"Bare" uavgjort i historisk kamp

Start Kvinners spillere, trenere og støtteapparat klare for klubbens første offisielle treningskamp – bak f.v.: Nina Kerim (fysioterapeut), Marit Sørvig (spillerutvikler), Isabella Hayes Sundby (hovedtrener), Karen Andrea Olsen, Sandra Eilertsen, Eirin Korsvik, Ina Andresen, Karoline Fredriksen, Anny Kerim Lindland, Rebecka Rosenberg, Stine Alida Wahlin Hansen, Emma Øvland Rygg, Idun Kydland, Juliane Pettersen og Sampsa Lohiniva (assistenttrener). Foran f.v.: Marie Forsøget Knutsen, Lena Solheim, Erika Hageberg, Frida Abrahamsen, Mia Leinan, Tiril Toft, Maja Kronborg, Maya Tveiten Henriksen, Hannah Larsen, Mette Lorentzen og Elise Vindheim. (Foto: Egil Olsen)

Tross voldsomt spillemessig overtak – 79/21 i ballbesittelse - og masse målsjanser, måtte Start Kvinner nøye seg med 2-2 mot Randesund i klubbens første offisielle treningskamp lørdag. Det bekymrer overhodet ikke hovedtrener Isabella Hayes Sundby.

-Vi så godt trent ut, og det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Etter bare fem uker, som en helt ny tropp i et nytt miljø og treningshverdag, synes jeg jentene gjorde det godt, sier Issy etter kampen i Sørlandshallen.

Start Kvinner tok kommandoen fra avspark, og Issys elever spilte seg fram til en rekke sjanser, men avslutningene ble litt for puslete.

Puslete var derimot ikke Ina Marie Andresens skudd som ga Start Kvinner ledelsen etter 34 minutter. Den kjappe og arbeidsvillige spissen dro bort en RIL-forsvarer, og skjøt hardt og kontant i keepers høyre hjørne fra 20 meter. Vakkert.

Randesund utlignet på sin første «sjanse» i kampen, helt mot spillets gang, da Stine Solvik skjøt i nettet fra relativt skrå vinkel fem minutter før pause.

Andre omgang var prikk lik den første – med total Start-dominans. 16 minutter ut i omgangen banket Emma Øvland Rygg ballen i nettaket etter flott forarbeid av Anny Kerim Lindland på høyresiden. 2-1.

Ingenting tydet på annet enn seier til Start Kvinner i den historiske treningskampen. Men fem minutter før slutt løp Martha Sagebakken Omdal fra sin oppasser og skjøt i mål fra ganske langt hold – til voldsom jubel hos spillere og fremmøtte fra Randesund.

- Fordelen med treningskamper er at det alltid gir oss muligheten til å se på hva vi trenger å jobbe med, og det er akkurat det vi skal gjøre. Randesund lå veldig lavt og nektet oss mye plass, og var da farlige på de få kontringsangrepene de hadde. Vi må sørge for at vi er mer bevisste på dette og utvikle en bedre forståelse for hvordan vi kan skape rom effektivt når vi står overfor lavt press, sier Hayes Sundby, og legger til:

- Vi roterte blant våre 18 spillere, som alle var veldig positive, og vi har tre til som vil være i form og tilgjengelige til vår neste treningskamp, mot Snøgg 25. februar.