- En utrolig viktig kamp

Frank Thomassen håper å se et løpssterkt Start-lag som går rett i strupen på Sandefjord

Annonse:

FORAN START - SANDEFJORD

Start var minutter unna å vinne den viktige bortekampen mot Godset, men igjen glapp seieren på slutten. Det var veldig surt etter at vi ledet kampen og i tillegg hadde en mann mer enn Godset de siste 20 minuttene. 
Det er 9 kamper igjen av eliteserien 2020, og vi har alt i egne hender. Men skal vi klare å klatre til 13 plass, så må vi slå Sandefjord. Klarer vi det, har vi igjen kontakt med flere av lagene over oss. 

TID: Lørdag 24 oktober kl.1800
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN
13. Sandefjord..21...7-2-12...21-34...23 poeng
14. Start..........21...4-7-10...25-40...19 poeng


SANDEFJORD FOTBALL
Sandefjord har variert veldig denne sesongen. De har blant annet vunnet begge sine kamper mot Molde, men har også tapt hjemmekamper mot lag som Sarpsborg, Haugesund og Kristiansund. Mange hadde nok trodd at Sandefjord ville kjempet helt i bunnen, men laget til trener Marti Cifuentes har imponert i flere av kampene sine, og det er spesielt imponerende at har tatt full pott mot Molde.

Toppscorer for lørdagens gjester er Sivert Stenseth Gussiås med 7 scoringer. Laget har ingen spillere som soner karantene - og heller ikke mange spillere som sliter med skade. Dermed kommer nok Sandefjord med sitt beste mannskap til Kr.sand.

Her er laget Sandefjord stilte med I forrige kamp mot VIF (4-2-3-1):

1 Jacob Storevik 

19 Brice Wembangomo 
3 Marc Vales 
5 Martin Kreuzriegler 
12 Mats Haakenstad

13 Lars Markmanrud 
4 Enric Vallès

23 Vidar Ari Jonsson 
10 Rufo 
22 Deyver Vega

9 Sivert Gussiås 

INNBYTTERE
99 Jesper Granlund 
17 Sander Moen Foss 
2 Lars Grorud 
21 Anton Kralj 
15 Erik Brenden 
11 Kristoffer Normann Hansen 
6 Emil Palsson 
24 Harmeet Singh 
20 George Gibson 


SANDEFJORD'S 5 SISTE KAMPER
13 september: Mjøndalen - Sandefjord 0-2
20 september: Sandefjord - Strømsgodset 0-0
26 September: Molde - Sandefjord 0-1
4 oktober: Bodø/Glimt - Sandefjord 2-1
18 oktober: Sandefjord - Vålerenga 0-3

IK START
Hos Start er Jonas Deumeland fremdeles skadet og må dessverre stå over denne kampen også. Kevin Kabran og Martin Ramsland har slitt med småskader den siste uka, men begge skal bli klare til kampen. En endring som kan skje er at Eirik Wichne kommer inn igjen på høyrebacken på bekostning av Henrik Robstad. Bortsett fra den plassen vil jeg tro at vi starter som vi gjorde i Drammen. Jeg tipper vi starter med disse (4-3-3):

Amund Wichne

Eirik Wichne
Jesper Daland
Vegard Bergan
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Mohamed El Makrini
Espen Børufsen

Christian Bolanos
Martin Ramsland
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Rosenborg. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille kampen neste helg.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran

Rosenborg
Vegar Eggen Hedenstad
Anders Trondsen
Edvard Tagseth

NOEN TANKER TIL SLUTT
Forrige helg hadde vi en gyllen mulighet til endelig å vinne en bortekamp igjen, og alt så bra ut veldig lenge. Christian Bolanos satte et straffespark sikkert i mål etter at Vegard Bergan ble holdt i feltet. Når i tillegg Godset fikk en spiller utvist med 22 minutter igjen, så lå alt til rette for 3 veldig viktige bortepoeng til Start. Dessverre glapp det nok en gang, og 10 minutter senere klarer vi ikke å få ballen ut av egen boks og Mawa får banket ballen i nettaket. En utrolig nedtur etter en relativt god bortekamp. Helt på slutten var vi derimot heldige som ikke fikk nok en ball i sekken da Lars-Jørgen Salvesen fikk en stor sjanse. Kampen ebbet ut med 1-1 - som nok var et rettferdig resultat. 
Det er derimot slike kamper vi må kunne avgjøre hvis vi skal ha håp om fornyet spill i eliteserien.


Vi har spilt mange viktige kamper denne sesongen, men kampen mot Sandefjord er en kamp der vi ikke har råd til å avgi poeng. Mjøndalen skal til Bodø, og den kampen ender trolig med hjemmeseier. Dersom Start da klarer å ta 3 poeng mot Sandefjord, så vil det bli 5 poeng ned til Mjøndalen. I tillegg vil Sandefjord ligge kun 1 poeng foran Start, så det er ingen som helst tvil om at dette er en viktig kamp - for begge lag.

Start har gjennom hele sesongen vist at de er konkurransedyktige mot de fleste og det er positivt. I tillegg har vi blitt et godt hjemmelag. Vi har vunnet 4 av våre 5 siste hjemmekamper - og sist var det FKH som måtte reise hjem med 1-5 i bagasjen. La oss håpe vi får se noe lignende i kampen mot Sandefjord. Da må vi fortsette å angripe. Vi har gode nok spillere til å skape sjanser og score mål. Problemene kommer når vi legger oss bakpå. Vi har sluppet inn fryktelig mange mål mot slutten av kampene, og den trenden kan ikke fortsette.

Sandefjord fikk en smell i forrige kamp, men bortsett fra det så er de i ganske god form, og har vunnet 3 av sine 5 siste kamper. De vet at de tar et stort steg mot fornyet kontrakt med seier i Kristiansand og jeg er sikker på at laget kommer til å selge seg veldig dyrt. 

Som mot Haugesund, er det viktig at Start får den første scoringen. Da vil bortelaget bli stresset, mens vi får inn litt selvtillit i laget.
Jeg håper vi får se et løpssterkt Start-lag som går rett i strupen på Sandefjord. At vi får se de gule vinne dueller både foran og bak - og at vi er effektive foran mål.

Tar vi 3 poeng har vi gitt oss selv et godt utgangspunkt til å klare minst en kvalikplass. Ved hjelp av 600 tilskuere håper jeg på god stemning både på og utenfor banen - og at vi lørdag kveld har krabbet helt opp i ryggen på Sandefjord på eliteserietabellen.

God kamp og lykke til alle dere som har et hjerte for Start!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: