Nykommere i utviklingsavdelingen

Se hvilke nye spillere som har sluttet seg til Starts G16- og G19-tropp i sommer.

Det er ikke de store utskiftningene i troppene i løpet av sommeren, men noen blir det hvert år. Mens noe er ferdige på videregående skole, skal i militæret eller flytter på grunn av studier, er det andre unggutter som begynner på videregående skole i Kristiansand.

- Det er  naturlig at det blir litt utskiftninger når noen kull går ut av skole og andre begynner på skole. Vi ønsker hele tiden å finne riktig arena for spillerne og har en god dialog med klubbene på Sørlandet om når det er riktig at spillere kommer til oss, sier utviklingsleder Alexander Øren.

Han har tatt imot to nye spillere i G16-troppen, men begge er godt kjent i Start-miljøet fra før ettersom de har hospitert både på trening og nasjonal G16-serien.

Øren beskriver de to på følgende måte:

Bo Andre Larsen (kommer fra Farsund):

- En sentral midtbanespiller som også kan spille midtstopper. Har hospitert med oss i både 2018 og 2019. Han flytter nå til Kristiansand for å gå på toppidrett på Kristiansand Katedralskole Gimle.

Vitalik Bravikov (kommer fra Imås):

– Også sentral midtbanespiller. Har lavt tyngdepunkt og gode basisferdigheter. Har trent med oss jevnlig gjennom året og spilt i nasjonal G16 i vår.

De to guttene blir med i G16-laget som skal ut i NM-kamp i kveld kl. 19 (onsdag) mot Ørn Horten.

 

Gammel kjenning tilbake

I G19/Start 2-troppen har det også kommet inn to nye spillere, mens to andre har forlatt klubben.

Øren beskriver de to nykommerne slik:

Bjørn Dirdal (kommer fra Viking):

- Midtbanespiller eller høyre back, 2001-modell. Han er en godt skolert spiller med gode basisferdigheter, som kom på prøvespill i sommer.

Sander Emanuelsen (tilbake i Start etter å ha spilt vårsesongen i Arendal):

- Sander har jo vært her i mange år tidligere, og avtalene med ham er at han blir med oss ut høsten. Vi trenger spillere som kan bidra for oss på Start 2 og han trenger å spille kamper før han skal videre til nye oppgaver i vinter.

Ut av Start 2-stallen går Jostein Rudi, som skal i militæret i nord, og Magnus Mikkelsen, som flytter tilbake til Hamar.

G19-laget spiller NM-kamp mot Odd på torsdag, kl. 18.00 på Sparebanken Sør Arena. 

Annonse fra Eliteserien: