Start - Aalesund 0-1

Det endte med tap i sesongåpningen mot AaFK.

Lørdag ettermiddag var det klart for serieåpning i OBOS-ligaen mellom Start og Aalesund på Sparebanken Sør Arena.

Oppladningen til denne kampen har vært preget av et visst støy rundt personalsaken til Kjetil Rekdal, som ble kjent torsdag formiddag. Etter mye om og men i løpet av fredagen og lørdag formiddag ble det derimot klart at Rekdal ledet laget i lørdagens kamp, til tross for at klubben hadde gitt instruks om at han ikke skulle lede laget i denne kampen.

En ganske utrolig situasjon.

Til denne kampen er også Damion Lowe ute med karantene som han har tatt med seg fra forrige sesong.

Aalesund spiller i år sin andre sesong på rad i OBOS-ligaen etter at opprykket glapp i kvaliken mot Stabæk i desember.

Starts lag (1-3-4-3):

1 Jonas Deumeland, 3 Espen Hammer Beger, 15 Henrik Robstad, 18 Isaac Twum, 4 Afeez Aremu, 5 Adnan Hadzic (Sjøkvist fra 65), 23 Erlend Segberg, 27 Eirik Wichne, 10 Tobias Christensen, 11 Aron Sigurdarson (Bringaker fra 71), 17 Adeleke Akinyemi (Finnbogason fra 35).

Benken: 13 Alexander Pedersen, 19 Kasper Skaanes, 20 Mathias Bringaker, 21 Sander Sjøkvist, 22 Kristjan Floki Finnbogason, 24 Gudmundur Tryggvason, 68 Johannes Eftevaag.

Aalesunds lag (1-3-5-2):

1 Andreas Lie, 6 Kaj Ramsteijn, 3 Daniel Leo Gretarsson, 5 Oddbjørn Lie, 16 Jørgen Hatlehol,  21 Peter Orry Larsen, 8 Fredrik Carlsen, 11 Aron Elis Thrandarson, 17 Sondre Brunstad Fet, 10 Holmbert Fridjonsson (Gueye fra 63), 23 Torbjørn Agdestein (Steen Sæthre fra 81).

Benken: 13 Tarjei Aase Omenås, 4 Jonas Grønner, 14 Pape Haibib Gueye, 15 Ståle Steen Sæthre, 22 Tega George, 41 Markus Karlsbakk.

• Solgte billetter: 5.721

1. min: Start sparker igang den nye sesongen.

2. min: Start får kampens første corner. Tas kort før det bli slått inn i feltet. Ender til slutt med offside.

7. min: AaFK med et skummelt angrep, men Start får klarert.

9. min: Farlig Start-angrep. Christensen gir til Sigurdarson på hjørnet av 16 meteren som avslutter rett på keeper som må gi retur. Akinyemi er etter ballen og får avsluttet fra skrått hold, men forsøket går i en AaFK-spiller og blir klarert.

15. min: AaFK med noen dødballer i åpningen, men Start har holdt unna til nå.

16. min: Gult kort til AaFKs Kaj Ramsteijn.

21. min: Start får sinandre corner i kampen. Ender med en AaFK-kontrong, men Start får til slutt klarert.

25. min: Skummelt for Akinyemi og Start. Hadzic får ballen på hjørnet av 16 meteren og gir videre til Akinyemi som sender ballen over mål.

26. min: Torbjørn Agdestein er farlig frempå for AaFK, men Deumeland får avverget og gitt til corner. Start forsøker å kontre, men blir stoppet.

30. min: Akinyemi er igjen farlig frempå, men keeper Andreas Lie får avverget. Tobias Christensen jakter returen, men en AaFK-spiller er først på ballen og sender ballen ut til corner.

31. min: Akinyemi blir liggende etter forsøket, og blir båret av banen med skade.

34. min: Corneren blir tatt, uten at det fører til noe.

35. min: Bytte Start: Akinyemi ut - Floki Finnbogason inn.

43. min: Sigurdarson med et bra forsøk, men keeper Lie avverger. Han gir samtidig en retur som Wichne skyter via en AaFK-spiller til corner. Corneren heades ut til utspill fra Sigurdarson.

45. min: Starts Afeez Aremu og AaFKs Oddbjørn Lie får gult kort etter knuffing i feltet på corneren.

Tillegg: Fire minutter:

PAUSE:

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

2. omgang:

46. min: 2. omgang er i gang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

48. min: Frispark til Start på 22-23 meter. Hatlehol på AaFK får gult kort. Skuddforsøket fra Sigurdarson går via muren og til corner.

63. min: Bytte AaFK: Fridjonsson ut - Gueye inn.

65. min: Bytte Start: Hadzic ut - Sjøkvist inn.

66. min: Finnbogason småskummelt frempå etter et innlegg i boksen, men Andreas Lie i AaFK-målet får fanget ballen.

71. min: Bytte Start: SIgurdarson ut - Bringaker inn.

80. min: Dobbeltsjanse for Start, men verken Segberg eller Finnbogason får satt ballen i mål.

81. min: Bytte AaFK: Agdestein ut - Steen Sæthre inn.

82. min: Bringaker forsøker seg, men ballen går til side for mål.

84: min: Gult kort til Erlend Segberg for å ha felt en AaFK-spiller.

86. min: Nære for AaFK når Peter Orry Larsen header ballen like over mål fra kort hold.

87. min: 0-1 Pape Habib Gueye sender AaFK i ledelsen.

89. min: Tobias Christensen kåres til dagens starter av en lokal jury.

90. min: Minimum tre minutter tillegg.

SLUTT.

Sammendrag Eurosport:

Videoen er ikke tilgjengelig.

Aalesund vinner 1-0. Start hadde nok sjanser til å score, men klarte aldri å få ballen i mål.

Neste kamp for Start er borte mot KFUM Oslo neste søndag kl. 15:00.

Neste hjemmekamp er mot Raufoss søndag 14. april kl. 18:00.