Supporterblogg

Lars-Jørgen Salvesen

- avslutning med fremtidshåp

Årets siste hjemmekamp er i ferd med å ebbe ut, men Gummi bruker de siste kreftene han har og sender ballen med venstre så langt han bare kan. Det er overtid så det holder,  og noen har allerede gått hjem. Det meste virker tungt. Skeptikerne er klar for ny slakt og det kalde novemberregnet renner nedover ryggen hos de mest innbitte Startsupporterne.

Dette befriende lange sparket stusses fra en forsvarer som er livredd for å tape. Han er sekunder unna nytt håp i Tippeligaen og kliss bløt i hårfestet.  Ballen treffer helt feil og går på skrå bakover og inn mot sekstenmeteren.

Salvesen lukter fest og er allerede på vei.

Denne smilende gutten fra Hellemyr som i hele sin karriere har frustrert motstanderne og gledet tilhengerne. Sammen med kameratgjengen i Vigør gjorde han hjemturen tung for torridøler, lyngdøler, venndøler og det som verre er. En teknisk enda yngre Salvesen eide, sammen med de nesten uslåelige bruntrøyene, ofte midtbanen. Blikket for spillet, teknikken og ikke minst en haug av spilleglede. I år har han vist at han kan score mål for Start! Playmakeren er nå en fryktet spiss. En ung, ruvende skikkelse som gjør det aller viktigste i fotball. Han scorer mål!

Rett bak ham på midtbanen igår opplever vi unge Rasmussen fra Lyngdal. En klok midtbanemann, full av selvtillit og med finesser og pasninger som Sparebanken Sør Arena vil måpe av i flere år framover. I kulissene er det flere. Treneren Mathias Andersson, et friskt pust av en svenske med det samme venstrebenet som Salvesen, har sammen med Borgersen skapt utvikling, liv og kameratskap blant ungutter som to ganger om dagen trener for å ta seg selv og Start til nye høyder.

 

Ballen fra den ulykkelige Sandnes Ulf forsvareren får en fin sprett og resten av de unge lagkameratene på andrelaget skjønner allerede at det forløsende målet vil komme. En sulten, venstrevridd spiss som skyter fra alle vinkler. Kanskje dette er noe av hemmeligheten?

Lars-Jørgen Salvesen klinker til som han har gjort så ufattelig mange ganger. Det ser ut som om han jubler før han skyter. Selvtillitten bobler i drakt nr. 22! Den ulykksalige keeperen blir stående og ydmykelsen er et faktum.

Bildet jeg tar med meg er gledesscenene. Vilhjalmsson, Hoff, Tigerberget, Rasmussen, jubelen og familien på tribunen. Ja, hele Start, unge og gamle, skaper framtidshåp i løpet av ett minutt!

Folkens. Se mulighetene nå!  Mons Ivar Mjelde, Robert Hauge og resten av gjengen kan legge til rette og skape et lag med erfarne spillere og ung galskap. Det er denne kombinasjonen som vil gi oss scoringsglede i årene som kommer.

Gratulerer med det første målet Lars-Jørgen Salvesen! Vi gleder oss allerede til det neste. Ullevaal er en perfekt arena!

 

Heia Start!!

André

Annonse fra Eliteserien: