusiasmen og stemningen, og få Start tilbake der klubben hører hjemme, i toppen av norsk fotball, er definitivt målet mitt, sier Sveinung Hedding-Valvik.

tempImage3NFGUE.jpg
Erik Mykland er en av Sveinung Hedding-Valviks tre favorittspillere i Start, de to andre er Svein Mathisen og Olav Klepp. (Foto: Egil Olsen).

 

Annonse fra Obos-ligaen: