Fredrikstad FK - Start: 1 - 2 ( 1 - 1 )

Vinnerviljen avgjorde !

Start hadde en mindre god dag i første omgang. I følge Tom Nordlie virket det som om flere av spillerne allerede hadde tatt sommerferie. I andre omgang løftet laget seg, og mot slutten av kampen viste de en vinnervilje det luktet svidd av.

FFK var hissigst i kampens første minutter. McDonald, Ringberg og Hoås var stadig fremme og lagde rot i Start-forsvaret. Heldigvis for Start ble de litt for upresise i avslutningene sine.
Tom Nordlie var hissig på benken og mante til trøkk i taklingene.

Etter snaut halvtimen vant Joey en duell på FFK's halvdel mens FFK var i ubalanse. Vendte rundt om vippet elegant inn til Marius Johnsen som for 6. gang satte ballen i mål med et hodestøt.

To minutter etter utligner FFK ved Ringberg etter forarbeid av McDonald som serverte. Ukonsentrert forsvarsarbeid fra Start.

Etter 34' hadde Start en ny kanonsjanse. Startgutta stod i kø for å score, og Alex Valencia skjøt umarkert over fra 8-9 meter!

- Det er enkelte spillere som allerede har tatt sommerferie. Det er faktisk 45 minutter igjen. Nå håper jeg vi er ferdige med å varme opp! sa Tom Nordlie ved halvtid.

Begge lag kom ut etter pause og var upresise. Stefan Bärlin hadde en flott sjanse etter 50' da Sørlie bommet på en ball. Men innlegget ble lagt bak mål. Alex Valencia fikk flere dødballer, men slo mange av innleggene for lavt.

Midttun Lie ble trukket ned som indreløper da Ben Wright kom innpå etter 55'. Både han og Bärlin hadde en eventyrlig sjanse etter 63'. Begge to kom alene skrått mot Sørlie, men Bärlin satte ballen rett i fanget på Sørlie. En flikk til Ben, og målet hadde vært åpent. Flere ganger gikk de håfint i off-side. Det lå gjennombrudd i lufta.
Da 20 minutter gjenstod, var Start gode i duellene. Hardt og tett spill. Én taklet og nestemann tok ballen. Fin fightervilje og bra kombinasjoner. Men marginene i avslutningsfasen var ikke helt på Starts side.
- Nå må vi ville vinne! pisket Tom Nordlie fra sidelinja da kvarteret gjenstod.

Bård Borgersen kunne drept kampen da syv minutter gjenstod. Han skjøt høyt over fra syv meter etter et pent Startangrep.
Start presset høyt og hadde den ene sjansen etter den andre. Guttene VILLE vinne. Like før slutt kom det endelig. Alex servet inn en corner og der er Marius Johnsen igjen! Den mannen VIL ha ballen i mål. Hans syvende scoring. Så vidt vi vet er han mestscorende venstreback i Tippeligaen gjennom tidene.

Dermed tar vi ferie på toppen av tabellen med god margin ned til neste lag.
Der har nå Start ligget i 41 av de siste 43 rundene. Det synes vi er sterkt!
GOD FERIE GUTTER!

Tom Nordlie:
- Vi løftet oss litt i andre omgang, men vinner på en heller dårlig dag. På torsdag spilte vi bra og tapte. I dag spiller vi dårlig og vinner. Fantastisk sterkt gjort av Marius, som setter et fantastisk trøkk i dødballene. Jon Midttun Lie var med og snudde kampen for oss. Og det er jo lov å være dyktige mot slutten.

Marius Johnsen:
- Vi skulle gi maks i dag, og vi fikk det til til slutt. Det er moro med scoringer. Spillet i dag bølget frem og tilbake, og det kunne like gjerne vært FFK som avgjorde. Det var deilig å avslutte vårsesongen med stil.

Erik Solér
- Vi har et lag som fort kan få medalje i år!

Svein Mathisen:
- Brasil og Start er i gult - jeg synes det er kult

Kristofer Hæstad:
- Deilig med seier på en relativt dårlig dag. Står på til siste slutt og det betaler seg. Godt med ferie nå!