- Trenger et par god opplevelser

Frank Thomassen håper laget ikke går i samme fellen som mot Sandefjord igjen.

FORAN START - STRØMMEN 
Etter 2 tapte poeng på overtid mot Sandefjord og deretter tap for Fram Larvik i cupen er det nok vanskelig for mange å holde motet oppe. Det er forståelig, men samtidig så er sesongen fremdeles ung og vi har gode sjanser til å rykke opp. Start har mye å gå på, men samtidig så har vi vist glimtvis at vi har egenskaper i laget. Men det hjelper ikke med egenskaper i laget hvis vi ikke får vist det. Nå er det viktig at spillerne og trenerne viser seg fra sin beste side og vinner mot Strømmen.
 
 
TABELLEN
4. Start........... 5 2-1-2 6-7 7 poeng
12.Strømmen.. 5 0-4-1 2-3 4 poeng


STRØMMEN IDRETTSFORENING
Strømmen ble stiftet i 1911 som Strømmen FK. I 1914 ble navnet endret til FK Norrøna før klubben slo seg sammen med Strømmen IL i 1923. Etter at par navnebytter til så slo man seg sammen med Strømmen AIL i 1945 og fikk da navnet Strømmen Idrettsforening.
Klubben spilte lenge i 3 divisjon, men rykket opp til 2.divisjon foran 2007-sesongen og rykket videre opp i 1.divisjon foran 2010-sesongen. Her har klubben etablert seg og har i de siste 9 sesongene havnet mellom 7 plass og 12 plass. Det er nok ikke et dårlig tips at man havner i dette sjiktet også denne sesongen.

I dagens stall finner vi et par kjente navn. John Olav Norheim var i Start mellom 2014 og 2016 hvor han kun fikk 4 kamper. I 2017-2018 spilte han i Fløy - der han fikk 23 kamper før han dro til Strømmen foran denne sesongen. En annen sørlending er Sverre Bjørkkjær som opprinnelig er fra Søgne, men som kom til Strømmen fra Haugesund foran denne sesongen.

En annen profil er Pål Steffen Andresen som blant annet har 141 kamper for Lillestrøm. 

Laget står etter 5 kamper uten en eneste seier, men hele 4 av disse kampene har endt med poengdeling. Den ene kampen de tapte var borte mot Raufoss (0-1).
Lagets cupkamp ble utsatt til neste uke og dermed har laget hatt spillefri denne uka.


STRØMMEN's 5 SISTE KAMPER
31 mars: Strømmen - Ullensaker/Kisa 1-1 (serie)
7 april: Jerv - Strømmen 1-1 (serie)
14 april: Strømmen - Sandnes Ulf 0-0 (serie)
22 april: Raufoss - Strømmen 1-0 (serie)
28 april: Strømmen - Ham Kam 0-0 (serie)


IK START
Hos Start så er det nå vel bare Espen Børufsen og Adeleke Akinyemi som er ute med skade. Sander Sjøkvist var ikke med i troppen til Larvik så er litt usikker om han bare ble hvilt eller om han er syk/skadet.
Flere andre spillere ble hvilt i cupkampen mot Fram Larvik men nå blir det nok topping av laget igjen.
Jeg tipper vi starter med samme lag som vi gjorde mot Sandefjord.

Da starter i såfall disse: (4-2-3-1)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne
Joackim Jørgensen
Damion Lowe
Henrik Robstad

Afeez Aremu
Erlend Segberg

Kasper Skaanes
Tobias Christensen
Aron Sigurdarson

Mathias BringakerNOEN TANKER TIL SLUTT
En ny tung uke ligger bak oss som heier på Start. Først rotet vi bort 2 poeng på overtid mot Sandefjord og sist onsdag ble vi slått ut av cupen av Fram Larvik - med flere tidligere Start-2 spillere på banen. Litt typisk var det jo at matchvinner ble Henrik Byklum med et frispark fra langt hold. Det er ingen bombe at vi ikke skal til cupfinalen, men allikevel pinlig å ryke ut i 1.runde mot et lag fra 2.divisjon.

Med cupdrømmen knust er det kun ett mål igjen denne sesongen - og det er å sikre seg opprykk til eliteserien. Det er fremdeles fullstendig i våre egne hender - og selv om folk i sosiale medier har gitt opp, så er faktum at vi kun har spilt 5 av 30 seriekamper og selv om vi har variert en del, så har vi i kampene mot Aalesund og Sandefjord vist at vi ikke er noe svakere enn dem - i det minste spillemessig.

Men da må spillere og trenere ha tro på det de gjør og ikke bli for defensive og feige i tankegangen. Mot Sandefjord mener jeg at vi tapte 2 poeng på nettopp det. Vi var bedre enn Sandefjord spillemessig, vi skapte mer enn bortelaget og vi hadde snudd 0-1 til 2-1 og var på god vei mot 3 utrolig viktige poeng. Både spillere og trenere visste at Sandefjord ville sende mange mann framover for å få en scoring og at det da ville bli rom å kontre i. 

Vi burde prøve å holde ballen i laget og jage en 3-1 scoring i stedet for å prøve å ri inn 2-1. Start har sjelden hatt suksess med å skulle ri inn en ledelse.. 
Når Start er det beste laget, må vi spille på våre styrker og ikke bli så defensive i tankegangen at vi er livredde for å fortsette med vårt eget spill. Dette var et fullstendig unødvendig poengtap.

Det som dog var positivt med kampen mot Sandefjord var at vi i store deler av kampen var det beste laget. Vi skapte flest sjanser og Sandefjord skapte lite. Når vi vet at dette er en av opprykksfavorittene så er det betryggende at vi er minst like gode som dem i øyeblikket.

Det er ingen tvil om at sesongen ikke har gått som vi hadde håpet på, men samtidig kan vi ikke gi opp. Et opprykk er fremdeles det viktigste denne sesongen og vi kan absolutt klare det. Det dette laget trenger mer enn noe annet er et par gode opplevelser. Vi trenger et par seire der vi vinner med 2-3 mål og viser at vi er betydelig bedre enn våre motstandere. Klarer vi det, vil selvtilliten komme - og folk vil etterhvert vende tilbake til tribunene igjen.

Man kan prate og skrive om hvor gode vi er, men det som gjelder er det som blir vist ute på banen. 

Jeg håper vi får en god opplevelse mot Strømmen og at vi vinner en klar og fortjent seier. Og dersom vi leder med ett mål mot slutten - at vi stoler på egne offensive ferdigheter i stedet for å legge 10 mann i forsvar og håpe at vi ikke slipper inn mål. 

Sesongen er ennå ung og opprykk er absolutt innen rekkevidde, men da må vi ha 3 poeng mot Strømmen!

Og det får vi!

God kamp alle Start-venner!
 
 
FROM OVER THERE,
= Frank Thomassen =
Annonse fra Eliteserien: