3

"Dette er siste kampen før ferien, og den er så utrolig viktig."

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før Start - Mjøndalen her. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

FORAN START - MJØNDALEN 

Etter en liten opptur mot Jerv, ble det en ny nedtur mot Kongsvinger. Selv om vi tok en ufortjent ledelse like før pause, så var det til slutt en fortjent seier til formlaget Kongsvinger. Vi merket at både Sawo og Wormgoor var ute, og i tillegg måtte Sindre Osestad kaste inn håndkleet rett før kampstart. Med det tapet begynner luka opp til direkte opprykk å bli faretruende stor og dermed blir kampen mot Mjøndalen en kamp som må vinnes.

TABELLEN

7. Start........... 14...5-5-4...29-24...20 poeng

10. Mjøndalen.. 14...5-3-6...19-20...18 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. 

Forrige kamp var bortekampen mot Kongsvinger som endte med 1-2 tap.

- Jasper Torkildsen: Torkildsen har slitt lenge med skade, men nå er han tilbake og han spilte en god kamp i 80-minutter og hadde flere god redninger, men uheldigvis så trekker den svake utboksingen like før KIL scoret vinnermålet ned endel. Men det er ingen tvil om at Jasper reddet oss fra et større tap i denne kampen.

- Mathias Grundetjern: Grundetjern var veldig god mot Jerv og fortsatte her med en fin heading på en corner mot slutten av 1.omgang som gav oss ledelse til pause. Mathias var livlig og frisk, men jeg tror han passer enda bedre som indreløper enn som spiss, og håper det er der han blir brukt framover.

MJØNDALEN IDRETTSFORENING

Mjøndalen ble stiftet i 1910 og vant blant annet cupen 3 ganger på 1930-tallet i tillegg har de tapt finalen 5 ganger. I ligaen har de 2 sølvmedaljer i toppdivisjonen. Det var i 1976 og 1986.I fra 2001 til 2006 spilte laget så langt nede som i 3.divisjon, men kom seg kjapt opp. i 1 divisjon og i 2015 var de en snarvisitt i Tippeligaen. Det ble nedrykk med en gang, men i fra 2019 til 2021 var de igjen i det gjeveste selskapet, før det igjen ble nedrykk i 2021. I fjor ble det 9 plass i OBOS-ligaen og akkurat nå ligger laget til trener Kevin Nicol på 10 plass - men er kun 2 poeng bak Start.

Mjøndalen var vel tippet rundt midten av tabellen, så har vel levert som forventet. 

Det som er litt spesielt er at Mjøndalen er det nest-beste bortelaget i divisjonen og har 4 seire og kun 2 tap på sine 6 bortekamper. 

Toppscorer for bruntrøyene er Kristian Strømland Lien med 10 ligamål. Det gjør han til toppscorer i OBOS-ligaen. Litt surt at han ikke fikk flere muligheter i Start, men samtidig kan det jo ha noe å si hva slags formasjon laget spiller. Mjøndalen spiller i en 4-2-3-1 formasjon der han som enslig spiss får mange baller å jobbe med i feltet. 

Her er laget de startet med i forrige seriekamp hjemme mot Moss (og poengene fra Nettavisen):

1

Thomas Kinn

4

2

Syver Skaar Eriksen

3

4

Adrian Hansen

5

3

Sondre Skogen

5

5

Sivert Øverby

5

8

Ole Amund Sveen

4

6

Joackim Olsen Solberg (k)

6

9

Mathias Bringaker

5

10

Erik Stavås Skistad

4

7

Martin Rønning Ovenstad

5

20

Kristian Lien

 

Mjøndalen har ingen spillere som soner karantene, men mistet for et par uker siden den viktige forsvarspilleren Quint Jansen som valgte å terminere kontrakten sin og heller dra til Kypros.

MJØNDALENS 5 SISTE KAMPER

4 juni: Hødd - Mjøndalen  1-2 (serie)

7 juni: Mjøndalen - Raufoss 0-4 (cup)

10 juni: Mjøndalen - Sogndal 0-0 (serie)

24 juni: Ranheim - Mjøndalen 2-3 (serie)

1 juli: Mjøndalen - Moss 1-2 (serie)

IK START

Hos Start så er Vito Wormgoor og Zakaria Sawo tilbake etter å ha måtte sone mot Kongsvinger. I den kampen pådro derimot Henrik Robstad seg rødt kort og dermed må han sone denne kampen. Sindre Osestad måtte kaste inn håndkleet på oppvarmingen forrige helg og det er usikkert om han er klar til denne kampen. Uansett er vi klart styrket med formspilleren Sawo tilbake.

I FARESONEN 

Det begynner å bli delt ut endel kort nå, og dermed er det interessant å se hvem hos Start og hvem hos vår neste motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene i neste runde. Da spiller Start borte mot Kristiansund.

START: Fabian Østigård Ness og Henrik Robstad har 3 gule kort og må sone neste gang de får gult kort. Robstad soner jo allerede i denne kampen så han er uansett klar til neste kamp.

KRISTIANSUND: Sander Erik Kartum, Torgil Gjertsen.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter kampen mot Jerv var det mange Start-supportere som håpte at man hadde nådd et vendepunkt i serien. At det magiske brassesparket var det som fikk sesongen til Start på rett kjøl igjen, men slik gikk det ikke. Selv om vi gikk til pause med en heldig ledelse, så var Kongsvinger rett og slett bedre enn oss i denne kampen, og derfor var det ikke noe å si på at alle poengene ble igjen på Gjemselund.

I begynnelsen av sesongen så avgav de fleste poeng og dermed hadde vi heng på topplagene selv om vi til stadighet avgav poeng, men nå har både Kongsvinger og Fredrikstad kommet i flytsonen og dermed er det 10 poeng opp til KIL og 8 poeng opp til FFK på 2.plass. Disse lagene møtes denne runden og dermed kan avstanden opp til FFK bli på kun 5 poeng dersom Start vinner mot Mjøndalen og Kongsvinger vinner borte mot Fredrikstad. Dersom det ender uavgjort i toppkampen, så vil avstanden kortes ned til 6 og 8 poeng, vel og merke hvis Start vinner.

Dette er en kamp Start må og skal vinne. Start har nå de fleste spillerne tilbake fra skade og skal ha et vesentlig bedre lag enn MIF. 

Dette er siste kampen før ferien, og den er så utrolig viktig. Blir det tap eller uavgjort, tror jeg vi helt sikkert må vinke farvel til direkte opprykk, og selv om vi nok kan klare en kvalik, så må man også begynne å se seg bakover på tabellen. Taper vi, og et par andre resultater går mot oss, kan vi ta ferie på en 10 plass, og med KBK borte i første kamp etter pausen, så sier det seg selv at dette fort kan bli skummelt.

Nå håper jeg inderlig at det ikke blir tilfellet og at Start slår til med en overbevisende seier søndag ettermiddag, men mot et Mjøndalen-lag som er gode på fremmed gress så er jeg langt fra trygg på at vi tar 3 poeng her.

Uansett så håper jeg mange Start-supportere tar turen på kamp og at man lager et sinnssykt leven. Selv om spillerne har variert i prestasjonene, så er Londsia helt i toppsjiktet i divisjonen.

Jeg håper vi får til årsbeste både på og utenfor banen og at vi kan ta sommerpause med en tålig god følelse.

Jeg ønsker alle Start-venner lykke til med kampen og en god ferie - og så satser vi på tidenes høst-sesong.

HEIA START!

Annonse fra Obos-ligaen: