Sandefjord-Start 1-2

Det svingte rett vei tilslutt

Startlaget svinger i prestasjonene for tiden. I dag svingte det heldigvis riktig vei. Det var nervøst i første og selvsikkert i andre. Og det vant de en sterk borteseier på!

Start forsøkte noe nytt og gikk ut i 4-2-4 formasjon. Noe som kunne innebære mye trøkk forover, men fare for tynn besetning på midten.
Allerede etter to minutter lå den første scoringen der: Ex-starter Frode Fredriksen vant ballen på midten og sendte til Jørgen Jalland som satte ballen upresset opp i vinkelen fra 20 meters hold. Utagbart for Rune Nilssen og 1 - 0 til Sandfjord. Den usikre åpningen ble ikke sikrere etter dette.

Det ble mange tekniske feil i Startangrepet og lite beslutsomhet i sistepasningen. Til tider følte vi at de stod med lua i hånda og spurte om de kunne skyte nå.

Utover i omgangen jevnet spillet seg ut, men Start var som så ofte før tannløse og anonyme i avslutningene. I det 25. minutt var det igjen Sandefjord som slapp for lett til. De fikk tre 100% sjanser, men det ble heldigvis ikke uttelling for SF: Rune blokkerte én, én ble reddet på strek og én gikk stang ut! Der burde kanskje Sandefjord ha avgjort kampen.

Ellers merket vi oss at Leo var den som jobbet mest utrettelig, både forover og bakover og viste ikke mine til snilt spill mot gamle lagkamerater.

I pausen må Bård ha gitt sinnet som hadde bygget seg opp i ham utløp, for det var et helt annet Startlag som kom på banen til annen omgang. Et lag som turte å spille godt.
Og nå var det Start som fikk uttelling på høyt press fra avspark. Etter kun ett minutt i annen omgang kjempet Fredrik W. seg fri foran Sandefjords keeper. Han skjøt og fikk retur som Fredrik S. puttet i mål. 1-1. Hans første seriemål for året, og til ære for hjemmepublikum lover han at det kommer et nytt mål mot Godset neste søndag.

Med dette begynte Startspillerene å vise mer spenstige takter forover. Vi noterte Fredrik W. med skudd rett over, og både han og Ole Gerhard avsluttet bra med hodet etter corner. Men like utenfor begge ganger.

Så kom en periode med gi og ta, kjemping og kriging. Tom Berhus pådro seg et gult kort, det tredje. Noe som innebærer at han må stå over kampen mot Strømsgodset.
Et kvarter ut i omgangen ble Fredrik W. dyttet inne i straffefeltet, men fikk ikke straffe. Knappe fem minutter etter blir han nok en gang ulovlig behandlet inne i straffefeltet, og nå pekte dommeren på straffemerket. Steinar Pedersen var som vanlig sikker eksekutør, og dermed ledet Start 2-1 og kampen var snudd.

Herfra og ut viste Start at de kunne spille kynisk. De gikk i angrep i en 4-5-1 formasjon med Fredrik W. på topp, og kom seg til avslutninger. Men det viktigste var ballbesittelse og styring av tempo. Og taktikken slo til. Sandefjordspillerne surnet og begynte å miste konsentrasjonen. Selv om Sandefjord på slutten gikk med alle mann i angrep, lyktes det ikke. Fakstisk var det innbytter Asbjørn Rike som to ganger kunne ha økt ledelsen, men han kom for skrått på målet og ballen gikk like utenfor.

Alt i alt tre uvurderlige poeng på en dag hvor guttene til slutt viste at de kunne og ville vinne.