Klarer vi tre på rad?

Frank Thomassen håper Start-gutta kan bygge videre på andreomgangen mot Sarpsborg når de møter Odds BK søndag kveld.

FORAN VIKING - START

Endelig vant vi med de svarte bortedraktene våre, og du verden hvor deilig den seieren smakte. Men nå må vi nullstille igjen. For lørdag ettermiddag ligger det 3 poeng i potten når vi skal til Stavanger og spille mot Viking. Kan vi klare vår tredje strake seier i Eliteserien?

TID: Lørdag 28 november kl.1600
STED: SR-bank Arena

TABELLEN
7. Viking....25...10-6-9...44-44...36 poeng
13. Start....25...6-7-12...30-45...25 poeng

VIKING FOTBALLKLUBB
I fjor havnet Viking på en fin 5 plass, mens de denne sesongen stort sett har kjempet rundt midten av tabellen.
Etter en sterk september måned der de vant 4 kamper på rad, slet de mer de neste 4 kampene som endte med 2 tap og 2 uavgjorte. To solide seire mot RBK og Sarpsborg har derimot gitt klubben et lite håp om å komme seg opp å kjempe om en e-cup-plass, men trolig må Bjarne Berntsen's gutter belage seg på en plass rundt der de ligger i dag.

Denne uken kom nyheten om at Bjarne Berntsen blir fjernet som hovedtrener etter denne sesongen - selv om den erfarne treneren hadde kontrakt ut 2021. Han ble tilbudt en annen rolle i klubben men det takket han nei til. Det er ingen tvil om at dette langtfra er den beste oppladningen for både trener og spillere, og det blir spennende å se om det kan gi noe utslag i kampen mot Start. Egentlig ganske skandaløs behandling av en trener som har gitt så mye for klubben og som de senere år har stabilisert klubben høyt oppe på eliteserietabellen. Styreleder i Vikinghordene mener at behandlingen er uakseptabel og at styreleder i Viking må gå.

Om ikke bråket utenfor banen er nok, så må også Viking klare seg uten 3 faste spillere mot Start. Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Lie Løkberg og Ylldren Ibrahimaj må alle sone karantene etter at de pådro seg gule kort i forrige kamp. Spesielt Ibrahimaj, som scoret begge målene mot Sarpsborg sist, vil bli savnet.

Toppscorer for Viking er selvfølgelig Veton Berisha med 12 scoringer, mens neste mann er Zymer Bytyqi med 9 fulltreffere. Disse to spillerne har også 5 målgivende hver, så det er ingen tvil om at disse utgjør en stor trussel offensivt.

Viking har tatt i mot Start 36 ganger i toppdivisjonen og har vunnet 18 av disse. 9 kamper har endt med poengdeling mens Start har vunnet 9 kamper. Målforskjellen er 60-36.

IK START
Hos Start er det gode sjanser for at vi starter med samme mannskap som mot Odd. Vi har ingen som soner karantene og ingen nye skader og dermed tror jeg vi starter med dette laget i Stavanger. (4-3-3):

I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Bodø/Glimt. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Og der kom den endelig!
Borteseieren i Eliteserien som vi har ventet så altfor lenge på - og når den først kom, som kom den mot et meget sterkt hjemmelag og så var den attpåtil fullt fortjent. Deilig.

Det var nok ikke borte mot Odd mange av oss hadde kalkulert med poeng i sesongavslutningen, men søndag så vi et Start lag som fortsatte der de slapp i kampen mot Sarpsborg 08. Vi var gode bakover og veldig bevegelige framover og skapte flere gode sjanser. Selv om det stod 0-0 til pause, så var Start det klart beste laget.
7 minutter etter pause fikk toppscorer Schulze bredsidet inn 1-0 og det var så utrolig fortjent.
Tidligere i sesongen har Start slitt etter å ha tatt ledelsen, og også i denne kampen slapp vi oss noe ned etter scoringen. Det var derfor ingen overraskelse da Espen Ruud etter 64 minutter dundret ballen via Joshua Kitolano og inn i motsatt kryss. Det var nok mange av oss som fryktet at Odd nå skulle stikke av med alle poengene i en kamp der vi var så gode i store deler av kampen.
Mot slutten virket det nesten som om Start - og spesielt Jonas Deumeland - var så fornøyd med det ene poenget at man begynte å drøye tiden, men i det 82 minutt kom kampens fineste angrep. Kevin Kabran har ballen ute til venstre, spiller den fint videre til Eirik Schulze som drar seg til dødlinja. Innlegget blir såvidt flikket videre av Skaanes til Martin Ramsland som vender opp og spiller videre til Kabran som tar en touch og smeller ballen i mål. Det var så utrolig deilig og så utrolig fortjent. Odd hadde en stor sjanse litt senere, men kampen ebbet ut med en fortjent Start-seier.

I tillegg til at Start vant, gikk de fleste resultatene Starts vei (bortsett fra at Brann slo RBK) og dermed klatret Start opp til 13. plass for første gang siden den 4 serierunden. Nå er det 4 poeng ned til Mjøndalen, 1 poeng ned til Godset mens det kun er 3 poeng opp til Sarpsborg 08, Sandefjord og Brann. Her er det bare å se oppover på tabellen.

Jeg har til tider kritisert Joey for hans ledelse fra benken, men de siste 3 omgangene Start har spilt, har han virkelig levert. Mot Sarpsborg bommet han fullstendig med taktikk og laguttak i 1.omgang, men endringene som ble gjort i pausen var geniale og var helt utslagsgivende for at vi vant den kampen. Mot Odd traff han også utrolig godt med taktikken og bortsett fra at han muligens kunne tatt ut en svak Bolanos litt tidligere så hadde Joey en meget god kamp fra sidelinjen.

Nå har vi vunnet to kamper på rad, og mot Viking har vi alle muligheter til å vinne igjen. Viking mangler 3 faste spillere og har en trener som ikke er fornøyd etter at han har fått sparken etter denne sesongen.
Selv om Viking også er i god form, så har Start klart mest å spille for her. Det som blir aller viktigst for Start er å ta ut Berisha og Bytyqi av kampen. Disse to har til sammen hele 31 målpoeng og klarer vi å stoppe dem er veldig mye gjort.

Etter at vi tapte på Nadderud den 27. september så ting veldig vanskelige ut, men på våre 6 kamper etter det har vi tatt 10 av 18 mulige poeng. Det er solid, og har gitt oss absolutt alle muligheter til å redde plassen - uten å spille kvalik.

Fortsetter vi som vi har gjort i våre 3 siste omganger, så skal Viking få det veldig vanskelig lørdag ettermiddag. Men samtidig så må vi ikke tro at vi får noe gratis i Stavanger. Hovedoppskriften er 100 prosent innsats og stor bevegelse med og uten ball. Klarer vi å gjenskape det - så kan vi ta et nytt stort byks mot fornyet eliteseriekontrakt.

Jeg gleder meg til kamp og tror og håper på vår 3 strake seier!