Norge-laget som fikset en sterk 4-3 seier mot Uganda.

10 år med hjelpearbeid i Mbale

I ti år har Start Life Support bidratt til å bygge fotballanlegg for gatebarn i Mbale. Nylig var mange av de som har vært involvert samlet til mimrekveld.

Annonse:

For omtrent ti år siden startet jobben med å bygge et fotballanlegg for gatebarn i Mbale, Uganda.

Gjennom alle disse årene har mange tusen barn nytt godt av fasilitetene, og gjennom fysisk aktivitet har de fått en liten pause fra hverdagens utfordringer.

Start Life Support har hatt uvurderlig gode partnere underveis i prosjektet – med Kaspar Strømme og Strømmestiftelsen i særdeleshet.

Torsdag kveld ble jubileet feiret med en hyggelig mimrekveld på Sparebanken Sør Arena. Det var en kveld for gode historier og tilbakeblikk på reisene som har blitt gjort gjennom ti år.

Totalt har 120 personer besøkt prosjektet og inntrykkene vil følge alle resten av livet.

- Start Life Support skal være en kulturskaper og -bærer i klubben. Det handler om å danne perspektiver utover sportslige og forretningsmessige resultater. Prosjektet i Uganda er et kroneksempel på dette og jeg er sikker på de over 20 spillerne som har besøkt prosjektet har fått en ekstra påminner om hvor privilegerte vi er i Start, Kristiansand og Norge. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke våre fantastiske partnere i Kaspar Strømme og Strømmestiftelsen som har gjort dette prosjektet mulig, sier Olav Lindebø, leder i Start Life Support.

10-årsjubileet markerer også at prosjektet går over i en ny fase og det vil etter hvert i stor grad overleveres til lokale hender. Start Life Support står i startgropen på et nytt utenlandsprosjekt og denne gangen er det Tanzania som står for tur.

Dette prosjektet vil dere kunne følge videre på våre nettsider i årene fremover.

I videoen kan du se reportasje fra åpningen av anlegget i i Mbale i 2010.


Annonse fra Obos-ligaen: