Skeid - Start 1-1

Omdiskutert rødt kort endret kampen i Oslo. Til slutt ble det poengdeling. (Foto: NTB Scanpix).

Start og Skeid spiller en dag etter resten av lagene i OBOS-ligaen denne midtukerunden. Dermed er utgangspunktet greit før kampen. Start-seier vil føre dem opp og forbi Sandefjord igjen, mens uavgjort eller tap vil bety at Sandefjord tar tilbake andreplassen de har hatt store deler av sesongen.

Skeid står med tre seiere på 18 kamper og trenger poeng for å holde seg unna nedrykksstriden.

Tom Nordlies lag spilte 2-2 mot Sandefjord sist kamp og viste at de kan skape problemer for de fleste lag.

Kampen spilles på Intility Arena ettersom det byttes kunstgress på Skeids hjemmebane, Nordre Åsen.

Start har tre spillere tilbake etter at de sonet karantene sist uke. Afeez Aremu, Henrik Robstad og Damion Lowe går alle inn på laget igjen. Mikael Ugland måtte kaste inn håndkleet på kampdag etter å ha blitt syk.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Afeez Aremu, Isaac Twum (Segberg fra 46) - Kasper Skaanes (Markovic fra 91), Kevin Kabran, Aron Sigurdarson (Bringaker fra 64) - Martin Ramsland.

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Berger, Erlend Segberg, Eman Markovic, Sander Sjøkvist, Mathias Bringaker.

Skeids lag (4-3-3):

Idar Lysgård - Ahmed El-Amrani, Erik Tobias Sandberg, Ayoub Aleesam, Tom Skogsrud (Pettersen fra 85) - Henning Andresen (Yusuf fra 75), Mohammed Mahnin, Charles Chinedu Ezeh - Johnny Per Budoson (Ismaheel fra 79), Mesut Can, Johannes Andres Nunez.

Innbyttere: Emil Fiskvik, Stian Pettersen, Kim Skogsrud, Hassan Yusuf, Simen Hestnes, Taofeek Ismaheel og David Hickson.

Kamprapport og bilder kommer under faktaboksen.

• Tilskuertall:

4 min: Skeid med kampens første mulighet. Aleesami raider fremover og slår et innlegg foran mål. Deumeland får en hånd på ballen og vi får klarert ballen unna.

10 min: Vi er bedre med nå og har tatt over initiativet. Får nå frispark fra 16,8 meter..

11 min: Sigurdarson fyrer lys, men ballen smeller i et Skeid-hode like ved siden av muren!

19 min: Ikke veldig sjanserikt så langt. Skeid med et frispark nå som blir klarert ut til corner. Corneren blir også headet unna.

26 min: Hardt og presist innlegg fra Wichne bak Skeid-forsvaret og keeper får såvidt slått ballen unna og ut til corner.

28 min: STOR SJANSE! Sigurdarson prikker inn et presist innlegg og Skaanes header ballen i tverrliggeren. Veldig nære der. Like etter får Skaanes hodet på et innlegg fra Robstad, men styrer ballen like utenfor. Rager godt inne i feltet nå Skaanes!

30 min: Sigurdarson svinger en corner nesten direkte i mål, men Skeid-keeperen får bokset ballen unna.

33 min: 0-1!! Så kommer ledermålet! Ikke fortjent etter de siste minuttene. Målet kommer etter at Kabran blir tredd fint opp i mellomrommet. Han slår et flott innlegg mot Ramsland på bakre stolpe, men Skeids El-Amrani når ballen først, og sklitakler ballen i eget mål.

skeid start FOTO NTB scanpix 4
Start feirer 0-1 på selvmål. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

38 min: Twum fyrer løs på direkten med venstrebeinet! Får bra treff og ballen suser mot nærmeste kryss, men keeper får slått ballen over!

42 min: Fint Skeid-angrep som ender med et flott innlegg på hodet til Budoson, men han får ikke styrt headingen på mål.

43 min: Aremu og Twum går begge i en dueller med Skogsrud, og ender opp med å få en smell begge to. Ser verst ut for Aremu, som har fått seg en smell i ankelen. Segberg sendes i oppvarming.

45 min: Ok Skeid-mulighet, men skuddet fra 16 meter går over mål.

Pause: Vi leder etter en ganske jevn førsteomgang. Skeid åpnet friskt før vi tok over initiativet og spilte oss til flere gode muligheter. Det var veldig fortjent da vi tok ledelsen etter 34 minutter, men Skeid hadde et par gode muligheter ettepå.

2. omgang er i gang! Segberg har kommet inn, det er Twum som har gått ut.

48 min: RØDT kort til Martin Ramsland! Spissen hopper inn i en duell, er på ballen, men lander med knottene i låret på en Skeid-spiller etterpå.

skeid start FOTO NTB scanpix 8
Martin Ramsland fikk rødt kort av dommer Christian Moen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

54 min: 1-1. Godoy får stå helt alene i feltet og styre inn et godt innlegg fra høyresiden. En mildt sagt tung start på andre omgang det her...

59 min: Godoy krangler med seg ballen inne i feltet og får avsluttet fra kort hold. Deumeland gjør seg stor og redder.

67 min: Can kommer til en skuddmulighet fra 20-22 meter, men det er ganske så ufarlig.

69 min: Bringaker drar seg fint ned til dødlinje og slår hardt inn foran mål. Keeper fanger ballen, men Skaanes pirker ballen fri og ballen ender etterhvert opp i mål. Men dommer har blåst frispark til keeper.

73: Skeid spille seg igjennom, men igjen er Deumeland i veien.

75 min: Vi forsvarer oss ikke veldig bra nå, og igjen kommer Skeid til en god skuddmulighet. Men igjen er Deumeland med på notene.

81 min: Bringaker med et strålende løp og forarbeid på høyresiden. Slår inn på bakerste og Kabran prøver å skyte på første berøring. Går via en Skeid-spiller og ut til corner. Den ender i ingenting.

83 min: Wichne slår et halvhøyt innlegg til Kabran på 16 meter. Han får kontroll på ballen og drar til på halv volley, men skuddet går over mål.

85 min: Stor mulighet for Skeid som spiller seg pent frem til en god skuddmulighet, men skuddet går utenfor.

94 min: Skeid kontrer etter at vi har dyttet opp alt vi har på et frispark. Kommer helt alene med Deumeland, men vår kjære tysker redder igjen!

Slutt: Det ender uavgjort i en kamp der det så ut som vi hadde god kontroll til pause, men kampen endret seg totalt etter at vi ble redusert til ti mann. Skeid utliknet og hadde mange muligheter til å gå opp i ledelsen, men igjen viste Jonas Deumeland seg som en matchvinner i målet. Vi kom etterhvert litt mer med i kampen i andre omgang, og kom til et par halvsjanser, men alt i alt må vi være fornøyde med ett poeng i denne kampen.

Nå venter en ny tøff bortekamp, mot Raufoss på søndag, før det er duket for fest neste lørdag. Da er det kamp mot Sogndal kl. 15.30, men festen starter med ekstra stort FanZone-rigg utenfor stadion to timer før.