Vil se blod, svette og tårer

Supporterblogger Frank Thomassen forventer en reaksjon etter to svake kamper.

FORAN TROMSDALEN - START

Sesongens bunnpunkt kom mot Notodden sist. Vi ble fullstendig latterliggjort av et av bunnlagene og det skal bare ikke skje med et lag som skal kjempe om opprykk. Etter kampen mot Tromsdalen har vi 3 ukers pause. Jeg håper at denne perioden blir brukt veldig godt - for skal vi opp en divisjon må vi levere noe helt annet enn det vi har vist i det siste. 

Og det må begynne mot Tromsdalen i en kamp jeg ikke tror blir enkel, men der vi er helt avhengige av 3 poeng.

 

TABELLEN
6. Start............. 11 6-1-4 18-16 19 poeng
16. Tromsdalen...11 0-2-10 17-43 2 poeng


TROMSDALEN UNGDOM OG IDRETTSLAG (TUIL)
Tromsdalen - eller TUIL som de liker å kalle seg, ble stiftet i 1938. Laget har stort sett byttet mellom å spille i 2.divisjon og 1.divisjon og har hele 8 opp- og nedrykk de siste 13 sesongene. Fjoråret var dog deres beste plassering - da de endte på en 7 plass i OBOS-ligaen. Denne sesongen har de slitt betraktelig mer og har kun 2 poeng på sine 12 første seriekamper. Dermed er det allerede 8 poeng opp til trygg grunn og det begynner å bli kritisk om laget skal klare å holde seg i divisjonen.

Laget til trener Jonathan Hill har derimot hatt suksess i cupen denne sesongen der de blant annet slo ut Sarpsborg 08 på kunstgresset i Tromsdalen. Men cupeventyret stoppet i 1/8-finalen ble 1-2 tap borte mot KFUM. 

Toppscorere for TUIL er Håkon Kjæve, Tomas Kristoffersen og Gabriel Andersen med 3 scoringer hver. 

Laget har ingen karantener til denne kampen og har ikke funnet informasjon om de har noen skadeproblemer.

TROMSDALEN's 5 SISTE KAMPER
6 juni: Tromsdalen - Jerv 1-3 (serie)
16 juni:Tromsdalen - Nest Sotra 2-2 (serie)
19 juni:Tromsdalen - Sarpsborg 1-0 (cup)
23 juni: Sandnes Ulf - Tromsdalen 3-2 (serie)
26 juni: KFUM - Tromsdalen 2-1 (cup)
IK START
Hos Start så er Damion Lowe fremdeles med Jamaica i Gold Cup og er ikke tilbake før etter sommerferien, med mindre han blir solgt. Adnan Hadzic er ute med skulderskade
Ellers mangler vi Akinyemi og Børufsen som vi håper er tilbake etter sommerferien, mens Jesper Daland er langtidsskadet. Fevennen antyder at vi starter med samme lag som sist, med unntak av at Floki erstatter Bringaker.

Da starter vi nok med disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Espen Hammer-Berger
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Floki FinnbogasonI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Ham Kam - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Damion Lowe
Erlend Segberg

Ham Kam:
Omar Færø
Markus Solbakken


NOEN TANKER TIL SLUTT
Selv om vi har sure tap mot Fram Larvik og Sandnes Ulf tidligere i sesongen, leverte vi årsverste mot bunnlaget Notodden forrige helg. Jeg hadde forventet en revansjesugen gjeng etter tapet mot Kongsvinger, og selv om vi startet rimelig greit, kom vi oss kjapt ned på jorda da Notodden scoret etter 22 minutter. Mot KIL kollapset vi helt etter at vi fikk 0-1 og det samme skjedde i denne kampen. En scoring i mot burde jo kunne få Start-gutta til å våkne, men også denne gangen fikk vi en ny baklengs like etter - og faktisk var vi veldig heldige som ikke slapp inn ytterligere en scoring i denne perioden. Selv om det er spillerne som skal prestere, må vi kunne forvente at trener-teamet hadde tatt tak i dette etter kampen mot Kongsvinger. 
Etter dette hadde Notodden ganske god kontroll og fikk også en fortjent 3-0 scoring rett før slutt. Opprykkskandidat Start ble fullstendig ydmyket av et av bunnlagene. Det var flaut - og definitivt årsverste.

Etter de siste to kampene er det flere som mener at vi trenger et trenerbytte i sommerpausen. Uansett hva som skjer og hvem som leder laget i våre kommende kamper så må det leveres noe helt annet enn det som har blitt presentert de siste ukene. Det vet Joey, det vet Start En Drøm-gutta og det vet spillerne. Foran kampen mot KIL vant vi 4 seire på rad, men også i den perioden slet vi spillemessig og var blant annet veldig heldige som vant mot Jerv. Nå trenger vi å se et Start-lag som leverer oppimot 90 minutter med god fotball der vi er trygge bakover - og skaper mye framover. Kanskje trengs det litt mer rotasjon på laget? Kanskje må man slippe til noen nye krefter som Sjøkvist, Eftevaag eller Ugland? 

Søndag kveld venter Tromsdalen borte. Tromsdalen ligger desidert sist i divisjonen - og har ennå ikke vunnet en eneste seriekamp denne sesongen. Dette er en kamp Start skal vinne, men basert på hva vi har levert de siste 2 kampene så er dette i utgangspunktet en helt jevn kamp og det er ingen bombe om Tromsdalen her tar sin første OBOS-seier for sesongen. De slo ut Sarpsborg i cupen og har dermed vist at de er har nivået til å slå gode lag. De spilte forresten også uavgjort mot Sandefjord så jeg er langtfra trygg på at Start tar med seg alle poengene hjem. Det er også verdt å merke seg at Start kun har scoret ett mål mer enn Tromsdalen denne sesongen.

Samtidig så har Start gode nok spillere til å vinne denne kampen, og uavhengig av hvem som trener laget, må hver enkelt spiller gå i seg selv - og virkelig vise at de vil opp en divisjon. Fortsetter vi med det vi har levert i våre to siste kamper, blir det definitivt en ny sesong i OBOS-ligaen og det er det ingen som ønsker. 

Så mitt håp foran denne kampen er at vi ser et lag som virkelig er villige til å krige. Som går inn i hver duell med 100 prosent innsats, som tar de lange løpene både framover og bakover - selv om man ikke har krefter. Dersom vi slipper inn mål i mot, så skal dette motivere gutta til å yte enda bedre umiddelbart. Vi skal ikke kollapse slik vi har gjort i våre to siste kamper. Jeg vil se blod, svette og tårer i samtlige 90 minutter og vil se et Start-lag som vinner fortjent mot Tromsdalen. 

Etter denne kampen er det 3 ukers pause, og jeg håper virkelig at det meste av denne perioden blir brukt på Sparebanken Sør Arena. Vinner vi mot Tromsdalen har vi ennå rimelig god kontakt med topplagene, men skulle det bli nytt poengtap - vil avstanden bli faretruende stor.

Til slutt: Det har blitt skrevet mye negativt om de nye eierne - som har brukt veldig mye penger på denne klubben uten at vi har sett sportslig utvikling. Jeg vet at disse gutta selvfølgelig ønsker sportslig suksess, og jeg er sikker på at de vet at de har gjort feil, men Start trenger disse gutta mer enn noen gang tidligere, og jeg håper at utfordringene vi nå er i - motiverer dem bare enda mere til å lykkes. 
Jeg håper den sportslige bunnen nå har nådd bunnpunktet - og at vi starter en periode med gode resultater og godt spill - og at vi i november kan feire opprykk. 

Start SKAL bli et topplag igjen.... men først skal vi til TUIL Arena og hente med oss 3 poeng hjem til Kr.sand.

God kamp alle Start venner!

 

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

 
 

 

Annonse fra Eliteserien: