Basilio og Co. videre

Basilio Ndong og Co. videre i Afrikamesterskapet

Starts Basilio Ndong spilte hele kampen da Ekvatorial-Guinea slo Sierra Leone 1-0 og kvalifiserte seg for åttedelsfinalene i Afrikamesterskapet torsdag.

Pablo Ganet, som til daglig spiller for Real Murcia i Segunda Division B i Spania, scoret kampens eneste mål sju minutter før pause.

Ganet fikk stå helt umarkert på cirka 20 meter på en corner fra høyre, og styrte ballen elegant utenfor Sierra Leone-keeper Mohamed Nbalie Kamaras rekkevidde.

Sierra Leone fikk sjansen til å utligne da de fikk straffespark fem minutter før slutt. Men Kei Kamara klarte ikke å overliste keeper Jesus Owondo som reddet mesterlig.

Basilio Ndong spilte en meget god kamp på venstrekanten, der han var høyt og lavt slik vi husker ham fra hans sensasjonelle Start-debut mot Mjøndalen 22. september i fjor.

Elfenbenskysten, som torsdag slo Algerie 3-1, vant gruppe E, og går videre til åttedelsfinalene sammen med gruppetoer Ekvatorial-Guinea. Sierra Leone og Algerie er slått ut.