Belønnet med proffkontrakt

Flekkefjæringen Kristian Strømland Lien (17) har tatt store steg etter at han kom til Start i fjor. Nå har han skrevet under proffkontrakt.

Annonse:

- Han er en spiller vi har tro på at kan ta steget opp i A-stallen etterhvert. Han er en spennende angriper som har scoret mye mål som junior. Han har også gode holdninger, er seriøs og dedikert med tanke på å utvikle seg videre, sier Atle Roar Håland, operativ leder for sport i Start.

- Det er fint å se at en unggutt fra Flekkefjord får proffkontrakt i Start, og nå gjelder det bare for Kristian å jobbe hadt videre. Vi gleder oss til å følge utviklingen hans, sier Håland.

Strømland Lien, som fyller 18 år 30. september, kom til Start i fjor sommer. På det siste året har han rukket å score mange mål for G19-laget og Start 2, samt å bli en av ungguttene som trener jevnlig med A-laget.

strømland lien
Kristian Strømland Lien jubler for scoring i G19 NM-kampen mot Odd. Foto: Shayan Jalilian

- Det betyr mye

Strømland Lien har skrevet under en treårskontrakt med Start. Han er fortsatt en del av Start 2/G19-stallen, men vil fortsette å trene jevnlig med A-laget.

- Det (kontrakten) betyr veldig mye. Det er først og fremst en annerkjennelse, det viser at klubben har troa på meg og at de tror jeg kan nå langt om jeg jobber hardt, sier han.

Han ser tilbake på et innholdsrikt første år i Start.

- Det har vært veldig bra. Det var mange hakk opp fra det jeg var vant med, og jeg har måtte tilpasse meg treningsmengden. Men det har vært et bra år, jeg føler jeg utviklet meg ganske mye, sier Strømland Lien, som er full av lovord om opplegget i Starts utviklingsavdeling.

- Vi har et veldig bra apparat rundt oss, med fysisk trener og fysioterapeut tilgjengelig, og flere dyktige trenere på alle økter. Jeg får masse oppfølging og hjelp til å utvikle meg. Så har vi flere kamparenaer så det blir nok av kamper mot god motstand, sier angriperen som står med 13 mål på 10 kamper for G19-laget i år. På Start 2 har det blitt fire scoringer, men der har han ofte spilt ving.

Kristian Strømland Lien

Smaken på A-laget

17-åringen var en av fire unggutter som fikk være med på treningsleiren til Marbella med A-laget i vinter. Han var også involvert i flere treningskamper før sesongen, og han var i kamptroppen for A-laget i søndagens kamp mot Tromsdalen.

-  Det har gått mye fortere enn forventet, jeg hadde ikke regnet med å få være med så mye med A-laget så tidlig. Det setter jeg veldig pris på. Jeg har fått kjenne på nivået, fått bryne meg på veldig gode spillere. Det er ikke alle som får den muligheten så tidlig, sier han.

Men Strømland Lien er vant til å spille med eldre spillere. I Flekkefjord ble han ofte flyttet opp i aldersklassene, og han debuterte for klubbens seniorlag i 4. divisjon før han var fylt 15 år.

- Jeg trente fast med seniorlaget fra jeg var 14 år, det var veldig bra. Jeg fikk et par år med seniorfotball der før jeg dro til Start, sier den kraftfulle spissen.

Han har drevet med styrketrening fra han var 15 år, under oppsyn av foreldrene, som begge har bakgrunn fra idrett.

- De holdt basistreningsøkter for ungdommer i Flekkefjord og jeg lot meg inspirere, så de hjalp meg med styrketrening.

Den treningen kan komme godt med om han skulle nå sitt store mål, nemlig å få spilletid for A-laget.

- Det er det store målet nå, å få spilletid her på Sparebanken Sør Arena for A-laget. Men jeg vet at det er viktig å være tålmodig og å ta ting steg for steg. Så fokuset mitt nå er bare å jobbe hardt videre, sier 17-åringen.

Annonse fra Obos-ligaen: