Det ble et spennende oppgjør borte mot Raufoss på Nammo Stadion, der Alagie Sanyang og Joachim Holtan sørget for tre poeng til Start. Foto: Tor Erik Schrøder

1-2 Tobias Flem 75'

Gult kort: Luc Mares, Emir Derviskadic, Start. Arnar Gudjonsson, Kristoffer Sørensen, Raufoss.

Starts lag:

Jasper Silva Torkildsen - Luc Mares, Vito Wormgoor, Kristoffer Tønnessen - Mathias Grundetjern (Robstad fra 90), Eirik Schulze, Emir Derviskadic (Antonsson fra 76), Tom Strannegård (Gregersen fra 86), Basilio Ndong - Alagie Sanyang (Sawo fra 86), Joacim Holtan.

Benken: Herman Seierstad Johnsen, Bjarni Mark Antonsson, Zakaria Sarjo Sawo, Henrik Robstad, Cameron Ian Cresswell, Jesper Gregersen, Levi Eftevaag

Seiers-selfie med Henrik Robstad i spissen.

Kampsammendrag:

Start tok turen til Toten og møtte Raufoss på bortebane lørdag ettermiddag, i en kamp som fort kunne bli avgjørende i kampen om direkte opprykk eller kvalifisering. Med seier kunne Start virkelig melde seg på i kampen om direkte opprykk, mens med tap ville det fort bli vanskelig å klare noe mer enn kvalifisering.

Bortelaget måtte klare seg uten Peter Reinhardsen, som måtte bli igjen i Kristiansand, mens Alagie Sanyang fikk sin første startplass på flere måneder etter at en skade har holdt han ute av laget i elleve kamper.

Etter at Raufoss åpnet friskt de første minuttene, var det de for anledningen sortkledde sørlendingene som tok initiativet i kampen. Både Joachim Holtan og Alagie Sanyang kom til noen gode sjanser, men mål ble det ikke. Etter halvtimen spilt måtte også Start-målvakt Jasper Silva Torkildsen på jobb, da han vartet opp med en reaksjonsredning, mens Raufoss satte returen i stanga og ut. Det ville seg rett og slett ikke helt for noen av lagene, og pauseresultatet 0-0 var nok et riktig bilde av omgangen.

Men i andreomgang gikk Start ut i 100. Basse og Strannegård kombinerte og skapte en flott sjanse etter bare et drøyt minutt, mens Alagie Sanyang knallet inn ledermålet på hjørnespark bare minutter senere. Snaue kvarteret før slutt doblet bortelaget ledelsen etter at ballen ble vunnet høyt på banen. Basilio Ndong fikk lagt inn i feltet, og der ventet selvsagt Joachim Holtan og satte inn sitt andre mål på to kamper.

Like etter reduserte Raufoss etter et frispark, og dermed ble det noen spennende sluttminutter på Nammo Stadion. Men etter snaue 15 minutt + overtid med neglebiting, dro Start i land tre viktige poeng i opprykksstriden - nå ser det virkelig spennende ut i toppen. Start i skrivende stund kun to poeng bak Stabæk på direkte opprykk – og neste gang møter vi Kåffa som ligger like over oss på tredjeplass!

Smilende Start-fjes etter 3 poeng på Toten

Kampen minutt for minutt:

Vi er i gang!

På benken sitter for øvrig 16 år gamle Herman Johnsen og 17 år gamle Levi Eftevaag – begge sønner til kjente og kjære Start-spillere.

6 min: Raufoss har kommet best i gang, uten at det er skapt all verdens med sjanser.

10 min: Start får en fin sjanse etter at Ndong finner Holtan inne foran mål, men avslutningen går over mål.

13 min: Eirik Schulze finner Sanyang på lengste stolpe, men Raufoss varter opp med en kjemperedning. Nære på der.

14 min: Ny sjanse – denne gangen ved Tønnessen. Vi kjører kampen nå.

15 min: Gult kort til Starts Luc Mares.

19 min: Så danser Strannegård seg igjennom, finner Holtan som igjen legger inn til Sanyang – men dessverre står spissen i offside.

23 min: Gult kort til Starts Emir Derviskadic.

24 min: Så roper Start på straffespark. Sanyang mottar ballen i 16-meteren og finner Strannegård på vei inn i boksen. Skuddet blir blokkert, men det blir ikke noe straffespark denne gangen.

30 min: Kjempesjanse til hjemmelaget og Jasper må varte opp med en reaksjonsredning. Returen går i stanga og ut. Vi puster lettet ut.

41 min: Så holder Raufoss virkelig på å rote det til. Holtan får lagt inn et lavt innlegg som Raufoss-forsvaret nesten setter inn i eget mål. Eirik Schulze kommer på lengste stolpe og blir felt av målvakten, men det er etter at ballen er klarert.

46 min: Emir Derviskadic får frispark for enda en tøff takling. Har fått kjenne det i de siste minuttene unggutten.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

Vi er i gang igjen på Raufoss.

47 min: Fin sjanse til Start allerede etter et drøy minutt. Basse drar seg forbi på venstrekanten og får lagt inn. Der får etter hvert Strannegård avsluttet, men målvakten er med på notene. Fin start på andreomgang.

49 min: Start tar ledelsen på hjørnespark. Tønnessen legger inn og finner en ruvende Alagie Sanyang som scorer sitt første seriemål for sesongen.

Dermed ligger Start akkurat nå kun to poeng bak direkte opprykk.

62 min: Litt tekniske utfordringer her, men vi har hatt flere muligheter de siste minuttene og har vært nærmere 2-0 enn Raufoss har vært utligning.

66 min: Start kontrer ved Kristoffer Tønnessen, men dessverre blir ikke innlegget presist nok. Fortsatt 1-0 til Start.

71 min: Strannegård blir felt på vei igjennom. Gult kort til Raufoss, og frispark til oss i god posisjon.

73 min: Frisparket settes over av Sanyang. Men så vinner Start ballen høyt og setter inn 2-0 ved Joachim Holtan. Ndong med en fin målgivende.

75 min: Så sitter reduseringen etter et frispark fra langt hold. 1-2 og det er kamp igjen.

86 min: Sawo og Gregersen kommer inn for Sanyang og Strannegård.

90 min: Henrik Robstad kommer inn for Mathias Grundetjern.

90 min+: Raufoss presser med bare minutter igjen.