Start-Alta 5-2

Målrik avslutning på årets hjemmekamper

Helge Bjønsaas feires av medspillere etter praktscoring i sin avskjedskamp

Start vant en knusende fortjent seier mot nedrykksdømte Alta i årets siste hjemmekamp på Kristiansand Stadion. Et sprudlende Startlag produserte hele 18 målsjanser før fløyta gikk for full tid.

Alta skal ha honnør for at de vil være et spillende lag. De stod fast på sitt 4-3-3 system og hadde som målsetting før kampstart at de ville spille offensivt. Dermed ble det en rimelig åpen kamp, men med Start klart i førersetet.
I tillegg har Alta i år reist en og en halv gang rundt jorda i løpet av årets serie. Nabooppgjøret har blitt spilt mot Hødd! Godt gjort!
Start fikk nok en gang en rask scoring etter 3' ved Ben Wright og dominerte stort. Men Alta ga ikke opp, og midtvegs i omgangen tok de godt vare på de få sjansene de fikk, og utlignet ved Martin Norbye rundt halvtimen. Omgangen ebbet ut med 1-1.I andre omgang satte Start inn et høyere gir, og målene rant inn. Start dominerte totalt, og hadde både målene, banespillet og sjansene:
2-1: Asbjørn Rike. Dundret ballen i nett-taket fra kort hold etter pent spill.
3-1: Fredrik William Henriksen: Setter ballen mellom bena på keeper etter en dobbeltsjanse.
4-1: Dagens "avskjedsjubilant" Helge Bjønsaas stiger til værs og header ballen kontant i mål.
5-1: Ben Wright dundrer til på volley fra hjørnet av 16-meteren, og keeper Cato Nilsen hørte bare suset.

Selv om vi scoret mange mål i dag, hadde vi faktisk sjanser nok til to-sifret antall scoringer dersom effektiviteten hadde vært på topp. Etter et overslag regnet vi oss frem til omlag 18 Startsjanser!
At Alta puttet på et ekstra mål i sluttminuttene, regner vi som en parentes i dag.
Gutta ga oss en flott avskjedkamp på hjemmebane, og viste at laget bærer bud om gode tider som skal komme.

Fredrik Strømstad måtte forlate banen etter en real stempling i ankelen i begynnelsen av andre omgang. Fysioterapeuten trodde ikke det var en alvorlig skade.

Helge Bjønsaas spilte sin siste hjemmekamp for laget, da han har bestemt seg for å legge opp etter sesongen. Og for et praktmål han avsluttet med!!
Takk innsatsen og for alle de 228 kampene du har spilt for Start!

Start har nå et heng på Skeid på plassen foran på tabellen. Et poeng i siste serierunde er at Start kan "vinne" 100.000,- fra forbundet ved å gå forbi Skeid og innta 8.plassen i årets serie. Så mye skiller åttende og niende-plassen i godtgjøring fra forbundet. Vi er to poeng bak, og dersom vi vinner mot Bærum og Skeid ikke vinner mot Moss i siste serierunde, kan en anseelig og etterlengtet sum tikke inn på Starts konto.