Tapte tross sterk sluttspurt

Det ble 2-3-tap i åttendelsfinalen i G19 NM etter en jevn og spennende kamp mot Odd. (Foto: Shayan Jalilian)

Torsdag kveld tok Start G19 imot Odd G19 til åttendelsfinale i NM Telenor Cup.

Kampen starter med rolige åpningsminutter, der lagene går å kjenner litt på hverandre uten å skape de store sjansene. Etter syv minutter får ungguttene til Start et frispark, men skuddet blir ufarlig. Kort tid etterpå kommer midtstopperen til bortelaget, Erik Asante Gayi, fremover og han tester skuddfoten fra lang distanse men skuddet går rett på keeper.

18 minutter spilt når omgangens hittil største mulighet kommer. Start angriper med mange folk og kommer til et innlegg som blir klarert. Klareringen fører til en kontring for Odd som kommer til avslutning fra skrått hold, men en fantastisk redning av Fredrik Repstad Hansen sørger for at det fremdeles står 0-0.

Etter 25 minutter slår August Huchon et innlegg som blir rensket unna i farlig rom, og på returen klinker Mikael Ugland til på volley, men han får ikke rent treff og ballen går et stykke over mål. Tre minutter senere blir lynhurtige Joakim Jahnsen spilt gjennom i bakrommet. Kantspilleren tar med seg ballen hele veien og curler den inn bak Repstad Hansen med høyrebeinet. 0-1 til Odd.

Etter at gjestene fra Skien går opp i ledelsen sliter Start med å holde ball i laget, og det er de hvitkledde som styrer spillet. Det ser ut som at Odd har brukbart kontroll og kommer til å gå til pause med en ledelse, men minuttet før får Start frispark. Mikael Ugland skyter den hardt på keeper som må gi retur før en Odd-spiller får den ut til et hjørnespark. Den er det Dirirsa Gamachis som tar, og den kunne ikke ha blitt tatt bedre. Ballen lander rett på hodet til en umarkert Kristian Strømland Lien som nikker inn utlikningen. Lagene går inn i hvilen med 1-1.

- Det er en jevn førsteomgang. Odd har mer ball enn oss, og vi forsvarer oss godt. Vi har noen nesten-muligheter, men mangler kvalitet og presisjon på den siste tredjedelen. Det er en tett og tøff omgang, og målet før pause gir laget vanvittig god energi inn mot andre omgang, forteller trener, Gaute Schei, i pausen.

g19 nm start odd2
Kristian Strømland Lien jubler for 1-1-scoringen.

Kalddusj

Ti minutter ut i andreomgang blir Mikael Ugland spilt inn mellomrommet. Han drar med seg ballen forbi et par spillere før han fra langt hold kommer til en knallhard avslutning som Odd-målvakten må slå til et hjørnespark. Fem minutter senere er Start-kaptein Johannes Eftevaag på plass i boksen til Odd på et hjørnespark. Der er han knallsterk i lufta og kommer til heading som blir reddet. Men så tar kampen plutselig fyr.

Etter 70 minutter kommer Odd til et innlegg fra venstresiden som blir headet i mål av Markus Sjøstrøm. To minutter etterpå så skjer det noe man skulle tro var nærmest en sann kopi. Odd kommer denne gangen til et innlegg fra høyresiden, og igjen er det Markus Sjøstrøm som er på plass til riktig tid og header inn sin andre scoring for kvelden. Start har nå ti minutter på seg til å snu kampen, og sender flere og flere spillere opp i angrep.

Dramatiske sluttminutter

Fem minutter før slutt sender Johannes Eftevaag en aldeles nydelig langpasning opp til backen Jørgen Myhre som header den videre til Lars Fanebust som setter den i mål. 3-2 og ny spenning i kampen. Det er nå lagt til fire minutter, og Johannes Eftevaag har flyttet seg fra midtstopper-posisjonen sin til å jobbe med å vinne lange baller på topp. Det gjør han, og han sender Jørgen Myhre alene med keeper, men hans heading går i bue like over mål, til stor fortvilelse. Odd fikk også en spiller utvist på overtid etter en stygg takling. Kort tid etterpå blåses kampen av, og til tross for en god og tapper prestasjon av våre gutter, så ender det til slutt med en skuffende exit fra cupen.

- Vi spiller en god kamp, og du kan se at det er to veldig gode lag utpå banen. I andreomgangen var vi skjerpa, la inn en god innsats og det var en periode der på 1-1 der vi klarer å sette press på dem. Så får de litt ut av intet to raske mål, men vi lar oss ikke slippe ned av den grunn. Gutta står på, skaper en del muligheter og klarer å redusere til 3-2. På det tidspunktet har vi alle muligheter, men vi makter ikke å score det målet vi trenger, noe som gjør at vi ryker. Vi er fornøyde med spillerne i dag. Det var to gode lag og begge hadde fortjent å gå videre, men sånn er dessverre ikke fotballen. Det gror godt og vi har mange spennende talenter i klubben som kommer til å bli bedre, konkluderer Schei.