Blogg: Brann i Bergen, firkantegg og seriemesterskap

Les Bjørn Mayer sin supporterblogg etter kampen mot Brann

Annonse:

Så var det Brann i Bergen, med Nystemten, regnvær og ekte gress, ikke dette kunstige stueteppet som dessverre har inntatt de aller fleste norske fotballarenaer. Før kampen tenkte jeg at "Brann kommer helt sikkert til å tape en kamp, måtte det bare bli denne...". I fotball er alt mulig, på tross av alle endringer i verdens største idrett, så er det en ting som aldri vil endre seg, nemlig at ballen er rund. Å spille med en firkantet ball er like usannsynlig som Donald Duck nummeret i 1978, hvor høna verpet firkantegg og barna blåste firkantede såpebobler. Så merket jeg meg det faktum at dette var samme året som Start tok sitt første seriemesterskap, og tenkte at dette var et tegn.

 
Dette var en lang innledning - så til mine tanker om kampen. Jeg syntes det var ekstremt spennende med våre to nye svenske venner, Zakaria Sawo og Tom Strannegård  på laget, og var spent på hvordan Hjelmeland ville komponere dette. Førstnevnte kom fra svensk nivå 3, og ble presentert som en gjennombruddshissig og rask spiller, i mine øyne en profil som passer perfekt. Strannegård kom fra AIK, toppklubb i Sverige, en offensiv mittfältare med flere kamper for deres førstelag i kofferten.
 
Svenskene trenger selvfølgelig et par kamper under beltet, men jeg synes spesielt Strannegård ser spennende ut. Vi tapte nok en gang for Brann, og igjen fullt fortjent. Men fra TV-stolen, med 70-tommeren nesten i fanget, synes jeg begge kampene mot Brann har vært bra. I dag skapte Start lite, men innsatsen og tælen sto det ikke på, og forsvarsspillet må da være godkjent. Jeg synes disse to kampene har vært oppmuntrende fordi gutta viser at de trives best mot lag som spiller fotball, og ikke bare forsvarer seg. Direkte opprykk ser nok fjernt ut nå, men en kvalifiseringskamp er absolutt innen rekkevidde, nærmest en selvfølge i mine øyne. Og jeg skal ikke fortelle hvem jeg ser som Starts ønskemotstander i en sånn kamp, men jeg kan røpe at de har samme draktfarge (overdel) som Start.
 
Så er det standardoppfordringen min: Støtt laget i medgang og motgang, og husk for all del at trenerstaben er en del av laget. Ingen, absolutt ingen er tjent med gnaget om å få servert trenerens hode på et fat. Førstkommende mandag bringer nye lodder og nye gevinster, og vi har ei høne å plukke med Bryne. Så møt frem på Sør-Arena til kamp klokka 18.
Annonse fra Obos-ligaen: