Bjørns supporterblogg: Ny seier og stø kurs mot opprykk

Stjørdals Blink, med 50 innslupne, bør være grei skuring for Start, var mine tanker før kampen. Og nå, etter kampen, er jeg styrket i troen på direkte opprykk, men det betinger at vi vinner resten av kampene, noe dette laget er i stand til. Foto: Tor Erik Schrøder.

Annonse:

Jeg tror ikke Kristelig Forening for unge Menn (Kåffa) blir den leieste nøtta. Riktignok er vi nå fem poeng bak. Men når de taper mot Kongsvinger i morgen, og vi slår de hjemme, så er avstanden redusert til to poeng. Stabæk bekymrer meg noe mer. 

De er nå to  foran oss, har bedre målforskjell og en kamp til gode. Så de må helst tape et par for at vi skal passere dem. Kanskje et av tapene kommer i morgen mot Raufoss?

Mange sier at Start-laget vil få trøbbel i Eliteserien neste sesong, noe som muligens er riktig. Men alt vil være så mye «lettere». Entusiasmen vil blomstre, supporterne smile, Londsia vil bli «den gule veggen», sponsorene vil stå i kø, inntektene fra mediaavtalen øker kraftig, sesongkortsalget vil mangedobles, klubben blir attraktiv for de beste spillerne og dagens spillere vil utvikle seg, og ikke minst: Terje kommer til å ta helt av!!! 

Hva så med kampen i dag? Barnebarn Herman meldte forfall til morfar i dag. Han ville heller være med lagkompisene på Vigør G-9 og se kampen live sammen med dem. Forstå det den som kan...

Laguttaket var omtrent som forventet, bortsett fra at jeg alltid vil ha Bjarni på banen. Heldigvis tok målmaskinene Reinhartsen og Schulze ansvar, og sørget med hver sin kjempescoring for at vi ledet 2-0 til pause. 

Gamle Mayer var flere ganger nervøs, for Blink hadde sine sjanser de også. Vår unge keeper Jasper vartet heldigvis opp med to kjemperedninger, som bidro sterkt til at vi var i føringen til pause. Jeg vil tro at ringreven, ex-keepertrener Erik Ruthford Pedersen, er stolt når han ser hva hans mangeårige elev får til mellom disse tre stengene.

Andre omgang endte 1-1. Litt skuffende for meg som hadde tippet 6-0. Og siden jeg tror Stabæk blir vår tøffeste motstander i kampen om direkte opprykk, så hadde det vært veldig greit med et par mål til. 

Men i andre omgang synes jeg faktisk Stjørdals Blink var nære på flere ganger. Særdeles viktig var det at Holtan åpnet målkontoen sin. Mål er mål, Joakim, alle teller like mye.

I mine øyne var Reinhartsen og Jasper våre to beste. De har allerede etablert seg som støttespillere, som spiller fast på laget

Det var i perioder litt stille på Sparebanken Sør Arena i dag, kanskje fordi man ville vise respekt for hva som skjedde i England i går. Den meget avholdte dronningen, Elisabeth, døde jo nettopp, noe som blant annet førte til at ligarunden i England ble utsatt.

Likevel ga, som vanlig, Londsia lyd fra seg. Denne gjengen blir usedvanlig viktig i kampen om opprykk, og jeg håper flere og flere stiller seg blant dem og synger. De er vanvittig viktige, og det er flott å se spillerne juble sammen med dem ved scoringene.

Annonse fra Obos-ligaen: