Scoret perle på Tromøya

I høstferien trente han med A-laget, og tirsdag kveld viste Levi Eftevaag hvorfor da han var sentral i G16-lagets seier borte mot Traumas juniorlag.

Annonse:

Start - Trauma 2-1 (0-0).

Våre 16-åringer klatret til topps av sin avdeling i G19-serien Agder med 2-1-seieren over Trauma tirsdag kveld.

- Meget vel gjennomført bortekamp av 16-åringene i dag. Vi merker at flere lag velger å legge seg i lavt press mot oss etter å ha møtt oss en gang tidligere. Det tar vi som et kompliment, og tar gjerne imot å få ha ballen mye og jobbe med å bryte ned et lavt press. Vi viser klar fremgang fra forrige kamp på dette og har lengre angrep, samtidig som vi har gode trusler bak Trauma sitt forsvar. Samtidig har vi fortsatt en vei å gå. Vi spiller på oss noen brudd der vi spiller opp på feilvendt spiller som får hardt press bakfra og ikke er orientert, eller ikke får beskjed om at han har mann i rygg. Dette gjør at Henrik Webb Dahl må varte opp med to gode redninger da Trauma er alene mot han, forteller trener Håvard Lilletvedt.

Til tross for mye bra spill stod det 0-0 til pause.

- I 2. omgang havner vi tidlig under da vi slipper inn på et innlegg. Responsen på å havne under er en helt annen enn for en uke siden, og vi går på med samme energi som i 1. omgang. Vi ser at rommene begynner å bli større og har troen på at vi kan komme tilbake i kampen. Etter at vi har slitt med uttellingen både i 1. og 2. omgang så viser Levi Eftevaag igjen frem skuddfoten sin etter 73 min da han kutter inn fra venstre og limer ballen utagbart i lengste kryss. Av folket på Tromøya ble det omtalt som den fineste scoringen i 2020, forteller Lilletvedt.

Her kan du se målet og bedømme selv (artikkelen fortsetter under). Videokvaliteten er ikke allverdens, men nok til å se målet.


Samme Levi vekter slår så en perfekt ball i bakrom på et godt løp fra Adrian Nilsen som runder keeper og setter inn 2-1-målet cirka 10 minutter før slutt.

- Vi drar seieren i land og tar 3 deilige og fortjente poeng. Vi er stolte over å se mentaliteten hos guttene når de ligger under, og evnen til å bryte ned motstander i lavt press, sier Lilletvedt..

 

Fakta:

Trauma - Start 1-2

G19 1.div. avd. 1

Mål Start: Levi Eftevaag og Adrian Nilsen

Start G16: Henrik Webb Dahl - Stian Mangseth, Martin Eriksen, Jakob Årikstad, Deni Dashaev - Tobias Tønnessen, Fredrik Berge, Adrian Nilsen - Teodor Witzøe, Tobias Larsen, Levi Eftevaag.

Abdullah Salem, Helge Strand, Kristoffer Birkeland og Jørgen Hille kom inn som innbyttere i løpet av kampen.

Annonse fra Eliteserien: