Tryggvason går på utlån

Start er enige med den islandske toppklubben Vikingur om en utlånsavtale for Gudmundur Andri Tryggvason. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB scanpix

Tryggvason reiste tilbake til hjemlandet i dag, og vil spille i utgangspunktet spille på Island ut sesongen, men Start har mulighet til å hente han tilbake i august.

- I utgangspunktet ønsket vi å beholde Andri i 2019, men det har blitt en utfordring med spilletid på A-laget og i Vikingur vil han bli matchet på et høyere nivå enn det som for tiden er realiteten i Start, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Unggutten kom til Start før 2018-sesongen, men har stort sett spilt for Start 2 det siste året. Han har vært i troppen til en del kamper, men venter fortsatt på sin Start-debut i OBOS-ligaen. Nå håper Karlsen at unggutten får bra matching på sagaøya.

- Vikingur var tidlig på banen og de har ønsket å få til denne låneavtalen i mange uker. Hovedtreneren kjenner Andri veldig godt. Det betydde mye for oss at Vikingur virkelig ønsket spilleren. De har lagt frem en god utviklingsplan for ham, og vi er trygge på at de vil bidra til å hjelpe Andri til å forvalte talentet sitt på best mulig måte. I tillegg var det ønske fra Andri om å spille fast førstelagsfotball på et rimelig høyt nivå for å kjempe seg tilbake på det islandske U21-landslaget, sier Karlsen, som understreker at Start fortsatt har stor tro på den tekniske kantspilleren.

- Selv om A-lagsdebuten har latt seg vente på, har Andri kommet godt inn i Start-miljøet. Han er en fin og offensiv type, og har såpass mange spennende ferdigheter at vi tillater oss å ha store forventninger til ham i fremtiden. Jeg tror mange av de som så Start 2-kampene i fjor så glimt av det store potensialet som bor i ham. Vi lar han gå til Island nå for at han skal komme tilbake klar for å bidra for Start - han er så absolutt en del av våre langtidsplaner, sier Karlsen.

Vi ønsker Andri lykke til!

Annonse fra Eliteserien: