Forventer krigekamp

Frank Thomassen er spent på hvordan Start-guttene takler en forventet "krigekamp" på naturgress på Sotra.

FORAN NEST SOTRA - START
Seieren forrige helg mot Strømmen var akkurat den medisinen vi trengte etter en veldig tung uke for klubben vi alle er så glade i. Men det er ingenting som er så fort histore som en fotballkamp, og den seieren betyr ikke mye hvis vi ikke kan følge opp med en ny god kamp mot Nest Sotra.
Det er ingen som tør å friskmelde laget før vi ser 3-4 gode kamper på rad, og dermed er det utrolig viktig at vi går til kampen mot Nest Sotra som om det er en opprykksfinale. Vinner vi i Bergen legger vi samtidig grunnlaget for en folkefest kommende torsdag når Jerv kommer på besøk.
 
 
TABELLEN
5. Start........... 6 3-1-2 10-7 10 poeng
10.Nest-Sotra.. 6 2-1-3 7-6 7 poeng


NEST-SOTRA FOTBALL
Nest-Sotra Fotball ble stiftet i 1968 og har stort sett spilt i 2.divisjon eller 3.divisjon fram til 2014 da laget rykket opp til 1.divisjon. Der ble det 2 sesonger før det ble nedrykk til 2.divisjon igjen. Der spilte laget i 2016 og 2017 før det ble nytt opprykk til det nest øverste selskap. I fjor kom laget på en sterk 6. plass.

Denne sesongen har de startet ganske bra, og ligger i øyeblikket på 10. plass - kun 3 poeng bak Start. I forrige runde lå det ann til poengdeling borte mot Sandefjord, men en Pontus Engblom-scoring på overtid gjorde at laget ikke fikk med seg poeng hjem til Bergen.

Start målte krefter mot Nest Sotra i Spania i vinter i en kamp som endte med 0-0. I en annen treningskamp vant Nest Sotra 3-2 mot Viking, så dette er absolutt et lag som har tatt store steg de siste par sesongene.

Hovedtrener er Steffen Landro - som noen mener Start burde prøve seg på når Start skal ha ny hovedtrener.

I spillerstallen er det flere spennende navn. Jo Sondre Aas er en spiss med erfaring fra både Rosenborg og Ranheim. De siste sesongene har han spilt for Levanger før han dro til Nest Sotra foran denne sesongen. 
En annen spennende spiller er Lee Sørensen. Dette er en danske som så langt har scoret 3 mål på 5 kamper og som tidligere har spilt i den danske superligaen. Alexander Dang er også en spiss det er verdt å passe på. Han har scoret 2 ganger så langt denne sesongen og er høyaktuell for landslaget til Vietnam da han er halv vietnamesisk.

Nest Sotra er et lag som jeg tipper vil havne rundt midten av tabellen denne sesongen.


NEST SOTRA's 5 SISTE KAMPER
14 april: Nest Sotra - Ham Kam 2-0 (serie)
22 april: KFUM - Nest Sotra 2-1 (serie)
28 april: Nest Sotra - Ullensaker Kisa 2-0 (serie)
1.mai: Frøya - Nest Sotra 1-6 (cup)
5 mai: Sandefjord - Nest Sotra 2-1 (serie)IK START
Hos Start er det ingen nye skader så veldig mye tyder på at vi starter med samme lag som startet mot Strømmen. 
Da starter i såfall disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerI FARESONEN
Her er spillerne hos Start og vår kommende motstander som er i faresonen for å måtte sone karantene neste runde. Vår neste motstander er Jerv - og disse spillerne må unngå gule kort denne runden hvis de vil spille den kampen.

Start:
Tobias Christensen

Jerv:
Ingen spillere i faresonen


NOEN TANKER TIL SLUTT
Etter en tung uke med sent baklengsmål mot Sandefjord og tap mot Fram Larvik i cupen var en god opplevelse mot Strømmen utrolig viktig. Det endte det med en deilig 4-0 seier og definitivt årsbeste fra Start-gutta.
 


Men, på samme måte som kampen mot Fram Larvik er historie så er nå også kampen mot Strømmen historie. 

Nå skal vi tilbake på naturgress - som vi virkelig ikke har trivdes med denne sesongen og da kan det fort bli en ny krigekamp. Nest Sotra har i sine to siste hjemmekamper vunnet 2-0 både mot Ham Kam og Ullensaker Kisa og det er klinkende klart at de ikke vil gi noe som helst gratis til søndagens motstander. Dersom vi ikke gir 100 prosent i 90 minutter + tillegg, så kan det fort ende med vårt tredje bortetap på rad.

Samtidig så må vi kunne tro og håpe at Start-gutta fikk en god posjon selvtillit fra kampen mot Strømmen. Selvtillit og flyt i fotball er utrolig viktig og klarer vi å gjenskape det vi gjorde forrige helg, så vil Nest Sotra få problemer - uavhengig av hvor kampen spilles.

Etter en periode der mange var i ferd med å miste troen på Start så var det veldig viktig at vi slo tilbake med en solid forestilling som vi fikk se sist, men den prestasjonen betyr absolutt ingenting hvis vi ikke klarer å følge det opp med en ny god kamp denne helga. Dersom vi igjen klarer å levere en god kamp og kommer oss hjem med 3 nye poeng - da legger vi samtidig grunnlaget for en fotballfest 16 mai mot Jerv. Kampen i Bergen kan bety mye for hvor mange som tar turen til Sparebanken Sør Arena dagen før dagen.

La oss håpe at Start-gutta leverer årets beste bortekamp og at vi tar en ny solid seier. Da kan det fort bli veldig morro i Kristiansand på torsdag når Jerv kommer på besøk.

Lykke til alle Start-venner!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Eliteserien: