Banens beste gir 10.000 til moderklubben

Han ble matchvinner langt på overtid og etter kampen ble han kåret til kampens spiller av TVNorges kommentatorer.

Annonse:

Norsk Tipping gir 10.000 kroner til banens beste i TVNorges hovedkamper, som spilleren kan gi til en valgfri breddeklubb i Norge.

- Det er et enkelt valg, det blir FK Mandalskameratene (MK). Jeg håper de fleste Kristiansandere har lagt rivaleriet bak seg, det er en god del år siden - men det er en selvfølge at MK får denne. Det er de som har utviklet meg fra jeg var ung, så det er enkelt valg, sier Eirik Schulze etter å ha blitt kåret til matchvinner.

Hva kan du si om MK sin klubb og betydningen de har hatt for deg?

- De har hatt alt å si, det er hjemplassen min og moderklubben. De har fostret meg opp. Det er mange gode spillere som har spilt i MK og kommet seg til et høyere nivå, og noen av dem er lagkamerater nå. De var i første divisjon de også, og jeg håper de kan klatre oppover igjen snart, sier Eirik Schulze. 

I Mandal ble nyheten naturlig nok motttatt med stor glede.

- Glimrende, det er veldig gøy at han leverer så bra i Eliteserien. Moro at han gir tilbake til MK der han fikk mye av sin utvikling, sier administrativ leder i MK, Inge Nilsen.

Hva betyr dette for MK? 

- Det viser at det går an å komme noen vei ved å spille fotball i MK. Du kan være der frem til seniorlaget for så å ta steget videre når du blir god nok. Sammen med de andre spillerne fra MK som spiller i Start er Eirik et bevis på at det kan gå. Dette er veldig fint å se for de unge spillerne i MK og Eirik er en god referanse for at det nytter å stå på, sier Nilsen. 

De andre Start-spillerne som har en fortid i MK er Martin Ramsland, Eirik Wichne og Amund Wichne. 

Se hele intervjuet med Eirik Schulze under: 


Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 18.08.2020
Skrevet av: Kristian Øverland og Ole Gerhard Sørensen