Thriller i flomlys

Start - Strømsgodset: 2 - 2 (1 - 1) -- I et fyrverkeri av en kamp presterte Start opp mot årsbeste. Innsats, tæl og guts preget kampen på en meget tung bane.

Over 5000 flombelyste supportere laget kjempestemning. Dette var gøy! Det eneste skåret i gleden var at resultatet ble uavgjort. Nå avgjøres alt i Drammen.

Dette oppgjøret hadde virkelig nerve. Blodig alvor for begge lag. Tippeligaen er målet. En fullsatt Stadion i flomlyset dannet rammen. Ville Start makte forventningspresset? Hadde de funnet tilbake til taktene fra i sommer?

Svaret ventet ikke mange minuttene. Start presset høyt rett fra avspark, og fikk spillet til å gli. Flere flotte raid fra en særdeles tent Harald Lødemel kuliminerte med et løp der han kom alene mot keeper Glenn Arne Hansen, men blir klippet ned bakfra. Straffe. Sven Kloster er heldig. Skuddet gikk i stanga, traff Hansen i ryggen og spratt inn. Stadion eksploderte!

Strømsgodset svarte. Presset høyt, og brukte farten på flankene. Innleggene mot mål ble livsfarlige. Sjansene haglet, og Start er heldige som unngikk baklengs i denne perioden.

Forsvarsrekka, hjulpet av en meget god Espen Johnsen, fikk etter hvert ro, og klarerte greit. Oppspillene derimot, ble ofte for lange og upresise. Strømsgodsets midtbane demmet godt opp, og gjorde det vanskelig for Starts overganger. Farlige angrep fra Start kom oftest når spillet gikk gjennom midtbanen.

Glenn Arne Hansen spilte sweeper i de rommene som oppstod, og Ellingsen/ Nordseth gikk gang på gang i Godsets off-side-felle. Mest fordi oppspillene ikke kom raskt nok.

Etter 45' signaliserte fjerdedommer at det er lagt til ett minutt. Spillet fortsatte på Starts banehalvdel. Etter 47' får Godset innkast ved Starts høyre hjørneflagg. Et langt saltoinnkast havnet etterhvert inne i Starts 5-meter, og Thomas Wæhler satte ballen i mål. Dommer Rune Pedersen burde blåst av før Godsets innkast. 1-1 og pause til en øredøvende pipekonsert mot hr. Pedersen.

Godset startet 2. omgang med høyt press. Jostein Flo ble trukket ned som midtstopper. De helt store sjansene uteble. Spillet bølget mye frem og tilbake, og ble en kraftprøve av de store.
Etter 62' forfulgte Nordseth en tilsynelatende umulig ball og presset backen helt inn i Godsets felt. Mot alle odds kjempet han til seg ballen og plasserte den kaldt mellom bena på en utrusende Glenn Arne Hansen. 2-1! Ny gledeseksplosjon!

Nordseth krangler inn ledermålet

I kraftkampen på midtbanen gikk etter hvert Lødemel tom, og ble erstattet av Duc Minh Nham. Starts angrep endt altfor ofte i off-side, mens Godset kjørte seg fast i Starts bakre firer, anført av det meget gode midtstopperparet Gundersen/Bjønsaas.

Etter 75' byttet Jan Halvor Terje Leonardsen med Ellingsen som begynte å gå tom. Like etter får Trond Nordseth hvile, men Fredrik Henriksen ble kjørt frem på topp. Byttene klarte ikke å endre kampbildet.

Etter 84' har Godset en serie innlegg som tilslutt en helt umarkert Lemsalu bredsidet i mål fra hjørnet av Starts 5-meter. Bittert.
Like før slutt kunne Start avgjort kampen. Et innlegg skrådde helt inn i Godsets 5-meter, og Bjørn Stephansen fikk av en eller annen grunn ikke satt hodet på ballen.

Det hele endte uavgjort, og skåret i gleden over en godt gjennomført kamp fra Starts side, er at Godset scoret to bortemål. Dermed må Start vinne i Drammen, eller spille minst 3-3.
Blir det 2-2 i Drammen, går det hele til ekstraomganger....
Her er det ingen grunn til å henge med hodet! Denne kampen viste at Start holder nivået til Godset. Håpet er så absolutt tilstede fortsatt!

Den endelige avgjørelsen faller i Drammen på søndag.