Ubeseiret på elitetiltak

G16-laget spilte fire kamper på to dager, mot sterk motstand. Ingen tap og kun ett baklengsmål gjorde at de reiste fornøyde hjem fra Skien.

Starts G16-lag deltok i helgen på elitetiltak i Skien.

Laget reiste til Skien med 18 spillere, inkludert noen hospitanter fra andre klubber i regionen. På programmet stod fire kamper (2x25 minutter per kamp) i løpet av to dager.

10. Levi Eftevaag
  11. Adrian Nilsen (Hospitant fra Kvinesdal, men har nylig signert for Start og blir dermed straks spilleklar for oss)
  12. Markus Andersen
  13. Markus Rokseth
  14. Teodor Skoglund Witzøe
  15. Tobias Larsen
  16. Johannes Bjørkholt (hospitant, Randesund)
  17. Brandon Aully Kanyange (hospitant, Våg)
  18. Simen Schille Olsen (hospitant, Vigør)

Spillere utilgjengelig pga skade: Jesper Gregersen, Sebastian Støle, Helge Strand, Tobias Tønnessen, Jørgen Hille.

Her er trener Håvard Lilletvedts oppsummering av helgen

Etter to gode måneder med treninger, hvor vi har spilt fire gode kamper (seire 2-0 mot Vigør, 6-1 mot Randesund, 4-2 mot Hobro og 3-1 mot Bryne) var vi spente på denne helgen hvor vi kom til å få en pekepinn på hvor vi virkelig stod når vi møtte topp nasjonal motstand. I kampene før helgen har vi fremstått som et godt kollektiv defensivt, med gode offensive relasjoner.

Start - Odd 0-0

Utifra banespill er det en jevnspilt kamp, men det er vi som produserer flest og størst sjanser, uten at vi evner å omsette det til mål og vippe det i vår favør.

Start - Sandefjord 2-1

Her havner vi under 0-1 etter en kontring imot. Vi har hatt mye fokus på hvordan vi ønsker å opptre i motgang, og det å se spillerne evne å gjøre de tingene vi snakker om er veldig gledelig. Vi fortsetter å ha fokus på de rette tingene, og rett før pause får vi utligningen med Markus Rokseth etter vi vinner ballen i høyt press. Spillemessig er ikke 1. omgang av det store for vår del. 2. omgang er vi bedre og produserer flere sjanser. Simen Schille Olsen blir matchvinner når han scorer alene med keeper, assistert av Adrian Nilsen. Vi tar spesielt med oss det å snu en kamp når det er så korte kamper (2x25 minutter), også har vi en god keeper i Abdo som holder oss inne i kampen med flere gode redninger.

Med 4 poeng endte vi på like mange poeng som Odd, men siden de slo Sandefjord 3-1 endte de først i gruppen. Det gjorde at motstanderne våre søndag ble Vålerenga og Strømsgodset.

Første kampen søndag var mot Vålerenga. De imponerte stort i sin første kamp søndag hvor de slo Strømsgodset 3-0. Vi trodde på forhånd at dette ville være den tøffeste motstanderen hele helgen, og i ettertid var nok det rett også.

Start - Vålerenga 1-0

I 1. omgang klarer vi å presse høyt mot dem noen ganger med hell, men vi blir spilt uønsket mye lave. Når vi da får bruddene inne på egen halvdel er vi for lite villig til å ta overgangene og det blir halvhjertede forsøk. Vi forsvarer oss likevel veldig bra og slipper ikke til store sjanser. Til 2. omgang ønsker vi å etablere mer spill selv, samt å ta overgangene bedre. Overgangsspillet i 2. omgang lykkes vi med bedre enn i 1. omgang, og vi etablerer også mer spill. Vi vinner ballen i høyt press og Tobias Larsen trer gjennom Levi Eftevaag som scorer alene med keeper. Vi slipper ikke til store sjanser i 2. omgang heller og vinner 1-0.

Start - Strømsgodset 0-0

Helgens siste kamp var da mot Strømsgodset. Et lag vi tapte 6-1 mot sist gang vi møtte dem. Dermed ønsket vi å revansjere dette resultatet, samtidig som Strømsgodset sikkert ønsket å rette opp inntrykket etter Vålerenga-kampen. Kampen endte 0-0 der begge lag har har sjanser til å avgjøre, og Godset har flest av dem. Igjen forsvarer vi oss godt, og når det glipper gjennom så har vi Abdo som redder.

Av ni lag endte vi som nr. 4. Vi slipper inn ett mål på fire kamper og viser stor fremgang fra tidligere kamper når det kommer til duellspill, løpskraft, og å forsvare egen boks ved innlegg. Vi har et godt defensivt fundament, i tillegg til et offensivt spill hvor vi er ballbesittende samtidig som vi er gjennombruddshissige og gode i overgangsspillet.

Vi skal nå fremover jobbe med det etablerte spillet vårt og forhåpentligvis vil det bli enda bedre i ukene som kommer.

Neste kamp for G16-troppen er NM-kamp mot Våg førstkommende søndag. Den spilles kl. 15.00 på Karuss.