Start jubel etter 3.runde i NM i fotball mellom Start og Mjøndalen på Sparebanken Sør arena i Kristiansand. Foto Tor Erik Schrøder  NTB

3. runde NM: Start - Mjøndalen - kampsammendrag

Start gikk seirende ut av oppgjøret mot Mjøndalen onsdag kveld og gikk videre i cupen. Slik var kampen Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Annonse:

Start gjorde flere endringer foran cupmøtet med Mjøndalen onsdag kveld. Et tett kampprogram og noen småskader på viktige spillere gjorde at det blant annet ble gjort store endringer i forsvarsfireren, der Luc Mares, Basilio Ndong og Peter Reinhardsen startet sammen med Vegard Bergan.

Mjøndalen ble trillende mye ball i førsteomgangen, men klarte ikke å skape de store sjansene. Start hadde rimelig god kontroll i forsvar, og skapte noen ok muligheter ved blant annet Luc Mares og Eirik Schulze.

Martin Ramsland fikk røff behandling av Mjøndalen-spillerne, og etter å ha vært flere ganger i bakken, ble til slutt tidligere Start-spiller Isaac Twum belønnet med gult kort.

De første 30 minuttene endte målløse, men så åpnet det seg voldsomt.

Først kom Mjøndalens Ovenstad seg igjennom midtforsvaret til Start, men Amund Wichne vartet opp med en kjemperedning. Og like etterpå var det Starts tur. En frisk Basilio Ndong kom på et av mange løp opp langs venstrekanten, la videre til Eman Markovic som fant Sander Sjøkvist nærmest alene foran mål, men avslutningen til Sander gikk dessverre utenfor mål.

Men etter 33 minutter satt den for Start. Schulze fikk frispark like utenfor 16-meteren, og dermed var det duket for en Mikael Ugland spesial. Midtbanespilleren curlet ballen i lengste kryss – et fantastisk frisparkmål, og Start ledet 1-0.

Men ledelsen varte dessverre ikke lenge. Wichne fikk en litt uheldig utboksing etter et hjørnespark, og der dukket Twum opp og plasserte ballen i mål til 1-1.

Det ble også pauseresultatet.

I andreomgang åpnet Mjøndalen friskt og kom til flere gode innlegg, men Start ryddet opp og jobbet seg inn igjen i kampen. Ndong vartet opp med flere gode innlegg fra venstrekanten og fortsatte storspillet fra førsteomgangen.

Og like før timen spilt fikk Start uttelling. Basilio Ndong med nok et flott innlegg fra venstrekanten traff Martin Ramsland inne foran mål, og spissen fikk headet ballen i mål til side for Mjøndalen-målvakten – 2-1 til Start.

Så var det hjemmelaget for alle pengene. Start vartet opp med sjanse etter sjanse, og bare fire minutter senere satt 3-1 ved Eman Markovic.

Men Start var ikke ferdige. Fire minutter senere ble det 4-1 ved Sander Hansen Sjøkvist, og kampen var nærmest avgjort.

Begge lag gjorde flere bytter etter dette, og Start så ut til å sikre inn avansementet. Mjøndalen skapte litt spenning med en redusering tre minutter før slutt, men etter det var seieren aldri truet, og Start kunne juble for avansement i cupen.

I garderoben etter kampen var det selvsagt god stemning blant Start-spillerne, og trener Sindre Tjelmeland roste guttene for energien og kvaliteten som ble vist ute på matta i flomlyset på Sparebanken Sør Arena. Men han advarte samtidig om at jobben ikke var gjort før laget klarer å gjenskape dette i kamp etter kamp.

- Det var jo en artig fotballkamp. Vi responderer bra på Bryne-kampen, men den virkelige utfordringen vår er å gjenskape dette mot Fredrikstad på søndag, sa Sindre Tjelmeland til ikstart.no.

Start stilte med en nærmest fersk forsvarsfirer, som klarte seg greit mot Eliteserie-motstand.

- Men vi slipper inn to enkle mål, påpekte Tjelmeland, og fortsatte:

- Vi scorer fire mål og vinner kampen, så det er lett å kjenne på godfølelsen etter det, men jeg tror nok det er spillere som er skuffet over involveringene foran de to baklengsmålene. Det må vi bare luke bort først som sist.

På venstrebacken briljerte Basilio Ndong. Offensivt var han livsfarlig med farten sin, mens han hadde full kontroll defensivt. Han toppet det hele med en målgivende pasning til Martin Ramsland på 2-1.

- Det er først og fremst veldig bra at spillere melder seg på, og som ønsker å bidra. Det gjorde Basilio definitivt i denne kampen.

Den innlånte backen viste at han virkelig har noe å komme med på dette laget, og at han har en x-faktor som kanskje Start har savnet litt tidligere i sesongen.

Og x-faktor fikk vi også se av Mikael Ugland. Unggutten smalt inn et nydelig frisparkmål som sendte Start i ledelsen på Sparebanken Sør Arena.

- Et helt fantastisk frispark. Og veldig gøy for Mikael som har jobbet beintøft. Han har respondert veldig bra på treningen og har fått en helt annen energi og forflytningsevne enn han hadde for noen måneder siden.

- Nå må han bare fortsette med det samme.

Det var en kjempefin ramme rundt kveldens kamp med flomlys og masse entusiasme. Nå håper vi på masse folk og god stemning på Fredrikstad-kampen til helgen.  

Annonse fra Obos-ligaen: