Skuffende Start 2-tap i et jevnt oppgjør

I et lett regnvær ble en fin uke med fotballfest og nasjonaldag rundet av med nok et lokaloppgjør på Sørlandet. Vindbjart trakk til slutt det lengste strået mot Start 2. Arkivfoto

Det viste seg å skulle bli en jevn kamp med mange harde dueller.

Første omgang startet ganske rolig uten noen farlige sjanser å rapportere om. Det var mye nesten for begge lag, men ingen klarte å spille seg gjennom. De første sjansene i kampen kom alle fra langskudd, men uten at det ble noe særlig med problemer for noen av lagenes keepere. For Start prøvde Isaac Twum seg på et par skudd fra 20-25 meter, men det eneste han fikk ut av det var et hjørnespark.

Etter litt over halvspilt første omgang kom Vindbjart seg til kampens første klare målsjanse. De kom seg forbi på kanten, og klarte å få lagt et godt innlegg inn foran boksen. Børge Engesland fikk satt pannebrasken på innlegget, men han var hardt presset og headingen gikk til side for mål. Vindbjart klarte å etablere seg på Start 2s banehalvdel og presset på, men guttene våre sto imot. Rett før pause kunne vi fått både 1-0 og 1-1, men to gode keepere på hvert sitt lag hindret scoring. For Start 2 var Floki først på et lavt innlegg, men Andersen i Vindbjart-buret reagerte raskt og fikk avverget. Like etterpå var Vindbjart farlig nære, men etter klabb og babb i feltet fikk Alexander Pedersen mellom Start-stengene reddet.

Lagene gikk til pause med stillingen 0-0.

Floki nære scoring.

Andre omgang startet litt i samme sporet som den første. Ingen av lagene fikk spilt seg til noen veldig store målsjanser, kun et par langskudd som alle gikk over. Etter timen spilt var plutselig Floki alene med keeper. Start vant ballen og fikk tredd igjennom Floki Finnbagason, men vinkelen ble litt skrå og keeper fikk slått islendingens avslutning til corner.

Sene mål avgjorde kampen

Det så ut til å gå mot et målløst lokaloppgjør på Sparebanken Sør Arena, men med 3 minutter igjen på klokka spilte Vindbjart inn i feltet og fikk kranglet til seg ballen foran Start 2-målet, og Lasse Næss satte ballen i nettet bak en sjanseløs Pedersen. Med 0-1 på måltavlen jaget våre gutter utligningen og sendte mange mann fremover i banen, uten hell. Istedenfor kontret Vindbjart inn 0-2 ved Bereketab Gerezgi. Dermed kunne Steinar Skeies menn reise hjem med 3 poeng pakket med i bagasjen, til Adolfo Rodriguez og resten av Start 2-trenerteamets store skuffelse.

- Det var en veldig jevn kamp. Vi klarer ikke å skape mange situasjoner foran målet deres. Vi må være mer direkte og aggressive i den siste tredelen av banen, og når man ikke skaper nok er det vanskelig å score mål. Vi synes ikke de skaper all verdens, men i de siste 10 minuttene av kampen scorer de. Vi var svake og mistet ballen i forsvar, og de straffer oss, og det er sånn fotball er, sier en skuffet Start 2-trener, Adolfo Rodriguez, etter kampen.

Nå venter det trening for Start 2-spillerene. De har hatt en tøff start på sesongen, men skal jobbe hardt fremover. Det skal jobbes mye med siste tredel, men også defensivt. A