Start-Skeid 5-0

Fyrverkeri i flomlys

Glade flomlysgutter etter nok en scoring

Sjelden har vi sett et så sprudlende Startlag som i kveld. Et formsterkt Skeidlag ble totalt rundspilt i andre omgang, og seieren kunne faktisk ha vært betydelig større!

Det lyste kampvilje av spillerne på veg på banen, og de fosset frem i kollektivt angrep direkte fra kampstart. Nok en gang banker de inn ledelsesmålet før kampen er kommet skikkelig i gang. En praktstart.

skeid-marius
Marius scoret 1-0

Marius Johnsen banket inn ledermålet etter omlag 60 sekunder. Han mottok et overlegg og dæljet til. Ballen gikk inn via tverligger.
Start fortsatte presset i 20 minutter, og deretter jevnet kampen seg noe ut. Tempoet sank litt, og Skeid prøvde seg. Men gutta jobbet godt defensivt, og bakerst stod en sikker Rune Nilssen og plukket de få Skeid-sjansene som kom. Mot slutten av første omgang tok Start mer og mer over. Et resultat av kollektiv jobbing både offensivt og defensivt. Og for én gangs skyld var spissene bevegelige og sjanseskapende.
Men det ble med det ene målet ved pause. Det litt hustrige publikummet ga guttene trampeklapp på veg inn i garderoben. En god følelse!

Andre omgang ble et fyrverkeri fra Start sin side. Det virket nesten som om spillerne ble inspirert av flomlyset og lot som om de spilte Champions League-kamp. De slapp seg løs. De var bevegelige og aggressive, og overkjørte Skeid fullstendig.
Omgangen var ikke mer enn to minutter gammel da Terje Leonardsen fikk nettkjenning. Et praktmål.
Ben Wright snappet en ball og forserte langs flanken, slo et vinklet innlegg til Leo som bredsidet ballen kontrollert i mål. Drømmestart.
Og gutta fortsatte:

skeid-ben
Ben Wright scoret 2

Tre minutter etter er det på ny praktfullt samarbeid i de fremre rekker. Fommel med et tilbakespill i Skeidrekkene, en frekk Fredrik Strømstad, og en kald Ben Wright som alene med keeper putter. 3-0.
Snaue ti minutter senere får Start betalt igjen! En pågående og frekk Fredrik William Henriksen krangler seg gjennom og kommer alene med keeper. 4-0.

skeid-fwto
Fredrik W. 4-0

Drama ble det også da Stian Theting hos Skeid pådro seg to gule kort på få minutter og fikk det røde kortet etter 50'. Skeid falt totalt sammen, og det haglet med Startsjanser i og rundt Skeids 16-meter. Flere stangskudd og et Starttrøkk som ingen ende ville ta.
Æren av å banke inn Starts siste mål i kampen, tilfalt Ben Wright. En corner, en stuss videre fra Lars Martin Engedal til Ben Wright på bakre. Bang! 5-0.

De 1445 tilskuerne fikk full valuta for pengene. I kveld var det mange som gikk glipp av et fyrverkeri av en fotballkamp.
Så vi et glimt av tider som kommer?? Vi håper det, og gratulerer gutta med en praktkamp!