Takker keepertreneren

Jonas Deumeland ble den store helten da han reddet straffespark på overtid. Etterpå takket han keepertrener Frode Birkeland. (Foto: NTB scanpix)

- Jeg må takke keepertrener Frode, det er et resultat av arbeidet vi legger ned hver eneste uke. I dag får vi resultater av det, sier Deumeland.


Fem minutter på overtid kom Sandefjord på en kontring. Damion Lowe presset Engblom i det han skjøt, og de gikk overende. Dommer pekte på straffemerket og ga Damion det røde kortet.

Hele stadion holdt pusten, men Jonas holdt hodet kaldt. Ikke bare reddet han straffen, han holdet ballen i fast grep! Sekunder etter var kampen over, og vi sikret oss et viktig bortepoeng.

Var dere forberedt på hvordan Sandefjord skjøt straffer?

- Vi har analysert det, og vi tenkte på å finte at jeg gikk til venstre, og så slenge meg til høyre. Det var det jeg gjorde idag, sier Deumeland og smiler. 

Han er godt fornøyd med ett poeng, og den tredje bortekampen på rad uten baklengs.

- Hadde vi tapt og havnet fem poeng bak ville det blitt tøffere. Nå er det bare to poeng, det er bare en kamp, så det er en ok posisjon å være i, sier han.

Hva synes du om kampen?

- Det var en tett kamp, som de fleste nok forventet i en slik toppkamp. Det var store sjanser til begge lag, og til slutt er nok begge lag ok fornøyd med uavgjort, selv om vi nok er mest fornøyd ettersom avslutningen ble som den ble, sier Deumeland.

Etter kampen ble han hyllet av de mange tilreisende supporterne fra Kristiansand, og sørlendinger på Østlandet. Deumeland og de andre spillerne satte stor pris på støtten.

- Det var fantastisk støtte fra supporterne i dag! De støttet oss hele kampen, det gjorde det lettere å stå på kampen ut. Det gjør en stor forskjell, så jeg håper folk kommer igjen og støtter oss, sier han.

 

Annonse fra Eliteserien: