Start 2 - Pors 2-3

I strålende solskinn måtte Start 2 se seg slått av Pors lørdag ettermiddag. Arkivfoto

På bildet: Kristian Strømland Lien (t.v.) og Jørgen Myhre (t.h.) scoret målene for Start 2 i dag.

Det er et veldig ungt Start 2-lag som tok imot Pors, da førstelagsspillerne allerede hadde tatt den lange borteturen nord i landet for å spille mot Tromsdalen.

I åpningsminuttene har bortelaget mye ball og styrer spillet. De slår en del langt og prøver å vende spillet for å skape rom og åpninger. Men det er likevel Start som kommer til den første farligheten i kampen etter fem minutter når det blir slått et farlig innlegg fra høyrekanten mot Strømland Lien. Spissen når ikke frem på den, og ballen går i klypene til Pors' sisteskanse, til stor frustrasjon for Lien som mente at han ble holdt igjen av en forsvarsspiller. Ti minutter senere er det bortelagets tur til å markere seg og kommer til et godt innlegg, men headingen går like over mål. Etter 17 minutter kommer kampens første scoring. Pors presser Start veldig lavt i banen, kommer til et innlegg som blir klarert og fra 25 meter klinker Kim Bentsen ballen knallhardt inn i buret bak en fortvilet Sebastian Heggland.

Etter å ha slitt med å skape store sjanser mot et godt Pors-lag så skulle det omsider også løsne for ungguttene til Start. Etter en halvtime skaper de en sjanse som ender med at høyreback Jørgen Myhre smeller ballen langt oppe i venstre hjørne fra 16-meteren, og med det står det 1-1 når lagene går inn til pause.

- Strategien var å ligge lavt i 1-5-4-1, være kompakte og ta de overgangene vi fikk. Vi lykkes bra med det i starten, selv om vi blir litt for lave noen ganger og vi klarer ikke å flytte raskt nok etter når vi vinner ballen, sier Per Erik Andersen.

Spillerne har knapt rukket å komme i gang i andreomgangen når Pors kommer til en veldig stor mulighet. Det blir slått inn et innlegg som Granit Shala header mot mål, headingen blir reddet men keeper må gi retur, og på returen kommer det nok en avslutning fra kloss hold som på heroisk vis blir klarert. Etter 46 minutter slår Altin Ujkani en langpasning i bakrom i retning Strømland Lien, og han er sterk i kroppen i en duell mot Pors-stopper. Han drar med seg ballen på kanten av 16-meteren, utfordrer og drar av en spiller før han bredsider ballen i mål, og sender Start 2 opp i en 2-1-ledelse.

Men fire minutter senere svarer Pors når et innlegg ikke blir klarert og det ender med at Leonard Gashi får stå alene og pirke inn utlikningen. Etter timen spilt er gjestene nok en gang gode offensivt i banen og kommer til et innlegg som Heggland bokser ut og blir liggende nede etter duellen, men like etter blir en Pors-spiller revet ned i det han skal avslutte. Dommer velger å peke på straffemerket, til stor frustrasjon på Start-benken.

Kim Bentsen tar straffen, og Heggland redder, men på returen er Tony Vo på plass og sender bortelaget opp i en 2-3-ledelse. Resten av omgangen skjer det ikke helt det store, og Pors klarer å ro i land en seier mot Start sine unggutter.

- Litt synd for gutta som går til kampen med en flott innstilling, jobber hardt og følger kampplanen 100 prosent, og vi er nære ved å lykkes med den. At det ble den litt tvilsomme straffesituasjonen som avgjør er også litt surt, men ingen kan gjøre noe med det nå.
Ny treningsuke kommer før det kommer ny kamp til helgen mot Viking 2. Der får vi nye muligheter, sier Andersen.