Basilio Ndong solgt til rumensk toppklubb

Start er kommet til enighet med Universitatea Craiova om en overgang for Basilio Ndong. Dermed fortsetter 24-åringen fra Ekvatorial-Guinea karrieren i rumensk toppfotball. (Foto: NTB)

Annonse:

- Jeg ønsker å takke alle Starts supportere, og alle som jobber i klubben, for tiden jeg har vært her. Alle har villet meg godt, og jeg har følt meg hjemme fra den første dagen jeg kom hit, sier Basilio, og legger til:

- Universitatea Craiova er en stor klubb, og dette er en viktig avgjørelse for meg. Jeg har, som sagt, hatt en flott tid her i Start. Ja, jeg elsker denne klubben. Men dette er fotball, og da må du av og til flytte på deg. 

Basilio Ndong dro fra Kjevik til Craiova via den rumenske hovedstaden Bucuresti på fredag ettermiddag. Mandag, tirsdag og i dag gjennomførte han tester, blant andre medisinsk, hos sin nye arbeidsgiver.

- Basilio har vært en fantastisk representant for IK Start både på og utenfor banen. Han har hatt et veldig sterkt ønske om å utvikle seg som fotballspiller. Da Craiova tok kontakt og kom med et tilbud som både var bra for oss som klubb og Basilio som spiller og person, var det ingenting å nøle med. Vi takker Basilio for hans tid og bidrag, og ønsker ham lykke til videre, sier Starts sportssjef, Magni Fannberg.

Åpenbaring på backen

Basilio Ndong kom til Kristiansand og Start tidlig i september 2021 på låneavtale med den belgiske klubben KVC Westerlo. Låneavtalen var opprinnelig ut 2021, med mulighet for permanent overgang, og 10. november i fjor forlenget han kontrakten fram til 1. august 2024.

Den lynhurtige venstrekanten debuterte i 4-2-seieren over Mjøndalen i 3. runde i cupen 22. september 2021. Det er en debut det fortsatt snakkes om i Kristiansand. Basilio var rett og slett en åpenbaring på venstrebacken, der han var opp og ned til han ble tatt av banen til stående applaus 10 minutter før slutt. 

Til sammen har Basilio spilt 37 kamper for Start – 33 OBOS-liga- og 4 cupkamper. Han har også flere A-landskamper for Ekvatorial-Guinea, blant annet i Afrikamesterskapet.

Rumensk serie- og cupmester

Universitatea Craiova er altså en storklubb i Romania, der de har vunnet toppserien (League I) fire ganger. Sist de gikk til topps var i 1990/91-sesongen. Per dato er de nummer fem med 38 poeng – det samme som FCSB på tredjeplass. FC Farul Constanta er serieleder med 45 poeng etter 22 serierunder. Universitatea Craiova har også vunnet den rumenske cupen sju ganger – sist i 2020/21.

De spiller sine hjemmekamper på Ion Oblemenco, som har en kapasitet på 30.983 tilskuere.

Annonse fra Obos-ligaen: