Start - Sandnes Ulf 3-2

Et hat-trick av Martin Ramsland sørget for at Start snudde 0-1 til 3-2-seier hjemme mot Sandnes Ulf lørdag ettermiddag. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix).

Lørdag ettermiddag var det klart for den tredje siste hjemmekamp i årets OBOS-liga. Etter 12 kamper på rad uten tap fikk rekken en brå slutt da HamKam slo Start hele 4-0 på Briskeby sist helg. Det førte Start ned på en 3. plass (kvalik-plass) på tabellen, et poeng bak Sandefjord på 2. plass og direkte opprykk.

Til dagens kamp er derimot flere av spillerne som var ute med karantene og skade mot HamKam sist tilbake på laget.

For Sandes Ulf sin del har laget begynt å finne formen igjen med tre strake seirer. Før det kom de fra seks strake tap.

Da disse to lagene møttes i Sandnes tidligere i sesongen, vant rogalendingene 2-0 etter mål av Kachi og Kent Håvard Eriksen.

Starts lag (1-4-2-3-1): Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe,  Joackim Jørgensen, Henrik Robstad (Berger fra 89) - Afeez Aremu, Isaac Twum - Kasper Skaanes (Bringaker fra 89), Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Martin Ramsland.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Berger, Altin Ujkani, Mikael Ugland, Adnan Hadzic, Erlend Segberg, Mathias Bringaker

Sandnes Ulf:  Saku-Pekka Sahlgren, Daniel Edvardsen (Kryger fra 37), Akinshola Akinyemi, Jasmin Bogdanovic, Ari Jónsson, Ingvald Halgunset, Christian Landu-Landu (Heikkilä fra 69), Bjørnar Holmvik, Adrian Berntsen (Effiom fra 89), Claes Kronberg og Kent Håvard Eriksen.

Innbyttere: Markus Vassøy Nilsen, Axel Kryger, Johannes Laaksonen, Kaloyan Kostadinov, Tapio Heikkilä, Kachi og Maxwell Effiom.

• Pause: 0-1

• Sparebanken Sør Arena

• OBOS-ligaen, runde 25

• Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset IL

• Mål: 0-1 Kent Håvard Eriksen (43), 1-1 Martin Ramsland (50), 2-1 Martin Ramsland (59), 3-1 Martin Ramsland (90), 3-2 Kent Håvard Eriksen (90, straffe)

• Gult kort: Isaac Twum (90), Afeez Aremu (90), Start. Kent Håvard Eriksen (19), Akinsola Akinyemi (29), Bjørnar Holmvik (32), Tapio Heikkilä (90), Sandnes Ulf.

• Rødt kort: Ingen

• Solgte billetter: 4.710

Slik var kampen:

1. min: Start med avsparket.

2. min: Farlig innlegg fra Wichne inn bak Sandnes-forsvaret, men Ramsland når ikke frem.

3. min: Start får kampens første corner. Corneren går på første stolpe og flikkes videre med hælen av Robstad, men ballen går like utenfor lengste stolpe.

11. min: Twum avslutter fra rundt 25 meter, men ballen går rett i fanget på keeper. Ulf-keeperen setter tidlig igang. Ballen når frem til en av spillerne som kommer alene med Deumeland. Han får en hånd på ballen før ballen går via tverrliggeren og ut.

13. min: Langt kaste fra Wichne stusset mot mål av Lowe, men Sahlgren gjør en god redning og slår ut til corner. Etter litt klabb og babb i feltet ender det til slutt med et frispark til Sandnes Ulf.

15. min: Fint angrep som ender med at Sigurdarson drar seg fri og skyter fra 16 meter, men igjen er keeper nede og gjør en god redning. Nok en corner, og igjen slipper Sandnes unna med skrekken.

18. min: Nære på igjen! Jørgensen stusser ballen inn i feltet etter en corner og Ramsland er nære på å pirke ballen i mål.

19. min: Start får frispark i god posisjon og Ulfs Kent Håvard Eriksen får det gule kortet. Frisparket går via en Ulf-spiller og ut til corner, som det ikke blir noe ut av.

24. min: Stor sjanse for Robstad. Får ballen rett på pannebrasken på nærmeste stolpe etter en presis corner fra Twum. Styrer headingen over mål.

29. min: Sandnes Ulfs Akinsola Akinyemi river ned en Start-spiller og får det gule kortet.

32. min: Gult kort til Sandnes Ulfs Bjørnar Holmvik, trolig for å ha klaget på en corner. Bortelagets tredje gule kort så langt i kampen.

33. min: Sigurdarson drar seg inn i banen og fyrer av. Sahlgren er igjen med på notene og redder nede i hjørnet.

37. min: Bytte Sandnes Ulf: Daniel Edvardsen ut - Axel Kryger inn.

43. min: 0-1 Sandnes Ulf kommer på et av få besøk på Starts banehalvdel. Et skudd fra høyre reddes først av Deumeland, men Eriksen er først på returen og setter inn ledermålet.

45. min: Minimum tre minutter tillegg.

Pause.

Start har ført kampen, men Sandnes Ulf leder til pause.

Start-spillerne er tydeligvis klare for å komme igang igjen. Er ute på banen to-tre minutter før Sandnes Ulf-spillerne kommer ut.

2. omgang

46. min: Sandnes Ulf Sparker gang 2. omgang. Ingen endringer på lagene i pausen.

46. min: Sandnes Ulf får omgangens første corner. Blir klarert til ny corner. Den får Start klarert.

50. min: 1-1 Sandnes Ulf får ikke klarert skikkelig og Martin Ramsland banker inn utlikningen på halv volley!

59. min: 2-1 og Start har snudd kampen, og igjen er det Martin Ramsland som scorer! Et flott angrep der Start ruller opp fra høyre mot venstre, og til slutt slår Robstad et hardt og presist innlegg på første stolpe. Der kommer oksen fra Marnardal og styrer ballen flott i mål!

Start sandnes ulf NTB Scanpix5
Martin Ramsland her sammen med Kevin Kabran. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

61. min: Lowe med flott bakromspasning til Sigurdarson. Islendingen prøver å pirke ballen forbi keeper på første touch, men ballen går like utenfor.

69. min: Bytte Sandnes Ulf: Christian Landu-Landu erstattes av tidligere Start-spiller Tapio Heikkilä.

73. min: Sandnes Ulfs Bjørnar Holmvik forsøker seg fra 17-18 meter, men skuddet går like til side for mål.

74. min: Frispark til Start like utenfor 16-meteren. Ender med corner som etter hvert til går ut til ny corner. Den blir slått inn i feltet og ender hos Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren.

79. min: Fin Start-kontring ender med et innlegg fra Skaanes, men keeper er ute og bokser ballen unna like før Ramsland

82. min: Nære for Start! Sigurdarson dribler seg fri og fyrer løs fra 16-17 meter, men Sahlgren er i full strekk og redder islendingens forsøk.

87. min: Nesten hat-trick for Ramsland! Forsøker seg med et brassespark, men dessverre går ballen i tverrliggeren.

89. min: Dobbeltbytte Start: Skaanes og Robstad ut - Bringaker og Hammer Berger inn.

89. min: Bytte Sandnes ulf: Berntsen ut - Effiom inn.

90. min: 3-1 til Start og det er hattrick av Martin Ramsland. Start med frispark på høyresiden

90. min: Gult kort til Axel Kryger på Sandnes Ulf.

90. min: Gult kort til Isaac Twum, Start

90. min: Gult kort: Tapio Heikkilä, Sandnes Ulf

90. min: Gult kort til Afeez Aremu, Start.

90. min: Straffe til Sandnes Ulf!

90. min: 3-2 Kent Håvard Eriksen setter straffen sikkert i mål.

SLUTT! Start tar tre svært viktige poeng i oppryksstriden, og legger samtidig press på Sandefjord som møter HamKam på Komplett Arena søndag.

Dagens Starter ble tremålsscorer Martin Ramsland.

Neste kamp for Start er borte mot Jerv i Grimstad førstkommende lørdag, 5. oktober, klokken 15:30.

Deretter er det en landslagspause før neste hjemmekamp spilles søndag 20. oktober mot KFUM Oslo. Avspark der er klokken 18:00