Tromsø - Start 1-2

To mål etter frispark sikret en nok en viktig seier i nord! (Foto: NTB Scanpix)

Etter tok ukers pause fra Eliteserien på grunn av landslagspause, reiser Start til Tromsø. Det er en arena Start sjelden vinner på, faktisk har vi bare en seier på de siste ti i Tromsø. Rekdals menn kommer likevel til Tromsø med selvtillit, etter å ha vunnet fire av de siste fem kampene.

Til kampen i Tromsø er fortsatt Børufsen og Kabran ute, mens Henrik Robstad er tilbake i troppen etter å ha sonet karantene i kampen mot Sarpsborg sist.

Det betyr at Rekdal kan stille med samme mannskap som sist.

Start (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Simon Larsen - Eirik Wichne, Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala Robstad fra 92), Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 60), Tobias Christensen (Sandberg fra 85)

Innbyttere: Håkon Opdal, Henrik Robstad, Kasper Skaanes, Niklas Sandberg, Adnan Hadzic, Isaac Twum, Mathias Bringaker.

Tromsø (1-3-4-3)

Kongshavn - Ødegaard, Wangberg, Gundersen - Taylor, Valakari, Pedersen, Antonsen, Nilsen - Ingebrigtsen (Grønli), Bakenga.

Innbytter: Karlstrøm, Andersen, Høgli, Landu-Landu, Severinsen, Pedersen, Grønli

• Pause: 0-1

• Alfheim Stadion

• Eliteserien, runde 26

• Dommer: Tom Harald Hagen

• Gult kort: Tromsø: Wangberg, Gamst Pedersen Start: Lowe, Shala, Aremu, Segberg

• Mål: 0-1 Herolind Shala (41), 0-2 Selvmål (63)

• Tilskuere:

5 min: Vi får kampens første corner etter at Akinyemi blir fint spilt i gjennom av Segberg. Kommer 1 mot 1, men Tromsø-forsvareren klarer å pirke ballen ut til corner. Den blir det ingenting ut av.

8 min: To cornere i løpet av to minutter for Tromsø. Den første rensker Start-forsvaret unna, mens den andre slås lavt ut til Antonsen, som drar til fra 11-12 meter. Heldigvis går skuddet langt over mål.

10 min: Gamst Pedersen skyter et frispark i stolpen fra veldig skrått hold. Der ble Deumeland litt tatt på senga.

11 min: Lowe er for sent inne i en takling og får gult kort. Dermed må han stå over neste kamp.

19 min: Start kontrer etter en Tromsø-corner. Akinyemi setter på storfarten og utfordrer Tromsø-forsvaret. Kommer til skudd fra rundt 16 meter, men treffer ikke skikkelig.

22 min: Ikke den mest velspilte kampen så lang. Kampen preges av sterk vind og veldig mange frispark og dødballer.

23 min: Tromsø kommer til en god avslutning etter en corner, men Deumeland får hånda på headingen og slår den over. Gamst Pedersens dødballer har vært skumle så langt.

25 min: Damion Lowe mister ballen ved eget cornerflagg, vil ha frispark men får ikke det. Bakenga kommer seg fri inne i feltet og skyter, men det blokkeres.

30 min: Simon Larsen kommer til en heading fra 5-6 meter etter en presis corner fra Wichne. Klarer ikke styre ballen på mål. Det var en stor sjanse!

33 min: God mulighet for Tromsø. Ingebrigtsen avanserer fint og slipper ballen gjennom til Valakari, men to Start-forsvarere kommer raskt til unnsetning og hindrer finnen i å avslutte.

41 min: SHALALALALALA!! Vi leder i Tromsø! Et fantastisk innøvd frisparktrekk der Christensen flikker igjennom Shala, som har sneket seg inn bak Tromsøs mur. Alene med keeper er han iskald. 0-1!

43 min: Vi fortsetter å trykke på. Christensen kommer til et bra innlegg fra venstre og Akinyemi stuper frem. Rekker ikke ballen og kolliderer med Tromsøs keeper Kongshavn. Han halter rundt, mens det ser ut til at det gikk ok med Adeleke.

46 min: Tromsø farlig frempå like før pause. Spiller seg helt inn i 16-meteren, men vi får blokkert til corner. Den ender i returrommet, men Tromsø skyter langt over.

Pause: Tromsø startet best, men vi kom bedre med etterhvert. Tromsø var farlige på flere dødballer, men det er det innøvde frisparket fra Käck, Christensen og Shala som er forskjellen her. Dermed leder vi til pause.

2. omgang: Start går rett i angrep og Akinyemi er nære ved å øke ledelsen før minuttet er spilt av andre omgang.

55 min: Gult kort til TIL-kaptein Wangberg for å dra ned Akinyemi. Nigerianeren har vært en skikkelig håndfull for Tromsø-forsvaret hele kampen.

56 min: Akinyemi spilles igjen igjennom, men Tromsø-keeper Kongshavn er langt ute og får headet ballen ut til kast. Våkent av keeperen der.

58 min: Stor sjansen til hjemmelaget. Gamst løfter inn, Wangberg stusser videre, og Bakenga header fra kort hold, men Deumeland varter opp med en strålende redning.

60 min: Bringaker kommer inn for Akinyemi som har løpt utrettelig den første timen her.

62 min: Stor Start-sjanse! Wichne med strålende innoverskrudd frispark som Simon Larsen får hodet på. Klarer ikke styre ballen på mål.

64 min: 0-2.  Et frispark slås langt bak i feltet, Lowe header ballen inn foran mål og der er Bringaker og Wangbeg i duell. Vanskelig å se hvem som var sist på ballen, men den går i alle fall i mål!

74 min: Gult kort til Aremu for obstruksjon. Start har ellers god kontroll utpå her nå. Tromsø triller en del ball i bakre rekker, men lenge siden de har truet Deumeland.

86 min: 1-2. Så reduserer Tromsø. Bakenga spilles fint i igjennom av Grønli og alene med Deumeland setter han ballen mellom beina på tyskeren. Etter en lang periode der Start så ut til å ha full kontroll kom altså scoringen. Nå blir det spenning i sluttminuttene!

90 min: Legges til minimum fire minutter her.

91 min: Tromsø presser på, men Start rydder godt unna foreløpig, anført av en ruvende Damion Lowe.

92 min: Bytte: Herolind Shala går av, inn kommer Henrik Robstad.

Slutt: Vi vinner 2-1 i Tromsø etter at hjemmelag trykket hardt på de siste minuttene, men vi klarte å stå imot! En kamp preget av mange dødballer, der vi scorer på en lekker frisparkvariant i første omgang, og på ny etter frispark i andre omgang. Da så det ut som vi hadde full kontroll, men etter reduseringen fem minutter før slutt ble det hektisk i sluttminuttene. Heroisk forsvarsspill gjorde at vi klarte å ro i land seieren.

Neste kamp er mot Molde mandag 28. oktober kl. 19:00.