Raufoss - Start 1-2

Et kanonskudd fra Afeez Aremu sikret tre meget viktige poeng! (Foto: NTB Scanpix).

Den 20. serierunden i OBOS-ligaen går i Raufoss, der hjemmelaget ser tilbake på en bra sesong sålangt.

Før oppgjøret med Start ligger laget på femteplass, åtte poeng bak oss. Det ble et knepent 0-1-tap borte mot Sandefjord i midtuken for Raufoss, mens vi altså spilte uavgjort 1-1 mot Skeid dagen etter.

Det betyr at Sandefjord tok tilbake 2.plassen på tabellen før denne runden.

Vi har Martin Ramsland suspendert etter det røde kortet på torsdag, men ellers stiller vi uforandret fra torsdagens kamp. Mathias Bringaker får sjansen på topp i Ramslands fravær.

Kampen er Raufoss sin "kronekamp", der publikum slipper gratis inn, så det er ventet godt med folk på kampen.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Afeez Aremu, Isaac Twum (Hammer Berger fra 88) - Kasper Skaanes , Kevin Kabran, Aron Sigurdarson  - Mathias Bringaker (Markovic fra 62)

Innbyttere: Alexander Pedersen, Espen Berger, Erlend Segberg, Eman Markovic, Sander Sjøkvist

Raufoss´ lag (1-4-3-3):

Rino Johnsen -  Snorre Strand Nilsen, Edvard Race, Solomon Owusu, Stian Simestad - Oskar Løken (Breivik fra 58), Parfalt Bizoza (Moldskred fra 58), Emile Dadjo - Ikhsan Ahman, Anton Henningsson, Kristoffer Nessø (Doghman fra 72)

Innbyttere: Ole Lauvli, Emil Breivik, Simen Giaever, Nicolai Fremstad, Matias Belli Moldskred, Gard Simenstad, Ryan Doghman

Kamprapport og bilder kommer under faktaboksen.

• Pause: 1-0

• Nammo stadion

• OBOS-ligaen, 20. runde

• Dommer: Marius Hansen Grøtta

• Mål: 1-0 Nessø (17), 1-1 Sigurdarson (53), 1-2 Aremu (78)

• Gule kort: Raufoss: Simenstad, Dadjo, Bizoza, Johnsen. Start: Twum, Kabran, Hammer Berger, Skaanes

• Tilskuertall: 2000

1 min: Det er varmt i sola i Raufoss. Vi spiller i sorte drakter for anledningen.

3 min: Lowe er for tøff inn i en duell og lager frispark i farlig innleggsposisjon. Det slås et hardt innlegg, men Jørgensen rensker unna med hodet.

6 min: Rufsete start på kampen av våre gutter. Må heve presisjonen for å få bedre tak på kampen.

8 min: Aron Sigurdarson, som ligger i 10er-rollen i starten av kampen her, prøver seg fra langt hold. Skyter hardt, men utenfor mål.

11 min: Sigurdarson slår igjennom Bringaker med en rolig rabona, men Bringaker står i offside.

12 min: Sigurdarson får et innlegg fra Wichne på bakre stolpe og han prøver seg på volley- Skuddet treffer en forsvarer.

17 min: 1-0. Nessø får stå helt alene i feltet og styrer inn et innlegg med hodet.

20 min: Twum med en god corner, men innlegget går igjennom hele feltet uten at noen får styrt ballen i mål.

29 min: Sigurdarson med en fin pasning ut til Kabran. Han utfordrer innover i feltet og slår et lavt innlegg foran mål, men keeper fanger ballen.

37 min: Kjempesjanse på frispark fra 17 meter. Sigurdarson banker ballen i tverrligger!

40 min: Nytt frispark, denne gang ute fra siden, og Sigurdarson banker ballen inn i feltet. Ingen får styrt ballen og keeper fanger den i fast grep.

44 min: Etter en svak første halvdel av omgang har vi vært det førende laget her, men fortsatt er presisjonen på siste pasning og avslutninger for svak.

45 min: Farlig innlegg fra Raufoss, men Robstad får blokkert avslutningen ut til corner. Corneren blir bokset ut til ny corner. Den slås inn og blir igjen bokset ut til corner, men den får vi klarert.

Pause. 1-0. Vi var svake første halvdel av omgangen og hjemmelaget benyttet anledningen til å ta ledelsen. Etter det har vi tatt mer over, og var nære mål et par ganger, spesielt frisparket til Sigurdarson som smalt i tverrligger.

47 min: Stor sjanse! Jørgensen får gå opp ganske alene fra fem meter på en corner, men klarer ikke styre headingen under tverrligger!

53 min: 1-1! Straffespark. Innlegg fra Kabran og keeper bokser i hodet på Bringaker. Dommer er sikker i sin sak, og Sigurdarson er like sikker fra straffemerket!

raufoss start NTB scanix 12
Straffesituasjonen. Keeper treffer Bringaker og ikke ballen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

56 min: Stor sjanse for Kabran. Robstad drar seg innover og slår inn med høyrefoten. Kabran står helt alene på 10 meter, men styrer avslutningen over.

62 min: Vi har styrt kampen i første del av omgangen og fortjent fått en utlikning.

72 min: Stor Raufoss-sjanse! Kommer kjapt på en kontring og Fandi kommer helt alene med keeper. Han blir presset av Twum og skyter like utenfor. Publikum roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.

77 min: 1-2. MÅÅL! Et frispark heades ut i returrommet og der kommer Aremu og drar til med strak rist på halvspretten. Ballen fyker inn i venstre hjørne uten at keeper har en sjanse til å nå ballen! Nigerianerens første mål i 2019, og et fint tidspunkt å score det på!

80 min: Raufoss på en farlig visitt, men skuddet går langt utenfor.

86 min: Nære ved å avgjøre kampen der. Et svakt utspill fra keeper og Skaanes header Sigurdarson i gjennom. Han avslutter mot lengste hjørne, men keeper gjør en god redning og pirker ballen like utenfor stolpen.

89 min: DER er vi heldige! Raufoss kommer til skudd fra 16 meter og ballen smeller på innsiden av stolpen bak Deumeland!

Slutt: En utrolig viktig seier! Vi sliter i store perioder, men er også det klart førende laget i lengre perioder. Hjemmelaget vil nok føle seg skuffet etter å ha truffet treverket i sluttminuttene. Afeez Aremus kanonskudd ble forskjellen i dag, og dermed går vi forbi Sandefjor (som spilte 1-1 mot Nest Sotra) og opp på andreplass igjen!

raufoss start NTB scanix 16
Jubel etter tre veldig viktige poeng.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Neste helg er det klart for ny storkamp, mot Sogndal kl. 15.30 på Sparebanken Sør Arena. Da inviterer vi til ekstra stor fest før kampen på Karstens plass!