Basilio og Ekvatorial-Guinea spiller viktige landskamper

Torsdag kveld spiller vår Basilio Ndong (bildet) og Ekvatorial-Guinea den første kvalifiseringskampen til Afrikamesterskapet 2023. Motstander er Tunisia, og kampen spilles på Stade Olympique Hammadi Agrebi stadion i havnebyen Radès. (Foto: Jefri Ndong).

Annonse:

- Tunisia er klare for VM i Qatar, og har et godt lag med spillere fra de fleste store ligaene i Europa. Vi må opp på vårt aller beste for å slå dem på deres egen hjemmebane. Dette er en stor kamp som vi gleder oss til å spille, sier Basilio Ndong.

Blant Tunisias mest kjente spillere finner vi blant andre Ellis Skiri (1. FC Köln), Dylan Bronn (Metz), Omar Rekik (Arsenal) og Hannibal Mejbri, som i sesongen 2021/22 fikk sin debut for Manchester United.

Ekvatorial-Guinea slo Tunisia 1-0 sist de møttes, i VM-kvalik 12. november i fjor. Det var første gang de slo Tunisia i fotball siden 2015. Men Tunisia var da allerede vinner av kvalifiseringsgruppe B.

- Vi har møtt Tunisia flere ganger de siste årene, og tapte også to ganger for dem i fjor (0-3 og 1-2). Kampen i morgen blir tøff, og vi bør helst vinne for å ta oss til et nytt sluttspill i Afrikamesterskapet, sier Basilio Ndong.

I fjorårets mesterskap tok Ekvatorial-Guinea seg til en sensasjonell kvartfinale etter å ha slått Mali 6-5 på straffekonkurranse i åttedelsfinalen. I kvartfinalen ble imidlertid Senegal for sterke, og vant 3-1, selv om Basilio Ndong hadde et godt tak på Liverpools Sadio Mané.

Senegal vant til slutt Afrikamesterskapet på straffespark-konkurranse, 4-2 over Egypt, etter 0-0 etter 2 x 45 og ekstraomganger.

Ekvatorial-Guinea og Tunisia er i kvalifiseringsgruppe J til neste års Afrikamesterskap sammen med Libya og Botswana. Libya er Basilio Ndong og hans lagkameraters neste motstander, hjemme på Nuevo Estadio de Malabo 6. juni (2. pinsedag).

Annonse fra Obos-ligaen: