Oslo Øst-Start 5-4

60 minutters betenkningstid

Ben Wright har scoret og har hastverk med å få satt spillet i gang igjen

Start begynte innhentingen av ledelsen 60 minutter for sent, og klarte dermed ikke å revansjere hjemmetapet for Oslo Øst. Men for et fyrverkeri av en avslutning.

Det var varmt og godt i ettermiddagssola i Oslo, noe som fristet Startgutta til å åpne med feriefotball i august. Første omgang hopper vi fort over. Selv med 5-0 i cornerstatistikk til Start, var omgangen preget av Starts umotiverte tversoverpasninger, unyttige lempinger av høye baller og spillernes manglende individuelle satsing. Samt Oslo Østs fåtallige kontringer som de klarte å få omgangens to mål på. En drepende kjedelig forstilling med den første store Startsjansen etter 33 minutter.

I pausen må noen ha fortalt hvor skapet skulle stå. To spillere ble sendt rett i dusjen, og Helge Bjønsaas og Tom Berhus kom inn for å sette en ny standard for spillet. Hastigheten ble skrudd opp, og det tekniske samspillet begynte etterhvert å fungere.

oslo-helge
Helge Bjønsaas

Derfor ekstra kjedelig at omgangen startet med et tvilsomt straffespark til Oslo Øst: Steinar Pedersen traff ballen rent i tackling, men når en spiller faller inne i straffefeltet, kan alt skje. Ståle Andersen nettet sikkert og 3-0. Start fortsatte presset, men Oslo Øst klarte å score på to nye kontringer.

Med fem tunge baklengsmål i sekken, begynte det endelig å skje noe positivt med Start. La gå at det som skjedde i den første timen til tider tenderte til katastrofe, men siste halvtimen ble et fyverkeri av initiativ, sjanser og scoringer.

Kjetil Bøe ble satt innpå i det 56. minutt og gav Startangrepet den hastighet og det utfordrende flankespillet det trengte. Han satte selv inn Starts første mål med et langskudd fra krysset av 16-meteren. 5-1.
Så var det Marius Johnsen sin tur. Fint plassert på motsatt stolpe gikk han opp og headet Ben Wright's innlegg utagbart i mål. 5-2.
Neste målscorer ut var Ben Wright som fikk satt inn en ball inn fra en meters hold. 5-3.
Og så hjalp en pressset Oslo Øst-forsvarer til med et selvmål - og plutselig stod det 5-4. Fire mål på 16 minutter!
Det gjenstod 17 minutter av kampen. Alt spillet foregikk på Oslo Øst sin halvdel, og mange fremmøtte Startsupporterne begynte å ane muligheter for seier....

oslo-kjemping

Men dessverre - så langt og ikke lenger. Spillerne sprang med krampe i leggene og blodsmak munnen og gjorde sitt ytterste for å få nok en ball over streken. Uten å lykkes. Selv ikke Kjetil Bøe med en kjempesjanse sekunder før slutt. Oslo Øst gjorde sitt for å trekke ut tiden og holde ballen i laget. Keeper Espen Isaksen ble belønnet med et gult kort for det.

Fem minutter på overtid blåste dommeren endelig i fløyta, og de gul-svarte tuslet stille og forsakte ut av banen. Et sent igangsatt fyrverkeri var slukket.

Fasit: En begredelig første omgang, en unødvendig åpning på andre omgang og et fantastisk forsøk på opphenting!