Sogndal start borte NTB. scanpix9

- Takknemlig for sjansen jeg fikk

Eirik Wichne har valgt å fortsette fotballkarrieren i Sarpsborg etter fem sesonger på Starts A-lag.

Annonse:

Eirik Wichne takket nei til Starts tilbud om ny kontrakt og har skrevet under for Sarpsborg 08. 

- Vi har gitt han et godt tilbud, innenfor klubbens rammer vår lønnsstruktur, men han ønsket å dra videre. Vi takker Eirik for innsatsen i Start, han har vært en flott fyr å ha i klubben og han har utviklet seg bra siden han kom som juniorspiller fra MK, sier Atle Roar Håland, sportslig leder i Start.

- Innholdsrike år

Mandalitten kom til Start som juniorspiller fra moderklubben MK i 2015 og ble hentet opp i A-stallen året etter. Debuten fikk han i serieåpningen i Eliteserien 2016, mot Lillestrøm.

Totalt ble det 138 kamper i løpet av fem sesonger på A-laget.

- Det har vært noen ekstremt innholdsrike år, med mange oppturer og nedturer. Jeg har trives veldig godt og er utrolig takknemlig for sjansen jeg fikk i Start, all spilletiden jeg har fått og alle personene i klubben jeg har blitt glad i. Det er mange lagkamerater og andre i klubben jeg virkelig kommer til å savne, som betydd mye for meg, sier Wichne.

Hans siste kamp for klubben ble tung, da det ble nedrykk etter 0-4 mot Vålerenga i serieavslutningen.

- Det var utrolig trist at det ble en slik avslutning. Det Joey & co har bygd opp de siste årene og måten klubben nå jobber på er sunn og god. Jeg håper og tror Start har en lys fremtid foran seg, sier han.

Han forklarer valget om å dra fra klubben med at han trenger nye utfordringer.

- Jeg hadde lyst til å oppleve nytt. Jeg ønsket å komme meg bort fra det trygge der jeg har vært i mange år, og jeg tror det kan trigge meg til å utvikle meg videre. Måle er å ta et steg ut i verden etterhvert, men først skal jeg jobbe hardt for å utvikle meg videre, sier Eirik, og legger til at han ikke utelukker å returnere til Sørlandet senere.

- Så får vi se om det blir i Start eller i MK, sier han og smiler.

Annonse fra Obos-ligaen: