Jerv - Start 1-7

Storseier for Start i Grimstad. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Lørdag ettermiddag var det klart for lokaloppgjør på i Grimstad. Til tross for kjølig vær, meldes det om gode baneforhold på naturgress-banen på Levermyr.

Etter et tungt 4-0-tap på Hamar i den forrige bortekampen, reiste Start seg i hjemmemøtet med Sandnes Ulf sist helg, hvor de gule og svarte snudde 0-1 til 3-2-seier.

Start kommer ellers til denne kampen med 6 seirer, 3 uavgjorte og 1 tap på de siste 10 kampene.

For Jervs del har laget fått 5 seirer, 2 uavgjorte og 3 tap på de siste 10 kampene. På de to siste kampene har det blitt 1-0-seier hjemme mot Tromsdalen og 1-1 borte mot Notodden sist helg.

Da Start og Jerv møttes på Sparebanken Sør Arena 16. mai i år, vant Start 3-2 etter to mål av Aron Sigurdarson og et av Kaster Skaanes. For Jerv scoret Daniel Aase og Peter Reinhardsen.

Til dagens kamp er Afeez Aremu ute med karantene ettersom han fikk sitt åttende gule kort for sesongen mot Sandnes Ulf sist.

Starts lag (1-4-2-3-1): Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Erlend Segberg, Isaac Twum (Hadzic fra 74) - Kasper Skaanes (Ugland fra 85), Kevin Kabran, Aron Sigurdarson - Martin Ramsland (Bringaker fra 79).

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Berger, Mikael Ugland, Adnan Hadzic, Sander Sjøkvist, Eman Markovic, Mathias Bringaker.

Jervs lag (4–3–3): Øystein Øvretveit - Torje Wichne, Simon Larsen, Espen Knudsen, Jørgen Solli - Daniel Aase (Hove fra 66), Mathias Wichmann, Thomas Zernichow- Luke Ferreira, Alexander Dang, Ole Marius Håbestad (Baidoo fra 66).

Innbyttere: Benjamin Boujar, Bjørnar Hove, Peter Reinhardsen, Daniel Alexander Roppestad, Anthony Achu Okachi, Michael Baidoo

• Pause: 0-3

• OBOS-ligaen, runde 26

• Levermyr stadion, Grimstad

• Dommer: Daniel Higraff, Brodd FK Stavanger

• Mål: 0-1 Damion Lowe (3), 0-2 Martin Ramsland (28), 0-3 Aron Sigurdarson (31), 0-4 Henrik Robstad (80), 1-4 Michael Baidoo (83), 1-5 Eirik Wichne (84), 1-6 Mathias Bringaker (88), 1-7 Kevin Kabran (90)

• Gult kort: Erlend Segberg (54), Start, Espen Knudsen (68), Jerv.

• Rødt kort: Ingen

• Tilskuere: 2.105

1. min: Jerv sparker i gang dagen kamp.

1. min: Vi ruller opp et fint angrep med en gang. Segberg spiller fri Wichne på høyre og han slår et hardt innlegg foran mål, men det går over Ramsland.

3. min: 0-1 Damion Lowe sender Start i ledelsen i Grimstad! Start får frispark i god innleggsposisjon som Twum slår inn fint. Blir først klarert, men Start beholder ballen og Sigurdarson finner til slutt Lowe inne i feltet. Der gjør jamaicaneren ingen feil og stanger Start i ledelsen med sitt første mål for sesongen.

9 min: Bra slått corner fra Twum og Kabran kommer til en heading, men klarer ikke styre den mot mål.

15. min: Jerv farlig frempå. Aase slår inn fra venstre mot Dang, som kommer seg til en mulighet. Like etter skyter Wickmann Andersen utenfor.

19. min: Håbestad farlig frempå for Jerv, men han får ikke kontroll på ballen.

22. min: Igjen kombineres det fint på høyresiden. Skaanes slår et bra innlegg på bakre stolpe, der Kabran rager høyest, men han presses nok til at han ikke får til noen ordentlig avslutning.

24. min: Sigurdarson slår et frispark hardt inn i feltet, men Jerv får klarert.

28. min: 0-2 Martin Ramsland dobler ledelsen for Start! Skaanes driver opp på høyresiden og spiller videre til Wichne på overlap. Han slår lavt inn på første stolpe og Ramsland styrer den i mål med hælen!

31. min: 0-3 Aron Sigurdarson setter inn Starts tredje scoring på en halvtime! Ramsland spiller Sigurdarson fri med en flott stikker. Han dribler av en mann og banker ballen i lengste hjørne!

45. min: Minumum et minutt tillegg.

45. min: Frispark til Jerv i god innleggsposisjon etter en aktiv skulder fra Robstad. Start får derimot klarert.

PAUSE:

Start tar med seg en 3-0-ledelse i garderoben etter en solid 1. omgang.

2. omgang

46. min: Start sparker i gang den anndre omgangen. Ingen bytter på noen av lagene i pause.

51. min: Twum ligger nede med skade, men kommer seg etterhvert på beina igjen.

54. min: Segberg feller en Jerv-spiller på 17-18 meter og får det gule kortet. Det gjør at Start-kapteinen må stå over neste kamp.

55. min: Frisparket går rett i muren.

66. min: Dobbeltbytte Jerv: Håbestad og Aase ut - Baidoo og Hove inn.

68. min: Knudsen feller Skaanes og får det gule kortet.

69. min: Nære 0-4! Segberg slår inn til Sigurdarson som kommer til en heading fra 5-6 meter, men ballen går like utenfor. Omgangens største sjanse.

70. min: Farlig kontring! Skaanes spilles fra av Kabran og velger å slå inn foran mål, men innlegget blir blokkert! Kunne kanskje vært mer egoistisk der Skaanes.

74. min: Bytte Start: Twum ut - Hadzic inn.

77. min: Der skal det stå 4-0! Skaanes stormer frem på høyresiden og slår inn til Sigurdarson som som sender ballen over fra 4-5 meter.

78. min: Kabran forsøker seg, men ballen går via en Jerv-spiller og ut til corner.

79. min: Ramsland ut - Bringaker inn.

80. min: 0-4 Henrik Robstad scorer mot gamleklubben! Corneren blir først klarert før ballen havner hos Segberg som gir videre til Kabran som slår inn i feltet til Robstad som setter ballen i mål.

83. min: 1-4 Zernichow og Baidoo kombinerer fint før sistnevnte setter inn reduseringen for Jerv.

84. min: 1-5 Endelig får Eirik Wichne sin første scoring i Start-drakta! Får ballen fra Skaanes og får upresset gå opp og sette ballen i mål.

85. min: Bytte Start: Skaanes ut - Ugland inn.

88. min: 1-6 Aron Sigurdarson slår inn i feltet og Mathias Bringaker setter inn dagens sjette Start-scoring.

90. min: 1-7 Så kommer den vakreste! En lobb Cantona ville vært stolt av! Fra Kevin Kabran! Svenskens første scoring for sesongen.

90. min: Minimum to minutter tillegg.

SLUTT!

Start vinner hele 7-1 i Grimstad! Og det med sju forskjellige målscorere!

- Over all forventning, sier Joey Hardarson om kampen til Eurosport rett etter kampen.

Neste helg er det landskamppause før KFUM Oslo kommer til Sparebanken Sør Arena søndag 20. oktober kl. 18:00.

Bilder fra kampen (alle foto: Tor Erik Schrøder/NTB scanpix)