Spennende uke for utviklingsavdelingen

Høstsesongen er for alvor i gang også i utviklingsavdelingen. Denne uka er det duket for spennende NM-kamper både for G16- og G19-laget.

Onsdag er det duket for G16 NM Telenor Cup der Ørn Horten er motstander på Sparebanken Sør Arena kl. 19.00. Torsdag kl. 18 er det G19-guttene som skal i aksjon, i åttendedelsfinale mot Odd. 

- NM er alltid en bonus, men vi har mål om å komme langt. Vi var i finalen i G16 i 2016, det var en veldig gøy opplevelse. Det er to gode motstandere vi skal møte nå, så det blir gode utfordringer for oss. Ørn Horten har en bra årgang, mens Odds lag kjenner vi godt til. Det er et veldig bra lag, sier Alexander Øren, utviklingsleder i Start.

Øren forteller at det er mange store utfordringer som venter for klubbens unggutter i månedene fremover. Blant annet skal G19-laget ut i et spennende dobbeltoppgjør mot Vålerenga om et par uker i det nye turneringsformatet G19 CL, som er satt opp i samme format som Champions League.

- Det er kvartfinale, etter at vi kom videre fra gruppespillet i vår. Det er dobbeltoppgjør, noe som blir en ny erfaring for dem. Vålerenga er nok favoritter til å vinne hele turneringen, så det blir tøffe kamper, men det er veldig bra at vi får så bra matching, sier Øren.

Start g19
G19-laget feirer en av årets seiere i Nasjonal G19 CL

Møter RBK og Glimt

G19-troppen er bred og det trenger den å være ettersom de spiller kamper i fire ulike turneringer i høst. I tillegg til NM og G19 CL deltar den samme spillergruppen i Nasjonal G19 Super, som er et nasjonalt seriespill, samt at de er grunnstammen i Start 2-laget som spiller i 3.divisjon.

- De får mye god matching, men det gjelder også å bruke troppen godt. Det blir en veldig spennende høst, der førsteprioritet er å beholde plassen i 3. divisjon med Start 2. Derfor var det utrolig gledelig at vi fikk tre poeng nå i helga. Både NM og G19 CL er bonus-kamper, men vi ønsker selvsagt å gå så langt som mulig. Nasjonal G19 super har vært kamparenaen først og fremst for dem som har fått lite spilletid i 3.divisjon. Der venter kamper mot blant annet Rosenborg, Bodø/Glimt og Strømsgodset denne høsten, sier Øren.

 

Unge lag

Øren forteller at Start i år har veldig unge spillertropper i både G16 og G19.

- Vi har mange 17-åringer har spilt mye i 3.divisjon, og flere 15-åringer har spilt mye i G16 nasjonal. I G19-troppen har vi for eksempel kun tre sisteårs juniorer. Det gjør at det ikke er unaturlig at det har blitt en del tøffe kamper. Men det er en viktig del av læringen deres. Vi vil forhåpentligvis få igjen for det senere, sier Øren, som er rimelig fornøyd med resultatene så langt i år.

- Vi er fornøyde med at guttene har fått veldig god matching, og glade for at vi henger med i NM. Så skulle vi helst tatt flere poeng i 3. divisjon, men har kontakt oppover nå, sier Øren, som også gleder seg over at spillere fra andre klubber har fått teste seg sammen med Start-guttene.

I tillegg til at enkelte spillere har hospitert i G16 nasjonal-kampene, så var det flere unggutter på trening med G16-laget i sommer.

- Vi hadde en ukes trening på Kristiansand stadion i sommer der vi hadde med spillere fra lokale klubber som MK, Kvinesdal, Våg, Randesund og Trauma. Det var veldig positivt, sier Øren.

Vi oppfordrer alle som har lyst til å se hvordan det gror i klubben og landsdelene til å komme på kampene i høst.

Du finner terminlistene til G16- og G19-laget her.

Start 2s kamper ser du her.

Annonse fra Eliteserien: