Runde01 jubelbrøl

Oppsummering 2013: Runde 1-5

Vi oppsummerer sesongen 2013, det vanskelige opprykksåret.

På 1500 meter skøyter snakker man om den vanskelige tredjerunden. På Startsspråket blir det mer det vanskelige opprykksåret, hvor laget skal konsolidere seg for å holde seg i Tippeligaen. 2013 var et slikt år.

Treningskampene gav bud om muligheter, og en sterk seier over erkerivalen Viking borte (2-3) gjorde godt. Men hvor sterke var Viking i 2013?

Åpningskampen gikk på Sør Arena og Hønefoss ble oppskriftsmessig slått 3-2. Start leverte en meget god første omgang og rundspilte Hønefoss i lange perioder.

Så var det Tromsø hjemme på Sør Arena. Uavgjort 2-2 i en kamp hvor Start var nærmest seier. TIL syntes mest fornøyd med poengdeling etter endt kamp. Vi viste at vi holder god Tippeligastandard, og har fortsatt et par hakk å gå på. Det lovet godt så tidlig i sesongen.

Fjerde runde gikk mot Rosenborg på Lerkendal. En utfordring som gutta taklet godt. Start holdt skuldrene nede og tok med seg ett velfortjent poeng fra Lerkendal. Det kunne godt vært flere. Kampen åpnet med en kaldusj for Start, 1-0 til RBK etter kun 8 minutters spill. Men Start gav seg ikke og klarte å holde skuldrene nede. Etter litt fomling fikk vi igjen sving på spillet og holdt RBK på egen banehalvdel det meste av første omgang. To stolpeskudd fra Matti sier sitt om sjansene som likevel ikke ble satt.

Til femte runde var vi igjen tilbake på Sør Arena og møtte ex-Starter Kristofer Hæstad og Vålerenga. Starterne holdt godt sammen og klarte full pott etter en solid gjennomført kamp. Asante ble matchvinner, og Start rykket frem til en foreløpig fjerdeplass på tabellen. Med en kamp mindre spilt.

Andre runde gikk mot Haugesund i "araberbyen". To fine mål fra Castro hindret ikke årets første tap, og vi returnerte med 3-2 i bagasjen. (obs: Kampen ble spilt etter runde 5 da Haugesund ikke hadde fått gresset klart på banen).

Etter fem runder lå dermed Start på syvende plass i Eliteserien med åtte poeng i opprykkssesongen. Kun ett tap!

Man var behersket fornøyde. Dette kunne gå veien.

Neste oppsummering runde 6-10