- Kan gi Brann problemer

Supporterblogger Frank Thomassen håper et sterkt hjemmelag får med seg minst ett poeng mot Brann i kveld.

Annonse:

FORAN  START - BRANN

Vi hadde en gylden sjanse til å ta et langt steg mot fornyet eliteseriespill mot Mjøndalen, men misbrukte den sjansen. Dermed har vi igjen presset på oss foran kampen mot Brann. Jeg tror at vi redder plassen med 3 poeng onsdag kveld, og spiller vi som vi har gjort i de siste hjemmekampene våre, så  kan vi absolutt klare det.

TID: Onsdag 9 desember kl.2000
STED: Sparebanken Sør Arena

TABELLEN
10. Brann.....28...8-8-12...37-47...32 poeng
13. Start......28...6-8-14...32-51...26 poeng


BRANN SPORTSKLUBB
Brann har hatt en skuffende sesong og konsekvensen av det var at Lars Arne Nilsen ble sparket i august. Erstatter ble Kåre Ingebrigtsen som hadde stor suksess som trener i Rosenborg. Under "Bruttern" ble det enda verre og laget hadde kun en seier på sine første 11 kamper under den nye treneren - og plutselig var nedrykk veldig aktuelt.
Laget fikk så en heldig seier i Trondheim - etterfulgt av en forventet seier mot jumbo Aalesund - og dermed fikk man litt avstand fra nedrykksstriden. Nå er det bare en syltynn teori som kan gjøre at Brann havner på kvalik, og dermed har ikke rødtrøyene mye å spille for i Kristiansand.

Branns toppscorer er som forventet Daouda Bamba med 10 nettkjenninger. Nestemann er Robert Taylor som har 5 scoringer. Fredrik Haugen (som var veldig aktuell for Start for et par år siden) har flest målgivende (5), mens Bamba har 4 målgivende.

Daniel Pedersen er ute, men bortsett fra han så har ikke gjestene noen bekymringer med skader eller karantener. Ellers så blir det spesielt å ønske velkommen til et par tidligere Start-spillere. Både Mathias Rasmussen og Håkon Opdahl er forventet å starte kampen for Brann.

Start har tatt i mot Brann 33 ganger i toppdivisjonen og har vunnet 15 av disse. 9 kamper har endt med poengdeling mens Brann har vunnet 9 kamper. Målforskjellen er 48-37.

Her er laget Brann stilte med I forrige kamp mot Sarpsborg (4-2-3-1):

1 Håkon Opdal

18 Ole Didrik Blomberg
4 Jón Gudni Fjóluson
3 Vegard Forren
5 Thomas Grøgaard

9 Petter Strand
29 Kristoffer Barmen (k)

27 Sander Svendsen
16 Robert Taylor
7 Mathias Rasmussen

11 Daouda Bamba

INNBYTTERE
30 Ali Ahamada
25 Ole Martin Kolskogen
21 Ruben Kristiansen
19 Jon-Helge Tveita
8 Fredrik Haugen
17 Gilli Rólantsson
14 Erlend Hustad
41 Mikal Berg Kvinge
20 Marcus Mehnert


BRANN'S 5 SISTE KAMPER
7 november: Brann - Haugesund 1-2
24 november: Rosenborg - Brann 2-3
28 november: Brann - Aalesund 3-1
2 desember: Viking - Brann 2-0
6 desember: Brann - Sarpsborg 1-1


IK START
Hos Start er Mohamed El Makrini tilbake fra karantene og går rett inn på laget - trolig på bekostning av Kasper Skaanes. Jeg tipper vi starter vi med disse (4-3-3):

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Jesper Daland
Joackim Jørgensen
Kristoffer Tønnessen

Eirik Schulze
Erlend Segberg
Mohamed El Makrini

Christian Bolanos
Eman Markovic
Kevin Kabran


I FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Vålerenga. Her er spillerne som må unngå kort om de skal få spille den kampen.

Start:
Erlend Segberg
Kevin Kabran
Eirik Wichne
Mikal Ugland
Martin Ramsland
Jesper Daland

Vålerenga
Aron Leonard Dønnum
Christian Dahle Borchgrevink
Johan Lædre Bjørdal
Fredrik Jensen
Herolind Shala
Magnus Lekven
Kristoffer-August Klaesson
Ivan Näsberg


NOEN TANKER TIL SLUTT
Som forventet ble det en vanskelig kamp borte mot Mjøndalen. Selv om hjemmelaget manglet flere spillere, så ble det en krig - og det virket rett og slett som om Mjøndalen ville mere enn Start-gutta denne kampen. I tillegg hadde vi absolutt ikke dommeren med oss. Scoringen til Kasper Skaanes burde ikke bli annulert da TV-bildene tyder på at han var på linje da ballen ble spilt. Men enda verre var det da Isaac Twum utrolig nok slapp unna sitt andre gule kort i 1.omgang. Han fikk et tidlig gult kort, men etter dette hadde han to stygge taklinger som begge kunne gitt gult kort. Spesielt den siste, der dommeren gir fordel etter at Twum meier ned en Start-spiller på vei fram. Soleklart gult kort og utrolig svakt at dommeren ikke tok den. Hadde vi spilt 55-60 minutter med en mann mer tror jeg resultatet hadde blitt et helt annet. Nå ble vel Mjøndalen ranet av dommeren i Haugesund, så de mente sikkert at de fortjente litt hjelp fra de sortkledde.
Vi skapte lite sjanser, men den sjansen til Erlend Segberg helt på slutten av kampen skal inn. Der har Segen god tid til å presse ballen under tverra, men det var ikke dagen vår - og dermed endte det med et surt 0-1 tap. Heldigvis utlignet Haugesund borte mot Godset på overtid - og dermed beholder vi 13.plassen - enn så lenge.

Vi har to kamper igjen - og vel vitende om at vi skal til Oslo og spille mot et Vålerenga som kjemper om medalje i siste runde, er det nok mot Brann vi må ta poengene. Vi møter et Brann-lag som er i svak form, og selv om de vant borte mot Rosenborg og hjemme mot Aalesund, så har de absolutt ikke imponert. I forrige kamp, hjemme mot Sarpsborg, var de heldige som fikk med seg poeng. Sarpsborg vant skuddstatistikken 8-6 og hadde 6 skudd på mål, mens hjemmelaget kun hadde 2 skudd på mål. Det er absolutt ikke et Brann-lag i form som kommer til Kristiansand. I tillegg er laget sikret ny eliteseriekontrakt (kun veldig usannsynlig teori kan gi laget kvalik) og har veldig lite å spille for.

For Starts del, så har laget spilt veldig bra på hjemmebane i en lang periode og selv suverene Bodø/Glimt fikk problemer på Sparebanken Sør Arena. Dersom vi fortsetter det gode spillet på eget kunstgress, vil Brann få store problemer.
Jeg håper det er et sprudlende og tent Start-lag som skal vise seg fram for hele fotball-Norge kl.20.00 onsdag kveld. At vi viser samme innsats som mot Glimt - og at spillerne løper og kjemper for hverandre. Da vil sjansene komme og da er vi gode nok til å dominere kampen.

To timer før Start tar i mot Brann skal Godset spille borte mot Aalesund. Dersom det blir hjemmeseier i begge disse kampene så har Start satt seg i en veldig god posisjon for å spille eliteseriefotball også i 2021. Og hvis vi i tillegg får hjelp fra Rosenborg i kampen mot Mjøndalen på torsdag kveld - ja da kan vi reise til Oslo i siste runde vel vitende om at vi ikke kan rykke direkte ned.

Men det aller viktigste er at vi gjør jobben selv og vinner mot Brann.

Lykke til alle dere som har et hjerte som banker for Start!
 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: