Kristoffer Tokstad og Afeez Aremu i løpsduell under serieåpningen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Aremu solgt til Tyskland

Afeez Aremu forlater Start etter 2,5 år i klubben.

Annonse:

Start er enige med St. Pauli om en overgang for midtbanespilleren Afeez Aremu. Han er allerede på plass i Hamburg der han gjennomførte den medisinske testen mandag formiddag.

-Afeez har tatt store steg siden han kom til Start som 18-åring godt hjulpet av klubbens apparat rundt førstelaget, og St. Pauli er en stor klubb og et fint steg videre i karrieren. Vi ønsker Afeez lykke til videre, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start.

Aremus avtale med Start gikk ut til nyttår og han har ikke ønsket å forlenge avtalen.

- Vi ønsket gjerne å forlenge avtalen med ham og beholde ham i Start en stund til. Dette var den rette avgjørelse for klubben slik situasjonen er nå. Vi er fornøyde med avtalen, sier Håland.

Han forteller at det er fint å se at unge spillere som kommer til Start kan utvikle seg til å bli attraktive for større klubber i utlandet.

- Start må være en klubb der unge spillere skal kunne utvikle seg til å bli så gode at de etterhvert kan selges til større klubber i utlandet.

St. Pauli spiller i 2. Bundesliga og er kjent for sine mange og engasjerte supportere over hele verden. Klubben og dens supportere har blant annet vært veldig tydelige i kampen mot rasisme, fascisme og homofobi. Forrige sesong hadde de snaut 30.000 tilskuere i snitt på kampene.

 

Takker Start

Afeez Aremu ser tilbake på flotte år i Start og i Kristiansand.

- Jeg er veldig takknmelig overfor ledelsen, trenerne, lagkameratene og alle supporterne i Start for at jeg har fått være en del av klubben. Jeg har hatt en flott tid i Start og Kristiansand, der jeg har følt meg som hjemme, sier Afeez.

- Jeg føler dette var rett tid til å ta et nytt steg i karrieren. Det har vært en ære å spille for Start, og jeg ønsker klubben alt godt i fremtiden.

Aremu ble presentert som Start-spiller vinteren 2018, i pausen av treningskampen mellom Start og Fløy i Sørlandshallen. Han står med 63 kamper og fem mål på sine 2,5 år i klubben.

2020-sesongen har blitt delvis spolert etter at han pådro seg et lengre kutt i beinet etter en sykkelulykke. Han har to ganger åpnet opp såret igjen etter å ha prøvd seg i kamp. Dermed ble det kun fire kamper for Start denne sesongen, den siste mot Rosenborg 16. juli.

Vi ønsker Afeez lykke til i Tyskland.

Her er noen bilder fra hans tid i Start (Foto: NTB Scanpix)

Annonse fra Obos-ligaen: