Start - Jerv 1-0

Et praktskudd av Adnan Hadzic ble det som skilte lagene på det nye underlaget på Sparebanken Sør Arena. Foto: Gunnar Langeland

Fredag ettermiddag tok Start imot Jerv til treningskamp på Sparebanken Sør Arena.

Tanken på kampen lagene sist møttes får nok frem smilet hos de fleste Start-supportere. En overbevisende kamp endte til slutt 1-7 til Start, med syv forskjellige spillere som noterte seg på scoringslista.

Start med noen endringer på laget etter kampen mot Fløy en uke tidligere, og stilte i en 3-5-2-formasjon mot laget fra Grimstad. Martin Ramsland og Kasper Skaanes var tilbake i troppen siden sist, mens Henrik Gjesdal, Eirik Schulze, Espen Hammer Berger, Isaac Twum, Johannes Eftevaag og Adeleke Akinyemi var skadet. Erlend Segberg var småsyk, og måtte også stå over kampen.

Starts lag (1-3-5-2):

Deumeland – Daland, Jørgensen, Tønnessen – Wichne, Hadzic, Aremu, Tryggvason – Markovic – Kabran, Skaanes

Innbyttere:

A. Wichne, Lowe, Robstad, Børufsen, Ugland, Sjøkvist, Ramsland, Bringaker

Jervs lag:

Boujar - Knudsen, Larsen, Norheim – Solli, Aase, Zernichow, Wichmann, Mafi – Dang, Sarpong

Innbyttere:

Øvretveit, Hove, Suggelia, Wangerud, Hoel Andersen, Roppestad, Badran

Slik var kampen:

1’ Kampen er i gang.

5’ Farlig Jerv-corner. Bortelaget holder trykket oppe, og kommer til slutt til en avslutning fra 20 meter som Deumeland holder enkelt.

8’ Aremu vinner et frispark i farlig posisjon, rett utenfor sekstenmeteren.

9’ Tønnessen slår frisparket, men Jerv-keeper Boujar redder ballen fra å gå inn i nærmeste hjørne.

10’ Andri kommer til innlegg på venstresida, men Boujar får den unna.

15’ Start har tatt mer over nå, uten at det skapes noen store muligheter.

16’ MÅL! En perle fra Adnan Hadzic! Han får ballen midt på Jervs banehalvdel. 20-åringen går og går, og bestemmer seg for å gå på skudd. Ballen går rett i krysset fra 25 meter.

20’ Noen minutter etter målet som virkelig var det nye kunstgresset verdig, pådrar Hadzic seg gult kort idet han river ned Sarpong på en kontring imot.

21’ Eman kommer til skudd fra kanten av sekstenmeteren, men den er enkel for Jervs keeper.

27’ Frispark til Start i farlig posisjon. Eman som forserer framover og blir felt på 17-18 meter.

28’ Kabran som slår frisparket, men ballen går noen meter over mål.

30’ Markovic spiller igjennom Andri i straffefeltet. Han går ned, og vil ha straffespark, men dommeren blåser spillet videre.

32’ Jerv kommer til en fin innleggsmulighet langs sin venstre side, men headingen til Thomas Zernichow blir lett fanget av Deumeland.

39’ God mulighet for Start. Kabran går til dødlinja og legger inn, men Andri er en halv skostørrelse unna å få tuppet ballen i nettet.

41' Gult kort til Starts Andri Tryggvason. Den unge islendingen drar ned Zernichow på Jervs høyre side.

42’ Enorm sjanse for Jerv! Tidligere Start-spiller John Olav Norheim får to sjanser etter en corner, men begge mulighetene reddes på streken.

Pause: Pause på Sparebanken Sør Arena. Adnan Hadzic sørger for at Start går i garderoben med ledelsen. Et kremmerhus fra 25 meter, og vårt første mål på det nye kunstgresset. Start med det spillemessige overtaket, men Jerv er farlige når de er frempå.

2.omgang

46’ Kampen er i gang igjen. To bytter på Starts lag. Martin Ramsland og Damion Lowe er kommet inn, Jesper Daland og Kasper Skaanes er gått ut.

51’ Nytt bytte for Start, og denne gangen er det et keeperbytte. Deumeland går ut, og Amund Wichne kommer inn.

55’ Relativt tam start på andre omgang. Ingen av lagene som får etablert noe særlig spill.

57’ Start foretar sitt fjerde bytte for kvelden. Andri går ut, mens Mathias Bringaker kommer inn.

63’ Noen småsjanser for Start. Først et skudd fra Aremu som Boujar får dyttet unna, deretter kommer Kabran ned til linja, men ingen kommer fram på innlegget.

66’ Gult kort til Jerv-spiler Alexander Dang! Meget sent ute i en takling på Kristoffer Tønnessen. Starts nummer 22 blir liggende en stund, men kommer seg på beina.

68’ Tønnessen går ut, og Henrik Robstad kommer inn. Like før får Eirik Wichne en litt tilfeldig mulighet etter litt rot i feltet til Jerv, men ballen sniker seg til side for mål.

72’ Gult kort til John Olav Norheim etter en hands utenfor sekstenmeteren. Det påfølgende frisparket fra Eman Markovic går høyt over mål.

74’ Klabb og babb i Jervs sekstenmeter etter en Start-corner. Robstad får hodet på ballen, men får ikke styrt den mot mål.

78’ En litt småekkel situasjon, der Aremu og Wichne kolliderer i hverandre. Sistnevnte blir liggende en stund. Start tar ingen sjanser, og Wichne blir erstattet av Sjøkvist.

79’ Bytte for Start. Det tas ingen sjanser med Eirik Wichne, som blir erstattet av Sander Sjøkvist.

80' God Jerv-sjanse! Et innlegg detter ned i beina på Mathias Wichmann, som på volley dunker ballen til side for mål.

82’ Espen Børufsen får noen minutter på slutten her, som erstatter Kevin Kabran.

83’ Supervingen fra Vågsbygd blir spilt gjennom umiddelbart, og innlegget hans blir sendt i mål av Martin Ramsland. Dessverre blir Børufsen avblåst for offside.

85’ Aremu må ut etter å ha pådratt seg en skade. Han blir erstattet av Kevin Kabran, som entrer banen for andre gang. Mikael Ugland er også på benken, men fikk en smell under oppvarminga.

89’ Bringaker på vei gjennom, men blir tatt av Jervs John Olav Norheim. Han får sitt andre gule, og må dermed i dusjen. Dommer kunne brukt fordelsparagrafen der, ettersom Sjøkvist kom gjennom alene med keeper.

90’ Sjøkvist tar frisparket, som er et av flere muligheter i farlig posisjon. Forsøket sniker seg forbi lengste stolpe.

90’ Et innlegg fra Kabran stryker luggen til Henrik Robstad, som også blir avblåst for offside.

90’ Stor sjanse for Start til å doble ledelsen! Kabran får ballen innenfor seksten, og får dytta den videre til Martin Ramsland. Avslutningen til mannen fra Øyslebø går like utenfor.

Slutt: Der er kampen over, og det ender 1-0 til Start mot Jerv.

Oppsummering

Kampen åpnet jevnt, men Start tok mer og mer over i løpet av første omgang. Adnan Hadzic sendte Start i ledelsen etter 16 minutter med et kanonskudd fra 25 meter, som også ble kveldens eneste scoring på en regntung og vindfull kveld på Sparebanken Sør Arena. Jerv fikk en kjempesjanse like før pause etter et hjørnespark, men Start slapp med skrekken. I starten av andre omgang var det lite å melde om, før det løste seg litt opp på slutten, og Start hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen.

Start - Jerv 1-0 (1-0)