- Wichne slo utallige klasseinnlegg

Det måtte et selvmål til for å avgjøre kampen, men det var et mange Eirik Wichne-innlegg som skapte målet. FOTO: NTB scanpix

- Vi kom til mange farlige situasjoner på høyresiden og Eirik slo utallige klasseinnlegg. Så det var gøy at det ga resultater til slutt, sier Kasper Skaanes på telefon fra garderoben på Fosshaugane Campus. Det bråkes godt i bakgrunen...

- Det er sinnsykt god stemning her nå! Men vi har lov til det nå. Det var en tøff kamp, mye kjemping og kriging. Jeg synes vi står bra opp mot dem i hele kampen, og til tider så spilte vi mye bra fotball.

Han og Wichne, ofte ved hjelp av Bringaker eller Christensen, kombinerte fint flere ganger på høyresiden, og det var nære på at det endte med både ett og to mål til.

Men da Wichne skrudde et knallhardt innlegg inn bak forsvaret etter en snau times spill, da kunne ikke Sogndal-stopperne annet enn å sette ballen i eget mål.

- Det var deilig å se den gikk inn, jeg merket da jeg traff ballen at det kom til å bli et bra innlegg, sier Eirik Wichne.

- Det å spille oss til innlegg er noe vi har øvd mye på, og jeg synes vi begynner å bli bedre både på innlegg og innløp foran mål. Og det er gøy å lykkes med det vi øver på, sier Wichne.

Se målet og alle høydepunktene her:


- Fortjent

Mandalitten på backen leverte en meget bra kamp, og etterpå var han naturligvis meget fornøyd.

- Jeg synes det var veldig fortjent at vi vant. Vi kontrollerte kampen i store deler av første omgang, selv om vi hadde noen perioder der vi ga bort ballen litt for lett. I andre omgang er vi mer solide og vi skaper også flere sjanser, sier Wichne.

Sogndal start borte NTB. scanpix9
Eirik Wichne. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sogndal hadde scoret 21 mål på sine siste fem hjemmekamper, men klarte ikke score på Jonas Deumeland i kveld.

- Veldig sterkt å holde nullen. Vi gjør en bra defensiv kamp, ofrer oss selv og Jonas gjør en god kamp, sier Wichne.

Vi er ikke ferdige ennå. Målet vårt er ni poeng denne uka.

— Kasper Skaanes

Nå venter Ull/Kisa på søndag, og båd Wichne og Skaanes er klare på at målet er ni poeng denne uken.

- Vi er ikke ferdige ennå. Målet vårt er ni poeng denne uka. Vi får være litt fornøyde i kveld, så begynner vi å jobbe mot søndagens kamp i morgen, sier Skaanes 

Vil du bli Start-spiller for en dag? Se her.

Annonse fra Eliteserien: