Beklager karantenebrudd

Uttalelse fra Adeleke Akinyemi i forbindelse med brudd på karantenebestemmelsene.

Annonse:

Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til at en Start-spiller brøt karantenreglene da han bedrev egentrening i styrkerommet på Sparebanken Sør Arena i ferien. I samråd med spilleren har vi ikke offentliggjort hvem dette var før nå.

Adeleke Akinyemi står nå frem og ønsker å legge denne saken bak seg:

«Jeg beklager at jeg brøt karantenereglene for å trene i en periode der jeg skulle sitte i karantene. Jeg misforstod gjeldende regler og mottatt informasjon, noe jeg må ta ansvar for. Jeg handlet i god tro og tenkte dessverre ikke over hvilke konsekvenser dette kunne få for meg selv og andre, noe jeg veldig lei meg for.

Jeg beklager overfor klubben og mine lagkamerater, som havnet i en vanskelig situasjon på grunn av dette. Jeg beklager også overfor alle andre ettersom vi som fotballspillere har et viktig ansvar som forbilder, både på og utenfor banen.

Jeg er glad for at alle som havnet i karantene på grunn av mine handlinger har testet negativt og er tilbake igjen. Nå ønsker jeg å legge dette bak meg og fokusere på fotball igjen.»

Akinyemi ønsker ikke uttale seg ytterligere nå. Han er ventet tilbake på trening med resten av laget i starten av neste uke.

 

- Påminnelse om ansvaret vi har

Daglig leder i Start, Christopher MacConnacher, er glad for at Akinyemi tar ansvar for sine handlinger og forteller at klubben nå ønsker å legge denne saken bak seg.

- Dette var en uheldig sak og noe vi har sett veldig alvorlig på. Vi har vært veldig nøye med å følge de gjeldende protokoller og retningslinjer gjennom hele koronaperioden, men dette er en påminnelse om det ansvaret vi alle har i denne tiden. Det har vi snakket med Adeleke om og nå legger vi denne saken bak oss, sier MacConnacher.

- Alle medspillerne som havnet i karantene er nå tilbake i trening, og ingen ble smittet. Det er tross alt det viktigste. Jeg vil virkelig rose det medisinske apparatet for måten de håndterte denne situasjonen på. Nå ser vi frem til at Adeleke også kommer tilbake på trening og at vi kan fokusere på å forberede oss best mulig til sesongstart, avslutter MacConnacher.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: