Børufsen forlenger kontrakten

Start og Espen Børufsen er enige om å forlenge kontrakten hans med tre måneder. Nå håper mannen med over 300 kamper for klubben å få spille kamp igjen snart.

- Jeg er veldig glad for muligheten til å bli med videre. Jeg har jobbet lenge for å komme meg tilbake på banen og da er det godt at jeg fortsatt får muligheten til det. Dialogen med klubben har vært grei hele veien. Nå er målet å komme med i kamptroppen og få noen minutter på banen så fort som mulig, sier Espen Børufsen. 

Han forteller at formen begynner å bli bra, og at han nå føler seg klar til comeback i Eliteserien.

- Jeg føler jeg er klar til å bidra, men jeg vet jo også at jeg ikke har spilt kamp på veldig lenge. Jeg er ikke klar for 90 minutter, men innhopp på 15-20 minutter skal gå fint, sier han.

Espen fikk spille 45 minutter i treningskampen mot Grorud i Marbella i mars, før Corona brøt ut. Dermed mistet han muligheten til å spille seg i form gjennom de resterende treningskampene. At Start 2 fortsatt ikke har lov å spille kamper før i august gjør at han heller ikke har kunne bruke det som kamparena.

- Corona kom veldig ubeleilig med tanke på å få kamptrening. Men jeg har brukt tiden så godt jeg kan til å bygge meg opp fysisk til å være klar til å spille igjen, sier han.

- Heldigvis har jeg vært med en stund, så jeg føler jeg vet hva som kreves for å kunne spille i Eliteserien.

 

- Mange ville gitt opp

Børufsen har ikke spilt offisiell kamp for Start på nesten to år, men han har aldri gitt opp å komme tilbake på banen. Siden oppstarten i januar har han trent fotball med resten av laget, og gradvis blitt bedre. Corona-pausen og en skade i lysken har gjort at han måtte smøre seg med enda mer tålmodighet, og derfor har klubben også valgt å forlenge avtalen. Opprinnelig skulle Børufsen og klubben vurdere situasjonen til seriestart, men som vi alle vet så ble ikke 2020 helt som planlagt.

- Espen har hatt en jevn fremgang i hele oppkjøringen, og konkurrer nå om en plass i troppen. Så får vi se hvordan det utvikler seg videre. Espen Børufsen i godt gammelt slag er en meget god spiller, og han har også en erfaring som vi kan dra nytte av på banen, sier Joey Hardarson.

Se noen av høydepunktene fra Espens første 300 kamper for klubben (artikkelen fortsetter under videovinduet)

Han er full av beundring for den innstillingen Børufsen har vist de siste årene, og den enorme jobben han har lagt ned for å kunne komme tilbake på banen.

- Det står vanvittig stor respekt av jobben han har gjort, og hvor bestemt han har vært for å komme tilbake igjen. Mange andre ville gitt opp lenge før, og lagt opp. Men Espen har vært fast bestemt på å komme tilbake og gjøre en jobb for klubben igjen, sier Joey om mannen som rundet 300 kamper for Start før ankelskaden satte han på sidelinjen.

Daglig leder Christopher MacConnacher forteller at klubben er nødt til å være forsiktige med hver krone klubben bruker, men at Start virkelig ønsker å legge til rette for at Børufsen skal kunne komme tilbake på banen på Sparebanken Sør Arena.

- Espen er en ekte Start-legende og en person vi virkelig ønsker å ha med videre i klubben. Derfor strekker vi oss langt for å gi ham alle muligheter til å få det til. Det er riktig med tanke på hvor lojal han har vært overfor klubben, samtidig som vi må vite at kroppen hans tåler toppfotball før vi kan skrive en lengre avtale, sier MacConnacher.

Børufsen har nå kontrakt ut september.

Noen bilder fra Espen Børufsens Start-karriere til nå.

Annonse fra Obos-ligaen: